PDA

Zobacz pełną wersję : " Tato " --- polecam :)

linkil
12-05-2010, 13:14
Na pewno wiekszosc z Was widzial juz ten film , ale wczoraj 'wzielo' mnie na poprzypominanie sobie starszych polskich produkcji i pomyslalem , ze podziele sie tym . Po raz ktorys juz obejrzalem " Tato " z Linda
Dobra obsada . temat tez ujmujacy :) :)

Takze gdyby ktos mial ochote na ciekawy polski dramat , to szczerze polecam . Bo ostatnio niewiele dobrego dzieje sie chyba na polskiej scenie filmowej ( przynajmniej na 'duzym ekranie' )

a tutaj gdyby ktos nie wiedzial o co mi chodzi --- link : o filmie (http://tato.filmweb.pl/) ;) ;)

kemot
12-05-2010, 15:48
Potwierdzam, dobry film. Ogólnie jakoś więcej niezłych filmów mogę sobie przypomnieć z lat 90 niż po 2000.
Ostatnio promykiem nadziei był Rewers, ale niedługo potem poszedłem na Ciacho i ... ,a zresztą szkoda gadać.

jeremi1234
12-05-2010, 16:39
Zgadzam się z przedmówcami, moim zdaniem również jest to że najlepsze Polskie filmy zostały nakręcone przed 2K. Taki film jak Krol czy też trylogia Kargulów i Pawlaków, Miś, Rozmowy kontrolowane, Co mi zrobisz jak mnie złapiesz i wiele innych klasyków, które są ciągle niesamowite. Najgorsze jest to, że obecna młodzież pewnych filmów i to dobrych klasyków z początku lat ’90 nigdy nie zrozumie, a nawet nie będzie chciała oglądać bo przegraz z Hollywood. Ciekawe czy więcej razy oglądaliśmy trylogie Kargulów i Pawlaków czy Awatara hmmm......?? ;-)

Rafał_Sz
12-05-2010, 17:01
I film jakże prawdziwie pokazujący mechanizm korporacji (zobaczcie kiedy to tak już było) - "Zaklęte rewiry". O takiej perełce jak "Ziemia obiecana" nie wspominając.