PDA

Zobacz pełną wersję : Grip NIKD90

bgorecki
14-05-2010, 14:07
Witam!

Przymierzam się do zakupu gripa do D80 i przeglądając forum zauważyłem że bardzo chwalona jest Alpha. Zastanawiam się nad jeszcze innym rozwiązaniem widzianym na ebay. To jest grip NIKD90 + dwie baterie EN-EL3e.
Nie wiem jak ten grip będzie współpracował z body czy np będzie przenosił stan naładowania baterii, i jak jest z jego użytkowaniem. Domyślam się że baterie to są pewnie jakieś średniej jakości, ale mając dwie baterie średniej jakości w gripie i jedna oryginalna w zapasie można spokojnie nie martwić się o energie.

Link do aukcji
http://cgi.ebay.pl/BATTERY-GRIP-FOR-NIKON-D90-D80-MB-D80-REMOTE-2X-EN-EL3e-/200471641543?cmd=ViewItem&pt=UK_Photography_DigitalCamAccess_RL&hash=item2ead0a7dc7

Kundzior
14-05-2010, 14:52
To jest GRIP marki OPTICAM, nie polecam. Notorycznie pęka dźwigienka za którą się trzyma jak otwiera się blokadę pokrywy od baterii, jeden grip działa jak trzeba drugi nie działa wcale, pokrętła pracują z różnymi oporami zależy od sztuki. Taka kupa....:)

wist
15-05-2010, 21:03
"To jest GRIP marki OPTICAM, nie polecam. Notorycznie pęka dźwigienka za którą się trzyma jak otwiera się blokadę pokrywy od baterii, jeden grip działa jak trzeba drugi nie działa wcale, pokrętła pracują z różnymi oporami zależy od sztuki. Taka kupa...."

Niezupełnie się z tobą zgadzam. miałem w ręce 3 sztuki, które pracowały poprawnie. Nie jest to grip nikona ale za tą cenę i przy tym wykonaniu jest akceptowalny. Niewiele różni się od Alfy czy Delty w jakości wykonania. Stosuje go od 6 m-cy i wszystko jest OK. A co do zamknięcia to jeśli brutalnie potraktujesz to każde i nikonowskie się rozleci.

Kundzior
15-05-2010, 21:18
Masz prawo mieć swoją opinię na temat tego sprzętu. Tyle że ja go sprzedaję. Mam grip delty w swoim sprzęcie, i niestety OPTICAM ten jakością wykonania nawet PHOTIXowi nie dosięga, wybacz ale te gripy potrafią się rozlecieć stojąc w gablocie a co dopiero przy użytkowaniu.

wist
16-05-2010, 11:49
Masz rację, może to kwestia trafienia na odpowiedni egzemparz. Ja z mojego jestem zadowolony, a popracował ze mną już ładny kawałek czasu.

slawson38
25-05-2010, 15:12
Tutaj jest cały wątek na temat tego gripa.Osobiście go posiadam i polecam.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=124907