PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz z drabiną i stodołą

wpkx
20-05-2010, 19:50
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/05/L100143420Krajobraz20z20drabina20i20stod-2.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1001434%20Krajobraz%20z%20drabina%20i%20stodola.j pg)

pszetak
20-05-2010, 20:31
Zdjęcia kolegi zupełnie mnie nie ruszają jakoś.Natomiast miniaturka pod nick'em działa na mnie wrecz depresyjnie.Nie znoszę klimatu cyrkowego taboru i niemych filmów.
Nic na to nie poradzę.Ale luz-twój klimat,twój wybór:-).
Odnośnie zdjęcia to ma nieodparte wrażenie że przejadł sie już magiczny bokeh z twojego szkła i już nie wystarcza by bronić twoich zdjęć,którym brak solidnych bądz porywających kadrów.Niestety.Nie rozumiem też czemu tak uparcie prezentujesz zdjęcia w "masowej"kategorii jaką jest Krajobraz skoro z celowością próbujesz stylizować swoje foty na niszowe.Jakoś tak to na siłę wszystko tu "pasuje".Mimo wszystko akceptuje i szanuje to co robisz.pozd.

fotokornik
20-05-2010, 20:40
Znowu!! Jakbym ja miał taką pogodę to ladszafty sypałyby się jak z rękawa. Rzepaki, drzewa itp. Może twoje szkło nic poza 2 metrami ostrości nie złapie? No i chyba musimy wyodrębnić kategorię "Artyzm". To tyle pozdrawiam

pszetak
20-05-2010, 20:50
Znowu!! Jakbym ja miał taką pogodę to ladszafty sypałyby się jak z rękawa. Rzepaki, drzewa itp. Może twoje szkło nic poza 2 metrami ostrości nie złapie? No i chyba musimy wyodrębnić kategorię "Artyzm". To tyle pozdrawiam

Powtarzasz się człowieku.

wpkx
20-05-2010, 20:57
Zdjęcia kolegi zupełnie mnie nie ruszają jakoś.Natomiast miniaturka pod nick'em działa na mnie wrecz depresyjnie.Nie znoszę klimatu cyrkowego taboru i niemych filmów.
Nic na to nie poradzę.Ale luz-twój klimat,twój wybór:-).
Odnośnie zdjęcia to ma nieodparte wrażenie że przejadł sie już magiczny bokeh z twojego szkła i już nie wystarcza by bronić twoich zdjęć,którym brak solidnych bądz porywających kadrów.Niestety.Nie rozumiem też czemu tak uparcie prezentujesz zdjęcia w "masowej"kategorii jaką jest Krajobraz skoro z celowością próbujesz stylizować swoje foty na niszowe.Jakoś tak to na siłę wszystko tu "pasuje".Mimo wszystko akceptuje i szanuje to co robisz.pozd.

Przepraszam za poruszenie trochę głębszych pokładów świadomości... i dziękuję za komentarz z ich wnętrza ;)
Poza tym ciągle zastanawia mnie obowiązkowość nieskończoności i F22 w przy zdjęciach krajobrazu... co to jest krajobraz? :D

UBoot
20-05-2010, 20:58
też jestem przeciwny. Nie lubię sztuki dekadenckiej. Wolę naturalizm ...
w dodatku oglądanie tego zdjęcia przyprawia o ból głowy ...

wpkx
20-05-2010, 20:59

Załóż filtr na peryskop :D

teh_14m3
20-05-2010, 21:00
co to jest krajobraz? :D

krajobraz jest wtedy jak się będzie podobał na forumie ;)

niestety imo zdjęcie kompletnie nieciekawe, zupełnie nie przedstawiające w żadnej płaszczyźnie niczego co mogłoby je obronić. Sama możliwość robienia zdjęcia w małej go wcale nie powoduje zwiększenia jego wartości. Co więcej pokusiłbym się o stwierdzenie, że z głębią trzeba uważać tak samo jak z stosowaniem ryby - często jest to przerost formy.

fotokornik
20-05-2010, 21:00
pteszak powtarzam się bo nie trafia jak widać. Filtr na peryskopie - nic dodać nic ująć wpkx.

Czornyj
20-05-2010, 21:05

Uboot - jeśliby przyjąć za kryterium ból głowy, o jaki przyprawiają publikowane zdjęcia, to wyleciałbyś stąd lotem koszącym z premanentnym, dożywotnim banem na IP :mrgreen:

Jak już koniecznie chcesz rzucić kamieniem, to bądźże bez winy - czy raczej bez gniota ;)

Moritz
20-05-2010, 21:05
Niewątpliwie masz swój styl i jesteś w tym konsekwentny. Twoje zdjęcia są rozpoznawalne.
Czy to się innym podoba to już odrębna sprawa. Przyznam szczerze, że mnie to nie chwyta, ale to moja
subiektywna opinia.

wpkx
20-05-2010, 21:13
Uboot - jeśliby przyjąć za kryterium ból głowy, o jaki przyprawiają publikowane zdjęcia, to wyleciałbyś stąd lotem koszącym z premanentnym, dożywotnim banem na IP :mrgreen:

Jak już koniecznie chcesz rzucić kamieniem, to bądźże bez winy - czy raczej bez gniota ;)

I w ten oto perfidnie zakamuflowany sposób już wiem, jaki to ze mnie gniotorób na miarę Uboota :D
Zatem wchodzę pod stół i szczekam, bo cóż mi pozostaje?

Czornyj
20-05-2010, 21:18
I w ten oto perfidnie zakamuflowany sposób już wiem, jaki to ze mnie gniotorób na miarę Uboota :D
Zatem wchodzę pod stół i szczekam, bo cóż mi pozostaje?

Cóż za niezwykle perfidna nadinterpretacja mojej wypowiedzi! ;)

Bartek_902
20-05-2010, 21:21
Podoba mi się,fajne ciepłe kolory i światełko ;)

Pozdro

Bartekkw
20-05-2010, 21:27
zdjecie nie jest w moim guscie, ale podoba mi sie postawa Autora. Rob swoje skoro przynosi Ci to przyjemnosc. A ja bede zagladal bo moze cos mi podejdzie ...;)

pszetak
20-05-2010, 21:31
Przepraszam za poruszenie trochę głębszych pokładów świadomości... i dziękuję za komentarz z ich wnętrza ;)
Poza tym ciągle zastanawia mnie obowiązkowość nieskończoności i F22 w przy zdjęciach krajobrazu... co to jest krajobraz? :D

Spoko.Mnie nawet nie przeszkadza że prezentujesz swoje foty w tej czy innej kat.Mam to w nosie prawde mówiąc hehe.Raczej zastanawia mnie co kieruje Tobą kiedy naciskasz spust i czemu pózniej wynik tej czynności trafia na stół w tej kategorii.Osobiście uważam że pojęcie krajobrazu jest domkniętym terminem i jakikolwiek eksperyment w tej kategorii raczej wpływa negatywnie pózniej na odbiór,niż odwrotnie.Oczywiście można żonglować klimatem zdjęcia,poprzez rózne techniki i wybiegi,ale w moim odczuciu,człowieka którego cieszy przede wszystkim to że jest w terenie,to że czuje sie malutką częscią tego wspaniałego wyjątkowego,błękitnego pyłku dryfującego we Wszechświecie,najważniejsza jest uchwycenie harmonii i przestrzeni na zdjęciu poprzez wieloplanowość,grę swiatła itp.Jeżeli uda sie uchwycić jeszcze w jakikolwiek sposób upływ czasu(obok przestrzeni) na zdjęciu,wtedy nastepuje spełnienie.A bardziej technicznie to wystarczy rozebrać termin na składowe -k r a j-o b r a z -,czyli obraz szerszej przestrzeni,lub detalu jako składowej tej przestrzeni.Słowo kraj sugeruje tutaj rozmiar(nie dosłownie oczywiście).
Ja tego osobiście nie widze na twoich zdjęciach i dlatego to co prezentujesz nie jest dla mnie krajobrazem.

borregaard
20-05-2010, 21:31
zdjecie nie jest w moim guscie, ale podoba mi sie postawa Autora. Rob swoje skoro przynosi Ci to przyjemnosc. A ja bede zagladal bo moze cos mi podejdzie ...;)
Przyjemność to przynoszą Koledze posty z komentarzami....kabaret...:mrgreen:
Karmić dalej ,to i ja i reszta "racjonalnych" się pobawi........:mrgreen:

wpkx
20-05-2010, 21:50
Spoko.Mnie nawet nie przeszkadza że prezentujesz swoje foty w tej czy innej kat.Mam to w nosie prawde mówiąc hehe.Raczej zastanawia mnie co kieruje Tobą kiedy naciskasz spust i czemu pózniej wynik tej czynności trafia na stół w tej kategorii.Osobiście uważam że pojęcie krajobrazu jest domkniętym terminem i jakikolwiek eksperyment w tej kategorii raczej wpływa negatywnie pózniej na odbiór,niż odwrotnie.Oczywiście można żonglować klimatem zdjęcia,poprzez rózne techniki i wybiegi,ale w moim odczuciu,człowieka którego cieszy przede wszystkim to że jest w terenie,to że czuje sie malutką częscią tego wspaniałego wyjątkowego,błękitnego pyłku dryfującego we Wszechświecie,najważniejsza jest uchwycenie harmonii i przestrzeni na zdjęciu poprzez wieloplanowość,grę swiatła itp.Jeżeli uda sie uchwycić jeszcze w jakikolwiek sposób upływ czasu(obok przestrzeni) na zdjęciu,wtedy nastepuje spełnienie.A bardziej technicznie to wystarczy rozebrać termin na składowe -k r a j-o b r a z -,czyli obraz szerszej przestrzeni,lub detalu jako składowej tej przestrzeni.Słowo kraj sugeruje tutaj rozmiar(nie dosłownie oczywiście).
Ja tego osobiście nie widze na twoich zdjęciach i dlatego to co prezentujesz nie jest dla mnie krajobrazem.

Muszę przyznać, że jesteś pierwszą komentującą moje zdjęcia osobą, której komentarz skłania mnie do głębszej refleksji. I pewnie dlatego masz tak mało postów, w przeciwieństwie do niektórych... ;)

UBoot
20-05-2010, 22:03

W takim razie, czornyj, OŚWIADCZAM uroczyście, że moje fotografie nie przysporzą już nikogo o ból głowy ...

harb
20-05-2010, 22:19
W takim razie, czornyj, OŚWIADCZAM uroczyście, że moje fotografie nie przysporzą już nikogo o ból głowy ...

UBot czy naprawdę będziesz już teraz wstawiał topowe zdjęcia - czekam z niecierpliwością :)
a tak na poważnie skoro bierzesz udział chociażby w oglądaniu fotek, to chyba jakąś naukę z tego czerpiesz, również czytasz komentarze jakie by nie były, czy głębokie czyli dokładnie opisujące zalety lub wady zdjęcia, czy tez tylko powierzchowne, to zawsze jakaś nauka z tego płynie, sadzę ze nie ma sensu się obrażać tylko śledzić to forum,,, a w roli krytyka nie ma sensu występować bo budzi to tylko uśmiechy skoro samemu nie możesz ( jak na razie - zaznaczam ) popełnić chociażby poprawnej fotki :) ale zapewne przyjdzie na to czas

pszetak
20-05-2010, 23:05
Gdyby ci umknęło kolego z za miedzy-zostałeś własnie nazwany trolem miedzy wierszami.Jak to łatwo komuś plunąć w twarz bez powodu...

harb
20-05-2010, 23:13
Gdyby ci umknęło kolego z za miedzy-zostałeś własnie nazwany trolem miedzy wierszami.Jak to łatwo komuś plunąć w twarz bez powodu...

to może do mnie ? - bo napisałes ten tekst zaraz po moim komentarzu, to ostrzegam Cię kolego uważaj sobie i nie interpretuj opacznie komentarzy innych użytkowników, tym bardziej ze nikt Cię o to mądralo nie prosi :evil:
ja wiem co piszę i w jakim kontekście

wpkx
20-05-2010, 23:16
to może do mnie ? - bo napisałes ten tekst zaraz po moim komentarzu, to ostrzegam Cię kolego uważaj sobie i nie interpretuj opacznie komentarzy innych użytkowników, tym bardziej ze nikt Cię o to mądralo nie prosi :evil:
ja wiem co piszę i w jakim kontekście

Ależ to nie do Ciebie! :D

harb
20-05-2010, 23:19
Ależ to nie do Ciebie! :D

napisałem do UBota szczerze bez podtekstów, nie ma tam nic co mogłoby sugerować tekst wyżej

wpkx
20-05-2010, 23:21
napisałem do UBota szczerze bez podtekstów, nie ma tam nic co mogłoby sugerować tekst wyżej

To chodzi o karmienie mnie komentarzami - patrz wyżej, kto tak napisał :D

harb
20-05-2010, 23:25
To chodzi o karmienie mnie komentarzami - patrz wyżej, kto tak napisał :D

odnoszę inne wrażenie

pszetak
20-05-2010, 23:42

Kolegę harba zupełnie zamroczyło jak tylko zobaczył mój nick i przez to totalnie utracił zdolność logicznego myślenia.......ot chocby nie można zwrócić sie do kogoś tak jak w wyżej podkreślonym zwrocie kto deklaruje ze obecnie przebywa na rozległych wodach północnego Atlantyku.

harb
21-05-2010, 00:07
Kolegę harba zupełnie zamroczyło jak tylko zobaczył mój nick i przez to totalnie utracił zdolność logicznego myślenia.......ot chocby nie można zwrócić sie do kogoś tak jak w wyżej podkreślonym zwrocie kto deklaruje ze obecnie przebywa na rozległych wodach północnego Atlantyku.

wobec tego sorry ale tak to wyglądało, napisałeś komentarz jakby w odpowiedzi na mój, bez określenia adresata

pszetak
21-05-2010, 00:20
luz

pszetak
21-05-2010, 00:29
...ale tak to wyglądało, napisałeś komentarz jakby w odpowiedzi na mój, bez określenia adresata

zrobiłem tak nieświadomie(nie zacytowałem),ale teraz tak myśle że chyba po to żeby nie żonglować nickami a poprostu wyrazić brak aprobaty bezpośredno do autora posta i zarazem poparcie dla drugiej strony...a osoby trzecie jak chcą to i tak doczytają kto i kogo :-).dobrej nocy życzę.