Zobacz pełną wersję : SB 600 - za 750 zł?
Znalazłem coś takiego:
http://www.dve.pl/product_info.php/cPath/31/products_id/8227
... ale coś za tanio....
Czy ktoś zna ten sklep? Istnieje?
Bo np ceny na body ciut nieaktualne.
pzdrv
drhardware
30-11-2006, 12:39
z 1,5 - 2 miesiące temu w Fotojokerze było po 770 zł, ale przez kilka dni. Potem skoczyły z porotem na około 950 zł. Cen ajest mozliwa, ale może się okazać, ze towaru w tej cenie juz nie ma.
najpierw poczytaj opinie o tym sklepie. nie są zbyt pochlebne. Przy odbiorze osobistym wszystko ok, ale przez net- lepiej omijać z daleka.Pozdrawiam
Madro i jak, skorzystałeś z tej oferty czy znalazles cos ciekawszego? Sam jestem zainteresowany nowa SB-600 i cena w granicach 750zł rzeczywiscie wydaje sie atrakcyjna.
Pozdrawiam
Majster7
30-11-2006, 16:32
Opinia o tym sklepie krąży tu na naszym forum. Ja również nie polecam. Aktualizacja na stronie może sprzed roku, nie odpowiadają na maile. Poszukaj, na forum znajdziesz więcej informacji o tym sprzedawcy.
Kliknijcie na przycisk Nowości (w lewym, górnym rogu), spójrzcie na daty i przestańcie się podniecać ;)
Hi mike00 - jasne że nie skorzystałem. Sklep jest niepewny. Moze zajże jak bede przejezdzal....
Ale i tak raczej zdecyduję sie na SB 800. Bo kombinuję tak:
SB 600 (840zł) + dyfuzor (65) + 2xtransport = 940
Natomiast SB 800 mam szanse kupic na miejscu za 1250.
Trzysta warto dołożyc.
pzdrv
Napisałem do nich i zero odpowiedzi... Chyba to wszystko w tym temacie. 3ba szukac gdzie indziej - brava dla calego forum za czujnosc ;)
Nie dadza skrzywdzic forumowicza...:twisted:
Pozdrawiam
tu jest w miare tanio:
http://www.euromega.pl/shopping/product_enlarge.php?id=326
tam kupowalem d50, szybko, dobry kontakt. polecam ich
Misiek85
01-12-2006, 21:27
Ja tam widze cene 859,- ale jestem humanistą więc moge się mylić z cyferkami ;) (a jest to normalna cena za tą lampke więc chyba nie ma się co rzucać- ważne że sklep sprawdzony ale chyba lepiej zapolowac na allegro na jakaś okazje)
CynowaKonefka
03-12-2006, 20:53
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=11376&highlight=dve
Pozdrawiam
wielebny0
03-12-2006, 21:50
kochany, nie śpiesz się, poczekaj po Nowym Roku jak zwykle ceny spadną nawet o 30 % będzie na allegro duży wybór lamp nowych i prawie nowych po BARDZO atrakcyjnych cenach, SB 800 kupisz za cenę SB 600, tylko cierpliwości, koniec roku i święta to naprawdę ni najlepszy czas na zakupy... Hej!
wielebny0, nie wypisuj bezpodstawnych domysłów, bo nawet gdy był czas w tym roku, że cena sb600 spadła o prawie 200 zł to cena sb800 ani drgnęła i spada bardzo powoli, chyba w ciągu 2 lat o 100 zł w najtańszych sklepach, więc nie przypuszczam, żeby kiedykolwiek się zniżyła do poziomu sb600, no chyba, że wejdzie sb900. Ale może masz jakieś pewne przecieki, to się podziel, bo wiele osób chce sobie na pewno na Mikołaja albo pod choinkę sprawić taki prezent, a chętnie by poczekali, gdyby wiedzieli, że mogą sporo oszczędzić.
A był ktoś w miniony weekend w Stodole, jakie tam były ceny błyskogratów ??
W DVE w 2004 kupiłem d70. Świetny kontakt. Ale to było ponad 2,5 roku temu. Lampa sb800 w 2004 kosztowała mnie 1900 zł. Jest wiec tendencja malejąca.
teraz w niektórych sklepach też jest po 1700, więc jest to spadek 100-200 zł w ciągu 2 lat, a nie 500 w ciągu miesiąca.
Nie dodałem, że kupiłem u prywatnego importera - w sklepie były dużo droższe.
wielebny0
05-12-2006, 13:58
Nie przesadzajcie kochani! ceny spadną niewątpliwie. Zawsze tak było. SB 600 z polską gwarancją w necie można kupić za 800-880 zł SB 800 1300-1450 zł ale zobaczycie po nowym roku, kilkumiesięczne lampki będą do sprzedania za 600-700 zł - sb600. Byłem zeszłej niedzieli w Stodole na giełdzie, SB- 600 z polską gwarancją od oficjalnego dystrybutora znalazłem za 850 zł, bez gwarancji z prywatnego importu po 750-820 zł. Używanych nie znlazłem.
Nie przesadzajcie kochani! ceny spadną niewątpliwie. Zawsze tak było. SB 600 z polską gwarancją w necie można kupić za 800-880 zł SB 800 1300-1450 zł ale zobaczycie po nowym roku, kilkumiesięczne lampki będą do sprzedania za 600-700 zł - sb600. Byłem zeszłej niedzieli w Stodole na giełdzie, SB- 600 z polską gwarancją od oficjalnego dystrybutora znalazłem za 850 zł, bez gwarancji z prywatnego importu po 750-820 zł. Używanych nie znlazłem.
Dzisiaj widziałem SB-600 w Media Markt za 799 zł :) Więc nie warto ryzykować zakup w tym tzw. internetowym sklepie.
Ja kupowałem d50 kit w DVE tylko od ich siedziby w Krakowie miałem dosłownie 500 metrów i odebrałem osobiście aparat, kontakt i zakup uważam za normalny czyli bez stresów i ukrytych gwiazdek.
Na Interfoto (http://interfoto.com.pl/) można nabyć prawie nową SB600 za 700zł jakby ktoś szukał...
Maciej-D
05-12-2006, 21:10
A był ktoś w miniony weekend w Stodole, jakie tam były ceny błyskogratów ??
Nowa za 840 pln.
kupilem dzisiaj sb-600 w MM w rzeszowie za 799zl. jestem happy :D oby sie sprawowala dobrze :D
kupilem dzisiaj sb-600 w MM w rzeszowie za 799zl. jestem happy :D oby sie sprawowala dobrze :D
Czyli miałem racje co do ceny :) Może też wybiorę się na zakupy :)
Byłem kilka dni temu w Poznaniu w MM i kosztowała 950 :shock:
A na Śląsku posucha ;-(
Będę jutro w MM i jeśli cena nadal będzie w granicach 799 zł to na pewno kupię. Jeśli ktoś byłby zaintersowany to mogę mu też kupić może być przy obecności innej osoby z forum.
a ja mam jeszcze takie pytanko krotkie malo zwiazane z tym tematem (sory za OF :( ), w intrukcji pisze zeby uzywac tylko wszystkich baterii jednakowej marki, a ja mam aktualnie tak ze jeden zestaw moze mi niewystarczec na jutro na sobote, i chcialem na wszelski wypadek wziasc 2xenergizer 2300 (z 1,5 roku maja, troche slabo trzymaja) 2xduracel 2300 (z rok maja, nawet trzymaja). co sie moze stac niedobrego lampie jak ja bede uzywal z takim mieszanym zestawem baterii?
No i nareszcie sabinka 600 trafiła w moje rece - swiateczny prezent z lekkim wyprzedzeniem ale zato powinienem juz troche opanowac lampke do czasu rodzinnych nasiadówek przy pierogach ;) Porobilem serie zdjec z SB i dla porownania z tymi samymi nastawami bez lampy a potem przy uzyciu wbudowanego lampiona. Wynik - nie zaluje wydanych zlotowek.
Pozdrawiam
Wczoraj też zrobiłem sobie prezent i kupiłem SB-600 w MM za 799 zł (czyli cena nadal aktualna). Na dodatek Sprzedawca chciał mnie namówić na SB-800, bo On sobie taką planuje kupić za jedyne 1499 zł :-D
Prośba, nie wspominajcie o cenie ;-(
wielebny0
18-12-2006, 18:36
To ja ię pochwalę dzisiaj w MM /Warszawa/ nabyłem SB 600 za 777 zł !!!