PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Isia - sesja w sukniach ślubnych

petrusbr
15-05-2010, 18:07
Obok serii zdjęć w sukniach ślubnych zrobiliśmy ten portret. Nie mogę ostatnio oderwać od niego wzroku :)))

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.piotrbryja.com/zdjecia_na_fora/irmina.jpg)

streetfighter69
15-05-2010, 22:15
Pokaz reszte zdjec :)

monikowska
15-05-2010, 22:49
wolałabym równy rozkład światła po obu stronach twarzy
pokaż wiecej !! nie wstydź się :)

mOSAd
16-05-2010, 03:00
Bardzo dobra praca!

Nie podoba mi się makijaż ciemny do policzków, a poniżej jasność. Nie jestem przekonany do świecącej się skóry w ten sposób i różnicy między kontrastowym i rozproszonym światłem na obu połowach twarzy. Za mocno wyostrzona prawa strona z ramieniem. Można byłoby ze stempelkiem na powiększeniu jeszcze troszeczkę powalczyć, choć minimalnie.

streetfighter69
16-05-2010, 13:08
mOSAd, ostatnio zauwazylem u Ciebie ciekawy zwyczaj... :) Otoz, zaczynasz posta od zachwytow w rodzaju "Swietna praca", po czym jedziesz po niej fala krytyki :) Od razu mowie, ze wiem, co masz na mysli i ten tok myslenia rozumiem, niemniej jednak zabawnie sie to czyta :) Sorry za offtopa.

petrusbr
16-05-2010, 17:07
Akurat w tym przypadku oświetlenie nierówne bardziej mi się podoba - chciałem tutaj wprowadzić nieco kontrastu w świetle, aby nie był to taki typowy portret. Co do prawej strony, mOASd to faktycznie nie zauważyłem- choć nie jest to efekt ostrzenia, tylko skraplania :))

PS. więcej będzie, jak się uporam z pozostałymi modelkami - na jutro muszę oddać zdjęcia do druku :)

mOSAd
16-05-2010, 17:17
mOSAd, ostatnio zauwazylem u Ciebie ciekawy zwyczaj... :) Otoz, zaczynasz posta od zachwytow w rodzaju "Swietna praca", po czym jedziesz po niej fala krytyki :) Od razu mowie, ze wiem, co masz na mysli i ten tok myslenia rozumiem, niemniej jednak zabawnie sie to czyta :) Sorry za offtopa.

Wiem, ponieważ baaaaaardzo rzadko piszę co mi się *podoba* w pracach. :D No i wygląda to wtedy jak jednostrona krytyka. I by to zrównoważyć, daję ocenę "ogólną". Bo pisać co mi się podoba... jakoś się nie nauczyłem. :D Pomalutku staram się to zmienić, ot nie zwykłem dawać komplementów. :D

petrusbr
16-05-2010, 17:20
Wiem, ponieważ baaaaaardzo rzadko piszę co mi się *podoba* w pracach. :D No i wygląda to wtedy jak jednostrona krytyka. I by to zrównoważyć, daję ocenę "ogólną". Bo pisać co mi się podoba... jakoś się nie nauczyłem. :D Pomalutku staram się to zmienić, ot nie zwykłem dawać komplementów. :D

Mi się podoba właśnie ten styl oceny. Fotka może być ogólnie dobra, ale Ty zauważasz czasem takie szczegóły, na które autor nie zwrócił uwagi. Ja tak traktuję je jako wskazówkę do przemyślenia i ew. rozwoju :)