Zobacz pełną wersję : Plecak NANEU k4l
miloszmj
14-05-2010, 14:25
Zastanawiam się nad zakupem plecaka foto z miejscem na notebooka 17". Już prawie zdecydowałem się na NANEU K4l jednak nie mam możliwościowi sprawdzenia owego plecaka organoleptycznie :( . W związku z tym chciałbym poprosić osoby posiadające taki plecak o opinię na jego temat.
Wprawdzie mam 16" notebooka ale polecam kata 3n1-33 (http://www.kata-bags.com/product.asp?Version=photo&p_Id=19773).
miloszmj
14-05-2010, 22:20
Całkiem ciekawa propozycja jednak obawiam się że nie wcisnę tam mojego notebooka :(. Z opisu wynika że komora na notebooka ma szerokość 27cm a mój 'komputerek" ma szerokość 28,5cm.
mam pomysł ; )
kup plecak bez miejsca na laptopa + torbę na laptopa
miloszmj
21-05-2010, 22:02
skoro i tak mam wydać pieniądze to wolę kupić coś co w pełni spełni moje oczekiwania.
Chyba jednak wyskrobie trochę czasu i wybiorę się do "wielkiego świata" :) i pomacam sobie ten plecak
Ja posiadam mniejszą wersję K3L, jestem z niego zadowolony, użytkuję go 2 lata i nic się złego z nim nie dzieje. Jest wykonanay z dobrych materiałów, dużo miejsca i kieszeni. Do mojego zapakuję D300 +18-50, obiektywy 70-300, 90 i 50 i jeszcze lampę sb800 + laptop 15" , blendę i jakiś ciuch. Oczywiście do bocznych kieszeni dodatki typu karty, filtry, baterie, itp. Dolna komora ma system przestawnych przegródek ale jakbyś chciał umieścić naprawdę długą lufę to można zlikwidować przegrodę między dolną a górną komorą.Uchwyt na statyw jest bardzo wygodny i centralnie położony dlatego przy cięższym statywie nie przeważa na jedną stronę. W razie niepogody można naciągnąć na to wszystko pokrowiec. A teraz wady: plecak jest sam w sobie dosyć ciężki ale dla mnie największą wadą jest brak zabezpieczenia dolnej komory przeciw maksymalnemy wychyłowi, tzn kiedy zapomnisz zamknąć zamka i zapiąć paska od dolnej komory to może się zdarzyć że wszystko wypadnie na ziemię. Mnie się tak przytrafiło i wypadł mi obiektyw 70-300 i niestety musiałem kupić drugi : ( Ale była to moja wina bo zapomniałem pozapinać tego co trzeba. Plecak który sobie upatrzyłeś jest większy to powinno być wszystkiego więcej i może to zabezpieczenie już jest : )
DawidPetka
28-05-2010, 02:01
Witam, warto się jedynie zastanowić do czego plecak ma być wykorzystamy - ja, podobnie jak przedmówca, posiadam model K3L, a uwagi jakie mam zgadzają się z wypowiedzią powyższą. Jedynym problemem jest rozmiar tego plecaka przy stosunkowo niewielkiej pojemności kieszeni na aparat. Jest to plecak na dłuższe podróże, podczas których trzeba wziąć ze sobą prowiant czy coś do ubrania się. Na krótsze wypady lepiej sprawdzi się mniejszy plecak z całą komorą przeznaczoną dla sprzętu foto.
miloszmj
29-05-2010, 23:43
Dziękuję za opinie, zależmy mi na plecaku w który zapakuje mój aparacik + dodatkowy obiektyw czasami lampa i inne pomniejsze dodatki, jakąś deszczówkę ,wyposażenie mojej córci (tu żona potrafi się popisać) ;) no i jeszcze czasami notebooka 17". Myślę że gdyby nie notebook to wystarczył by pewnie k3l lub coś podobnego.