Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Słowiński Park Narodowy
... z szufladki :smile:.
* Zapraszam *
1 *
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/05/522765100336cc6c-4.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
2
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/05/99a51e3d0254c9ad-3.jpg
3
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/05/b8142437e2288184-4.jpg
* Dziękuję *
* - jedynkę już kiedyś prezentowałem. W lekko innym kadrze i obróbce :-).
Sylvester
19-05-2010, 08:18
jak bym miał wybierać to 2 swietna potem 3 i 1
.... no tak, ..... dwójka to robi wrażenie
Całkiem przyjemne. Na 3 rewelacyjne niebo i podłoga!
Proac150
19-05-2010, 08:58
Dla mnie 2 i 3, świetnie to wygląda, trochę nierealnie :)
Konkurencja - widzę - nie śpi ;-) Bardzo ładnie :-)
2 super, niebo na wszystkich jak szatan, 3 bym z 2 cm dołu uciął, też super się patrzy.
Konkurencja - widzę - nie śpi ;-) ...
Oglądając ostatnie Twoje fotki, tak mi się jakoś tęskno zrobiło za naszym pięknym morzem i "pustynią", że troszeczkę pogrzebałem na dyskach. I udało się jeszcze coś takiego wytargać.
Ale niedługo, mam taka nadzieję, jakieś nowe, świeże foty będą ;):smile:.
2 za całość a 3 za rewelacyjne niebo , świetna seria
Nikonozaur
19-05-2010, 11:49
Dwójka piękna, szkoda jednak uciętego lewego cycka, dosłownie centymetr... Na dwójce zdecydowanie uciąłbym trawę na dole. A tak ogólnie bardzo dobre foty. ;)
kurcze piekne.......sam znasz te drobne niedoruby;)
Gratuluje zdjec!
Powiem Ci, ze jedna lepsza od drugiej... kazda z nich ma cos w sobie, podobaja mi sie... bardzo!
Graty - po raz kolejny ;)
Fajny set, 2 najlepsza. ;)
wojtek6308
19-05-2010, 14:01
Bardzo dobry secik, ale 2 wyróżnia się najbardziej :-) .
Pablok - świetne foty, dwójka szczególnie zrobiła na mnie wrażenie, oj umiesz Ty obrobić, umiesz.
wszystkie bardzo dobre, ale dwójka poprzez specyficzny układ chmur i bdb kadr, zdecydowanie się wybija :)
borregaard
19-05-2010, 16:26
Jedynka i dwójka.Trójka mniej ,bo kolor już,deko,"złamany",czystość ofc.
Pablo 77
19-05-2010, 16:43
Bardzo dobre foty:)
2 najlepsza,ale sufit to bardziej mi się podoba na jedynce:)
Bardzo dobre zdjęcia - kadrowo - zwłaszcza jeden i dwa. Natomiast kolor? No właśnie, tu mam pewne uwagi (nie wiem może to tylko takie moje fanaberie ). Po pierwsze, tzw. podłoga na wszystkich bardzo dobra. Natomiast niebo podkręcane na maksa ( ostatnio przynajmniej u niektórych z podkręcaniem tego nieba to istny szał zaistniał ). Efekt jest taki, że przynajmniej dla mnie podłoga zupełnie nie gra z niebem. Przykładem ekstremalnym dla mnie, z tej serii jest 3, jakby pyły wulkaniczne przesłoniły widoczność (a dół jest dobrze oświetlony). Potem 2. Na jedynce jest lepiej ale ten niebieski też ma mało wspólnego z normalnością.
To tylko moje zdanie ( w dodatku zupełnie odmienne od reszty ) więc z góry proszę o wyrozumiałość.
Powiem Ci, ze jedna lepsza od drugiej... kazda z nich ma cos w sobie, podobaja mi sie... bardzo!
Graty - po raz kolejny ;)
nie bede sie powtarzal
Natomiast kolor? No właśnie, tu mam pewne uwagi (nie wiem może to tylko takie moje fanaberie ). Po pierwsze, tzw. podłoga na wszystkich bardzo dobra. Natomiast niebo podkręcane na maksa ( ostatnio przynajmniej u niektórych z podkręcaniem tego nieba to istny szał zaistniał ). Efekt jest taki, że przynajmniej dla mnie podłoga zupełnie nie gra z niebem. Przykładem ekstremalnym dla mnie, z tej serii jest 3, jakby pyły wulkaniczne przesłoniły widoczność (a dół jest dobrze oświetlony). Potem 2. Na jedynce jest lepiej ale ten niebieski też ma mało wspólnego z normalnością.
To tylko moje zdanie ( w dodatku zupełnie odmienne od reszty ) więc z góry proszę o wyrozumiałość.
Dziękuję Ci Tadeusz za wyrażenie opinii na temat moich zdjęć :smile:. Szanuję każdą i cieszę się, że zdecydowałeś się, aby ją napisać. A co do nieba. Czy podkręcane na maksa. Oczywiście, że trochę obróbki skosztowało, ale czy na maksa. Myślę, że każdej fotografii należy się pewna dawka szlifu. Byle nie za dużo ;-). I staram się tak to robić, z umiarem, ale żeby wydobyć pewne detale, niuanse. Jeżeli tylko nefatyw jest dobrze naświetlony, to moim zdaniem pozwala na pewne zabiegi obróbkowe. I dlaczego tego nie robić ? Oczywiście, że znajdą się zwolennicy delikatnego poruszania suwaczkami, a są i tacy, którzy lubią bardziej energiczne posuwy.
Co do samych zdjęć jeszcze, to spłodzone niestety w bardzo nieciekawej porze dla landszafcisty (ok.południa), ale czasami nie ma zbytniego wyboru. Dlatego podłoga, jak piszesz dobrze oświetlona. Ja też bardzo lubię światełko "złotej godziny", ale trzeba sobie radzić w różnych warunkach. Kolor nieba nienaturalny. Ja mu nic nie robiłem. Takie niebo było, spolaryzowane jedynie przez filterek.
To kilka słów nie żeby się tłumaczyć, ale chciałem wyjaśnić, jak ja to widzę.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pozostawiony komentarz.
Pozdrawiam serdecznie :smile:, Paweł
Dwójka bardzo ładna,:smile: reszcie też niczego nie brakuje, tylko są przeostrzone. Nienawidzę tego zmniejszania zdjęć, zawsze tracą na wartościach, którymi człowiek chciałby się pochwalić. :x
dla mnie 2 najlepsza, gratuluje
Dla mnie wszystkie bomba. Nie ma się do czego doczepić (ale to bardzo dobrze). Brawo:D
ostrytux
19-05-2010, 22:04
Udana seria :) jeśli miałbym wybierać to zdecydowanie numer jeden!
jurek1906
19-05-2010, 22:06
Trzy i dwa są ekstra.Kadr, światło lux :)
Jedynka jest bardzo dobra. Wybija sie ponad dwa pozostałe, choć cała seria udana.
misiobudrysio
19-05-2010, 23:19
moi faworyci to 2 i 3
pozdr.
Ja wybieram Nr 2, jedynka też fajna.
Nie będę oryginalny - 2ka z całego setu (jak dla mnie) - za kadr, za niego, za światło, za całokształt.
Dwa i trzy.
2 za wrażenie wiatru
3 za powtórzoną fakturę nieba i piasku.
Świetne oko, ot co!
krzysztofz24
20-05-2010, 12:47
Troche sie wylamie;-) ale z calego setu mi najbardziej wpadl w oko kwadrat. Najbardziej mi sie podoba podloga na tym zdjeciu, te zygzakowato-pofalowane linie. Oprocz tego jest pierwszy plan i ta gorka ktora urozmaica linie horyzontu...Swietnie to wszystko gra. Co do nieba mam troche zastrzezen, jak dla mnie troche za daleko suwaczkami;-) co widac szczegolne przy lini horyzontu. Wolalbym troche mniej ingerencji.