Zobacz pełną wersję : OMG tylko nie tak :)
http://nikonrumors.com/2010/05/18/nikon-d4x-design-concept.aspx
Dla mnie osobiscie - koszmarek :)
velaskez
19-05-2010, 23:12
Wygląda jak hasselblad po zderzeniu z TIRem.
kuba_rsx
19-05-2010, 23:12
Wygląda tandetnie. Ale ma działać a nie wyglądać no nie?
Idealnie pasuje do tego szkiełka co ma podpięte :) Co za badziew...
Wygląda jak hasselblad po zderzeniu z TIRem.
:D
SADPUNK44
19-05-2010, 23:28
Bosz...:shock:
Jeśli będzie to miało wpływ na ergonomię, to wygląd sprzętu użytkowego ma dla mnie znaczenie drugorzędne.
Wygląda tandetnie. Ale ma działać a nie wyglądać no nie?
Nie tyle tandetnie co jest brzydki, przypomina aparat typu bridge z lat osiemdziesiatych, brrrrrrrrrrrrrr
Ale chyba w to nie wierzycie? :D
Jeśli będzie to miało wpływ na ergonomię, to wygląd sprzętu użytkowego ma dla mnie znaczenie drugorzędne.
No nie sadze, z tym czyms nie wygladałbys powaznie, a ludzie na zdjeciach robliby wielkie oczy :shock: :D
no bez jaj, jak niby tego wygodnie używać. Nie wierze w coś takiego :) Aparaty mają od lat w miarę podobny kształt jak samochody, lodówki czy tostery, taka zmiana to seppuku jak nic :)
kuba_rsx
19-05-2010, 23:39
Mają czas.. D3Xs, D4, D4s i potem ten wynalazek.. Każdy model będzie powoli zbliżał nas do tego. Why not ? :D
Obrzydliwe, tępo ciosane kształty.
OJ!!! chciałbym przywołać tutaj wszystkich komentujących, że takimi niepochlebnymi opiniami narażacie wizerunek firmy N na szwank. Nic ino czekać oficjalnego stanowiska NP w sprawie tego koszmaru. :)
marzyciel9
19-05-2010, 23:55
kto podepnię do topowej puchy (jeśli kiedyś się pojawi) 55-200 vr, druga kwestia to kółko z programami tematycznymi w puszce tej klasy heh
OJ!!! chciałbym przywołać tutaj wszystkich komentujących, że takimi niepochlebnymi opiniami narażacie wizerunek firmy N na szwank. Nic ino czekać oficjalnego stanowiska NP w sprawie tego koszmaru. :)
Nie antagonizuj :) Nie podpuszczaj, bo Nikonrumors bedzie musialo zmienic nazwe :)
W sam raz na robienie słitaśnych fotuńQfff lustrem.. tfu.. przy lustrze :)
Note that this concept was created by a designer who is not affiliated to Nikon.
To chyba wszystko wyjaśnia :)
Designera w firmie zabili?
No, ale ukręcono wreszcie łeb odwiecznemu problemowi odklejających się gum.
No, ale ukręcono wreszcie łeb odwiecznemu problemowi odklejających się gum.
ahahahahahaha:D
to tłumaczy taki projekt
Super! 2-funkcyjny jest.
Robi foty a jak trzeba to znajdzie zastosowanie jako młotek.
Warto czekać i sprzedawać butelki po mandarynkach!
Cudowny aparat :D
Dobrze, że najpierw musi być D4, żeby był D4X. Mamy jeszcze kilka lat przerwy. A taki aparat (gdyby był w kolorach tęczy + jakiś obiektyw typu 6mm nikkora) to dla Lady Gagi jak znalazł, ale nie dla nas! O_o
PS: Obracanie matrycy suwakiem rządzi, wyobraźcie sobie moc kreatywnych zdjęć jeśli suwak będzie w połowie (czyli matryca po skosie)! :D
PS2: O co Wam ludzie z tymi mandarynkami chodzi? :) Nie wiem czemu, kojarzy mi się to z trollami (czy tam orkami) i jakimiś łodziami podwodnymi. Oświeć mnie kto! :)
Levinson ma zdaje się nietypowe podejście do ergonomii ;)
PS2: O co Wam ludzie z tymi mandarynkami chodzi? :) Nie wiem czemu, kojarzy mi się to z trollami (czy tam orkami) i jakimiś łodziami podwodnymi. Oświeć mnie kto! :)
No bo widzisz.....jakby tu Ci powiedzieć......no nie czytasz dokładnie forum :)
Był taki wątek w cafe o źródłach kasy na słoiki. I tak gdzieś chyba od 11 strony dyskusja weszła na właściwy, merytoryczny tor :)
Był taki wątek w cafe o źródłach kasy na słoiki. I tak gdzieś chyba od 11 strony dyskusja weszła na właściwy, merytoryczny tor :)
Ahhhh! Cholera, doszedłem do 4 strony i sobie odpuściłem. Już się za to zabieram :)
Eee tam... Pierwszy wątek mandarynkowy pojawił się chyba gdzieś na przełomie roku...
Ale prawdopodobnie poleciał w CoSmoS
Potem co jakiś czas następuje spontaniczna reaktywacja...
Na szczęście Prezesem Honorowym Gangu Mandarynkowego jest Ekonet, wiec jak na razie zagrożenie różową czapeczką jest znikome ;)
Nie wiem czemu, kojarzy mi się to z trollami (czy tam orkami) i jakimiś łodziami podwodnymi. Oświeć mnie kto! :)
Nie mieszaj mandarynek z uBŁOTEM!!! ;)
Boryszuk
20-05-2010, 19:58
Pierwszy wątek mandarynkowy pojawił się chyba gdzieś na przełomie roku...
Zaczął się chyba ze 3 tygodnie przed Sylwestrem i zakończył dobre 2 tygodnie po ;)
No właśnie. Czyli "przełom" roku - ale spory ;)
Przy okazji pojawia sie pytanie: KTO ZACZĄŁ?? Bo GANG szuka Prezesa
(na razie dzierżę jednoosobową wartę jako samozwańczy Człon Zwyczajny)
Boryszuk
20-05-2010, 20:04
Któraś z naszych sympatycznych Koleżanek forumowych zadała pytanie o plany na noc sylwetrową. Ale która koleżanka to już niestety nie pamiętam (przez tego Niemca co to mi wszystko chowa).
znowu mandarynki! teraz tu :) a sio :)
Luxius, to jest jak plaga - wymoderujesz - pojawi się w wątku obok :D
Czemu Wy tak intensywnie nie komentujecie zdjęć jak w cafe? Mam obiecywać, że za każdy komentarz moich gniotów dam skrzynkę mandarynek? :D
masz i sie niepodzielisz niełądnie :D
Czemu Wy tak intensywnie nie komentujecie zdjęć jak w cafe? Mam obiecywać, że za każdy komentarz moich gniotów dam skrzynkę mandarynek? :D
NO! Nareszcie gadasz po ludzku! ;)
Powiem Ci jak ja to widzę, subiektywnie jak w mordę trzasnął:
Jest tu pewnie sporo "posiadaczy" sprzętu spod znaku N, którzy z uwagi na brak bożej iskry, jeszcze latami uczyć się muszą, zanim przyswoją sporo odpowiedniej wiedzy, a co za tym idzie, nabędą moralne praw do komentowania lub krytykowania cudzych prac. Mówię o konstruktywnym komentowaniu, nie tekstach typu "super fajna fota", bo chyba nie o to biega i wątpię, czy na takich komentach Ci zależy.
Więc takie ludkowie sobie siedzą, czytają, wiedzę zdobywają....
Mogliby tak po cichu, bez zbędnego pisania ale Forum to coś więcej niż zespół zdjęć i stosownych komentarzy.
Zrobiła się z tego fajna społeczność, od której trudno się oderwać.
I pewnie dlatego powstają czasem dziwne wątki, które potem nabierają też mandarynkowych odcieni ;)
Jak to mawia jeden "prawy" jegomość: Warto Rozmawiać. Czasem nawet o D. Maryny. Podobnie zresztą jak on...
Oczywiście mówię tylko za siebie i o sobie!
Bo właśnie dlatego, choć chętnie zdjęcia przeglądam, niezbyt często coś o nich napisze.
Jeśli jestem jedyny w powyższych poglądach, to trudno... Jakoś to zdzierżę ;)
z mojej strony koniec OT-ów (w tym wątku ;) )
frostic masz 100% racji albo nawet i więcej tak więc gdzie te mandarynki :D
frostic masz 100% racji albo nawet i więcej tak więc gdzie te mandarynki :D
Niee, mandarynki to ja obiecałem za konstruktywną krytykę!
Naprawdę mi się dzisiaj dostanie za przekupstwo :D
PS: Chociaż nie... jak nawet moderator skomentował moje zdjęcie, to śpię spokojny ;D
A żeby nie było offtopa to pragnę rzeknąć, że ten D4X wygląda jak ścianka cyfrowa do MF, o.
No tak moderatora jeszcze mandarynkami przekupiłeś nieładnie oj nieładnie a z kolegami to sie niepodzieliłeś :D
spiritwood
20-05-2010, 22:05
Czasem nawet o D. Maryny.
Chyba Mandaryny(ki)
;)
[...] mandarynki to ja obiecałem za konstruktywną krytykę!
Avatar tragiczny! Złe cięcie na linii nadbrzusza, cała dłoń ucięta -- widać tylko palce... i ten niedopuszczalny cień na białym tle -- fatalne zdjęcie.
Adres na który możesz przesłać mandarynki podam via PM.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: -- ;)