Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Klatkowe klimaty - Kraków
Witam,
z ostatniego eksplorowania krakowskich kamienic:
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img41.imageshack.us/i/1maleh.jpg/)
2. piętro niżej
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img22.imageshack.us/i/2male3.jpg/)
Pozdrawiam
Świetne obydwie ale jak miałbym wybierać to wygrywa 2:)
Ja też wybieram 2. A dlaczego. Za całość. Całość bardzo mi się bardzo podoba. Nie ma się do czego doczepić:D No i świetna obróbka. Brawo;)
Kordian d70
20-05-2010, 16:31
piękna obróbka ;-)
Psychotrop
20-05-2010, 17:05
dwa !
a obróbka jak z prawie z sin city :)
podoba się bardzo
Bartek_902
20-05-2010, 17:12
Podoba mi się,fajna obróbka ale głownie klimat mi się podoba,tego miejsca oczywiście ;)
Podobają się:)
ciekawy pomysł, fajny klimat.
Świetny klimat. Fajna obróbka.
extra, S4INT na jakiej ulicy to cudo?
Sowulus12
20-05-2010, 19:31
Świetne - może jakiś tutek?
Sie podoba :) do zdjęć używałeś sabinki ? jaki obiektyw bo tam na tej klatce to chyba ciemno było ?
Oba dobre, ale dwójka świetna. Muszę przyznać, że dawno nie oglądałem tak dobrego zdjęcia o tej tematyce.
Mariusz888
20-05-2010, 20:47
Wydaje mi się że podobnie się wchodzi do jednego z Krakowskich sklepów foto ale mogę się mylić?? ;)
Dwójka majstersztyk ! Świetnie oddany klimat wnętrza kamienicy.
KOZI2000
20-05-2010, 22:09
SUPER klimat, piękne zdjęcia. Gratuluję.
extra, S4INT na jakiej ulicy to cudo?
Łobzowska o ile dobrze zapamiętałem ;)
Świetne - może jakiś tutek?
Oj, nie podejme się... sporo tu różnych rzeczy, chyba bym nie umiał wytłumaczyć i opisać tego...
Sie podoba :) do zdjęć używałeś sabinki ? jaki obiektyw bo tam na tej klatce to chyba ciemno było ?
Sabinki niet - statyw ;) obiektyw to Sigma 15-30.
Wydaje mi się że podobnie się wchodzi do jednego z Krakowskich sklepów foto ale mogę się mylić?? ;)
Nie, ale podsunąłeś mi gdzie trzeba się udać :mrgreen:
jak uzyskac taki efekt?
HDR odpowiednio złożony, pomaskowany + zabawa w photoshopie... Color Efex trochę pomaga też.
Dzięki wszystkim za komentarze, miłe przyjęcie, pozdrawiam ;)
Psychotrop
20-05-2010, 23:24
Dzięki wszystkim za komentarze, miłe przyjęcie, pozdrawiam ;)
proszę bardzo :)
jakbyś bąku nie napisał w małopolskiej części, że maturę zdajesz, to bym rzekł, że spore doświadczenie masz i oko wyćwiczone :)
do zobaczyska w końcu w pauzie, albo na jakim plenerku :)
Bartekkw
21-05-2010, 09:41
Miejsce fajne, ale obróbka mi nie leży - za bardzo widać że to HDR, a ja takowych nie trawię z założenia :)
jakbyś bąku nie napisał w małopolskiej części, że maturę zdajesz, to bym rzekł, że spore doświadczenie masz i oko wyćwiczone :)
do zobaczyska w końcu w pauzie, albo na jakim plenerku :)
Hah, no widzisz - zwykle nie podaje swojego wieku ze względu na częste protekcjonalne traktowanie z tego względu, ale skoro mam się z Wami poznać nie tylko netowo to się nie kryłem ;) Swoją drogą miałem czasem lekkie problemy ze szkołą przez to, że cały czas się foto zajmowałem - tak więc jakieś tam doświadczenie jest... ;)
Jasne, do zobaczenia ;D może ten kolejowy by w końcy wypalił (tylko błagam nie w przyszły pn,śr,pt - ustne :D ).
borregaard
21-05-2010, 20:50
Jest impakt..brawo..Ładne kadry.
Nie mogę się jednak pozbyć wrażenia rodem z photomatixa.....
- za bardzo widać że to HDR,Jakby to był HDR(taki jak być powinien),to nie byłoby widać......
kadrowo super, szczególnie 2.
Za to obróbka mi zupełnie nie leży :(
Pojechane obrobkowo ale musze przyznac, ze mam swoj urok. Ale to raczej bardziej za sprawa kadrow. 2 mi sie pod tym wzgledem bardzo podoba.
Jest impakt..brawo..Ładne kadry.
Nie mogę się jednak pozbyć wrażenia rodem z photomatixa.....
Jakby to był HDR(taki jak być powinien),to nie byłoby widać......
Photomatix, ale przykryła i poprawiła go masa photoshopa - to ścierwo jakie wychodzi prosto z tego programu nie nadaje się praktycznie do użytku...
Akurat w tych klimatach HDRowatość mi nie przeszkadza, czasem dość mocno podkreśla i wydobywa pewne cechy danej sceny - tu niekoniecznie musi być realistycznie, może być odrealnione (jak dla mnie oczywiście). Na PM coś Ci, Andrzeju, podeśle.
Dzięki i pozdrawiam :)
Psychotrop
21-05-2010, 21:17
a próbowałeś programiku SNS-HDR napisanego przez kolegę Pebal ?
a próbowałeś programiku SNS-HDR napisanego przez kolegę Pebal ?
Kiedyś, jakiś czas temu jakieś chyba demo... albo to było Machinery?
Zasadniczo i tak tego typu programów używam tylko do sklejenia zdjęć składowych coby się zmieścić w histogramie, starając się zachować w miarę neutralny i dobry do dalszej obróbki obrazek... Ale sprawdzę ;)
gdzieżeś Ty dorwał taką kamienicę w krk ? :P hehe po zdjęciach jej pewnie nie znajdę, obróbka ...spora, ale liczy się efekt, a ten jak najbardziej na +