Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Plebania
Z okolicznych wędrówek ;) Plebania z XIIw.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img706.imageshack.us/img706/5253/55107753.jpg)
Bartek_902
17-05-2010, 20:02
Podoba mi sie,kadr i dobre światelko które robi klimat taki surowy jakiś ;)
Pozdrawiam :)
Rafał_Sz
18-05-2010, 14:13
Słup z lewej psuje całą zabawę.
Słup z lewej psuje całą zabawę.
Nie. To ten kabel z prawej.
bardzo fajny kadr, i światło:D choć ja bym widział to w tonacji b&w i bez kabli oraz troszkę jaśniej:P
Sorry, ale moim zdaniem tragficzna pomyłka. Na tym zdjęciu nic ze sobą nie gra.
Krzywa perspektywa niczego nie wnosi, natomiast powoduje, ze prawa czesc budynku (i tak ciemna) staje sie zupełnie niewyeksponowana.
Ogromny kontrast z kolei powoduje, ze zdjecie jest niezrównoważone. Cienie, które sa moze i interesujące z prawej, zupełnie psują środek.
Nie gra kompozycyjnie niebo.
W ogóle zastanawiam sie, jakie walory tej architektury chciałes pokazać ?
Sorry, ale moim zdaniem tragficzna pomyłka. Na tym zdjęciu nic ze sobą nie gra.
Krzywa perspektywa niczego nie wnosi, natomiast powoduje, ze prawa czesc budynku (i tak ciemna) staje sie zupełnie niewyeksponowana.
Ogromny kontrast z kolei powoduje, ze zdjecie jest niezrównoważone. Cienie, które sa moze i interesujące z prawej, zupełnie psują środek.
Nie gra kompozycyjnie niebo.
W ogóle zastanawiam sie, jakie walory tej architektury chciałes pokazać ?
Niestety nie jestem w stanie odeprzeć tak licznych i mocnych argumentów i przystanę, zdjęcie jest do dupy.
Sorry, ale moim zdaniem tragficzna pomyłka.
Moim też.
A dotyczy datowania obiektu.
Hehe, być może zegar jest XII "wietrzny", ale tylko on hehehe.
Natomiast co do zdjęcia, ja bym pochodził koło tego budynku jeszcze trochę. Podoba misie prawa część, zacieniona wzorami rysowanymi przez gałęzie i konary, i to próbowałbym uwypuklić.
telly, pomyliłem, to jest późne Rokokoko
Niestety nie jestem w stanie odeprzeć tak licznych i mocnych argumentów i przystanę, zdjęcie jest do dupy.
nie trac energii na odpieranie, wykorzystaj na zrobienie drugiego :-)