PDA

Zobacz pełną wersję : d300s i problem z przesyłaniem danych z obiektywu

heniuprezes
20-05-2010, 15:29
Body nowe z kwietnia, obiektyw nikkora 50mm 1.8 również funkiel nówka. Od jakiegoś czasu wyświetla się problem z połączeniem obiektywu w postaci znajomego trójkącika F oraz liczby 7. Wczesniej pomagało włączenie podglądu głębi osrości, teraz już nic nie działa. Podobna rzecz zaczęła się wyświetlać z obiektywem sigmy tyle, że tutaj jest wyświetla się 0. Dzwoniłem do serwisu ... proszę pokręcić przesłoną i ją zablokować ... powinno pomóc. Nie dzwoniłbym do serwisu gdybym tego nie robił - logoczne. Miał ktoś takie problemy? Wysyłać do serwisu, czy jakoś można to rozwiązać

franki
21-05-2010, 16:39
Sprawdz lub oczyśc styki w obiektywie i body

arek82
28-05-2010, 11:31
witam serdecznie wszystkich forumowiczów! ja miałem podobny problem z sestawem nikon d300s i obiektywem tamron 17-50. wczoraj w wizjerze pojawiło się owe F0. Miałem tez podpietą lampę metz 54mz4 i gdy ją wyłączyłem w wizjerze znow pokazala się rzeczywista wartosc przyslony. nie sadze jednak by lampa miala z tym cos wspolnego.PS. czy czyszczenie styków pomogło?

dzejms
28-05-2010, 11:35
To raczej popychacz przyslony szwankuje.

arek82
28-05-2010, 12:52
ja dodam jeszcze ze d300s mam od miesiaca, obiektyw tamron zalozony byl zaraz po wyjęciu aparatu i obiektywu z pudelka (kupione razem) i od tamtej pory nie byl odkręcany z puszki.co mialbym Waszym zdaniem zrobic? u mnie jak wczesniej napisalem komunikat f0 pojawił się jak do tej pory 1 raz (wczoraj).