Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Iza / Babilon
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://static0.blip.pl/user_generated/update_pictures/1036760.jpg)
Wiedziałam ze je wstawisz :) Podoba mi sie, co juz mówiłam. Ale wydaje mi sie ze za blado ją zrobiłes.
hm moze mam jakos niebałdzo monitor skalibrowany bo u mnie wyglada dobrze, zreszta tez bys byla blada jakby Ci wbijaly w pupe brzozowe badyle :P
Ale ułożenie lewej ręki modelki... no dajcie spokój... przecież to mega nienaturalne. Zdjęcie technicznie bardzo dobre, ale poza modelki koszmarna.
Ogólnie nieźle. Technicznie bardzo ładnie, ale w odbiorze przeszkadzają: kąt widzenia oddolny wraz z rozchyleniem nóg - taka pozycja podglądacza, ułożenie dłoni, zbyt dużo światła na nogach, minimalnie bokeh na gałęziach. Kadr jest interesujący na tyle, że na tym kadrze można zbudować ładnych kilka świetnych fotografii, gdy pójdziemy tym tropem.
Jakie szkiełko użyte?
Zdjęcie bardzo fajne kolorystycznie i technicznie też czyściutko. Mi również przeszkadza ułożenie dłoni pod brodą. Denerwująca jest też galąź zasłaniająca nogę, jak dłużej na nią patrzę to mnie oczy bolą ;). Zwraca jeszcze uwagę coś różowego obok lewej łydki. Nie mam pojęcia co to, ale wygląda dziwnie :). Mimo tych czepialstw zdjęcie ogólnie mi się podoba :)
rzeczywiscie ta reka pod broda tak jakos nie naturalnie wyglada u modelki siedzacej na pniu. ale jest czysto i kadr ciekawy. punkt patrzenia mi sie podoba :)
Poza tym, że lekko na granicy przepału bardzo mi się podoba.
to rozowe to chyba kurtka na ktorej iza siedziala ;) nie dopatrzylem tego, no cóż, stempel w dłon i jechana ;P
Zdjęcie fajne... Ale mnie podobnie jak niektórych przedmówców drażnią:1. rozmyta gałąź na przednim planie rozprasza wzrok, 2. pozycja lewej ręki, 3. wypionował bym zdjęcie - cały obraz lekko wali się na prawą stronę ( drzewa i modelka lecą na bok). Ale ogólnie podoba mi się. Pozdrawiam.