Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Lustrzanie z zimy......
Dwa zdjecia z zimowego pleneru z kolega Hoobie......
Pierwsze prezentowalem juz wczesniej ale obrobkowo tak spapralem ze teraz nie moge patrzec, poprawilem i lekko zmienilem kadr......wstyd pokazac wczesniejsza wersje:D:D:D
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Wybaczcie rozmiar minimalnie powyzej regulaminu;)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Jedynka, .... i pozamiatane.
Jedynka Ci sie udaa - trzeba przyznac, super jest.
Dwójka taka o niczym.
zdecydowanie jeden ! super ...
Dwójka taka o niczym.
Bo nie ma badyla?? Przeciez napisalem ze "lustrzanie"......to jest temat zdjec;)
Bo nie ma badyla?? Przeciez napisalem ze "lustrzanie"......to jest temat zdjec;)
No napisales, co nie zmienia faktu, ze dwojka odstaje i to mocno od jedynki.
No napisales, co nie zmienia faktu, ze dwojka odstaje i to mocno od jedynki.
Przyznaje racje ze odstaje od jedynki;)
borregaard
19-05-2010, 06:47
Łódeczka zwykle daje przewagę,tu też.Jedynka!
wojtek6308
19-05-2010, 07:14
1 z łódeczką dużo bardziej atrakcyjna, kolorki ładne na obu fotach :) .
Sylvester
19-05-2010, 08:19
1 fajna jak wszystkie Twoje z łódkami
Jedyneczka jest dopracowana w każdym calu :smile:. Czyściutka i klarowna.
Dwójka tak samo, tylko łódki brak ;).
Proac150
19-05-2010, 08:55
Jedynka bdb, kadr, kolor, krystaliczność.
Wydaje mi się że na jedynce "troszkę" za jasna łódeczka:)..
Dwójkę ciachnąłbym od góry tak z 5 cm, - byłaby lepsza panorama.
Oczywiście obydwie foty na bardzo wysokim poziome.
mam pytanie do wykonawcy fotografii:
czym trzeba dysponować, żeby wykonać taką fotografię ? (chodzi mi o gładkość tafli wody, ale nie tylko) Czy to efekt wyjątkowych warunków pogodowych (brak wiatr, idealna przejrzystość powietrza), czy też wysokiej klasy aparat i obiektyw, statyw ? A może coś jeszcze ?
krzysztofz24
19-05-2010, 10:56
Rwniez za 1 ( choc obrobkowo obie prace maja ladny wysoki poziom), na 2 tak pustawo...a na 1 i lusterko i lodeczka w mocnym punkcie:-).
Nikonozaur
19-05-2010, 11:45
Jedynkę masz czadową, super się prezentuje.
mam pytanie do wykonawcy fotografii:
czym trzeba dysponować, żeby wykonać taką fotografię ? (chodzi mi o gładkość tafli wody, ale nie tylko) Czy to efekt wyjątkowych warunków pogodowych (brak wiatr, idealna przejrzystość powietrza), czy też wysokiej klasy aparat i obiektyw, statyw ? A może coś jeszcze ?
Przede wszystkim warunki pogodowe no i taki miejsce......aparat mam taki jak Ty:D
Zdjecie robione bez statywu, D90, Sigma 10-20, 10mm, f8, ISO200, 1/125s.....cos jeszcze?
Aaa poswiecenie i nocny wyjazd zeby na wschod byc na miejscu:D;)
1 - prawie jakbym patrzyl na swoja :D Mowie prawie, bo jest z troche innego kata i deczko inaczej obrobiona ;) Ale szeroki kat tutaj zrobil swoje i mi sie to bardzo podoba...
2 - odbicie... hmmm... idealne! ;)
P.S. Sentyment do miejsca i tematu... masz racje, warto bylo poswiecic czas i zapewne jeszcze nie raz w tym roku tam zawitamy :D
P.S. Sentyment do miejsca i tematu... masz racje, warto bylo poswiecic czas i zapewne jeszcze nie raz w tym roku tam zawitamy :D
No inne kolory, zielen......i wschodzik....mam nadzieje ze w niedalekiej przyszlosci;)
Podpiszę się. ;)
A mnie podoba się 2 zdjęcie. Czyste i klarowne aż do bólu.
Kurcze, kiedy ja zrobię taką fotkę ? :( :(
Jedynka, .... i pozamiatane.
zgadzam się, bdb zrobiona i wszystko na niej jest ujmujące :)
Pablo 77
19-05-2010, 16:45
Jedynka ok:)
Dawaj wiosnę:):):)
Jedynka ok:)
Dawaj wiosnę:):):)
Jak tylko sie wyrwe na pozadny plener;)
Juz cos z Hoobiem krecimy....narazie tylko plany, ale sa;)
Pablo 77
19-05-2010, 16:49
Jak tylko sie wyrwe na pozadny plener;)
Juz cos z Hoobiem krecimy....narazie tylko plany, ale sa;)
Ja też się ostatnio zaniedbałem:)
Można powiedzieć wybiłem sie z rytmu:)
Sowulus12
19-05-2010, 17:12
Greg - 1 to jest najwyższa półka, 2 jest dobre.
Jedynka kadrowo super, jedynie tej magenty jest jak dla mnie za dużo. :smile:
Pewnie sie nie znam ale czy tylko mi sie wydaje, ze lodka wyszla plasko? Chyba przez zbytnie pozbawienie jej cieni. Ale to jedyna uwaga, ktora mam bo ogolnie to 1 mi sie podoba :).
jurek1906
19-05-2010, 22:03
Obie prace są po prostu śliczne, ale jedynak jest prześliczna :)
ostrytux
19-05-2010, 22:06
Bardzo udane fotografie.
Jedynka ma to coś co przyciąga wzrok na dłużej – zresztą mógłbyś ją „podać” w różnych konfiguracjach i pozostałaby tak samo dobra :)
Jedynaczka dużo bardziej atrakcyjna. Super.
Świetna jedynka. Osobiście kadrowałbym nieco inaczej, aby łódkę wyeksponować. Boki ( tak po 3/4 cm) niewiele dodają mz.
mariobor
19-05-2010, 22:26
Oba świetne, gdybym miał wołać do powieszenia na ścianie to wybrałbym jedynkę :)
misiobudrysio
19-05-2010, 23:08
jedyneczka
pozdr.
Obie super!
velaskez
19-05-2010, 23:15
Jedynke to se walnąłbym na ściane w rozmiarze min 50cm w dłuższym boku. Mega, chłopie zazdroszczę Ci tych miejsc.
Pewnie sie nie znam ale czy tylko mi sie wydaje, ze lodka wyszla plasko? Chyba przez zbytnie pozbawienie jej cieni. Ale to jedyna uwaga, ktora mam bo ogolnie to 1 mi sie podoba :).
Wlasnie ja przyciemnilem bo wygladala plasko......mysle ze mozesz miec takie wrazenie (sam je mam) bo lodka wyglada nierealnie na tym idealnym lustrze;)
Edit:
Wlasnie ogladalem to na kompie w pracy i jest nieciekawie ale to wina nieskalibrowanego monitora.....u mnie jest zupelnie inaczej a napewno ciemniej;)