PDA

Zobacz pełną wersję : D 300S i Alpha

mado
12-05-2010, 12:00
Pozdrawiam wszystkich i od razu przechodzę do rzeczy. Wczoraj otrzymałem gripa Alpha do D 300S. Ogólne wrażenia pozytywne. Mechanicznie bez zarzutu (przynajmniej na razie). Jednak dość tego dobrego jest i niespodzianka. Kiedy ustawienia w aparacie dotyczące wyboru akumulatora wskazują jako pierwszy na ten w body (orginał), pojawia się problem w momencie wchodzenia w menu. Menu ginie z wyświetlacza w bliżej nieokreślonym czasie. Raz jest to po kilu sekundach, innym razem po sekundzie. Nadmienię że cały czas w trakcie aktywnego menu wykonuję w nim (bądź staram się wykonywać, o ile wcześniej nie wygaśnie) ustawienia. Po wskazaniu w body na akumulator z gripa (zamiennik) jako pierwszy wszystko działa bez zarzutu. Co może być tego przyczyną? Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Słyszałem że nowy soft do D 300S ponoć miał likwidować jakieś problemy związane z gripem (mam nowy soft wrany). Proszę jeszcze o podpowiedź jak następuje przełączanie pomiędzy akumulatorami kiedy jeden z nich jest wyczerpany? Czy czynność ta jest w jakiś sposób sygnalizowana i czy następuje to ręcznie czy automatycznie? Wiem że za kilka dni przekonam się sam jak wyładuję akumulatory o ile nie powstaną dodatkowe problem. Jednak Wasza podpowiedź będzie wskazówką czego powinienem oczekiwać po tym ustrojstwie. Mado

Darek_D80
12-05-2010, 13:06
Raczej bym nie dochodził dlaczego tak jest, masz dwuletnią gwarancję, oddaj, dostaniesz taki sam - nowy.
W moim przypadku działy się inne cyrki i zrobiłem tak jak napisałem wcześniej - oddałełem uszkodzony, dali mi nowy jak narazie do tej pory sprawny.