Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bagienko 2...
borregaard
12-05-2010, 09:03
..inne światło,inny drzewostan,brak innego dostępu...:wink::-D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Bartekkw
12-05-2010, 09:30
Kadry są ok - szczególnie 2-ka (fajnie skacze się wzrokiem od drzewka do drzewka podążając w głąb kadru), ale czemu tak z kolorku wyprałeś - taki zamysł ??
borregaard
12-05-2010, 09:38
No nie wiem,tzn już wiem,co Ci wyświetla,ale u mnie jest OK...jest świeża,wcale nie tak intensywnie zielona zieleń,szarawe pniaczki miejscami i sporo światła w głębi,z dość intensywna zielenią kosaćców w bagienku ,na focie drugiej.
Bartekkw
12-05-2010, 09:47
No to może coś u mnie ze szkłem :)
Dwójka mi się bardziej podoba. Szczególnie ta "zarzęśiona" woda fajnie wyszła :smile:.
Jedynka ma ciekawy pierwszy plan z tymi plamami światełka, jednak w środku kadru coś stało się z ostrością :wink:.
ja wybieram dwojeczkę, podoba mi się szczególnie dół :)
krzysztofz24
12-05-2010, 10:33
Wybiore 2. Bardziej mi sie podoba kadrowo, fajna "woda" i to delikatne swiatelko przebijajace sie w dali...bdb lesno-bagienne foto:-).
borregaard
12-05-2010, 11:01
Dwójka mi się bardziej podoba. Szczególnie ta "zarzęśiona" woda fajnie wyszła :smile:.
Jedynka ma ciekawy pierwszy plan z tymi plamami światełka, jednak w środku kadru coś stało się z ostrością :wink:.
Faktycznie,masz rację..teraz też to widzę...Jest delikatna nieostrość ,miejscowa....ale może ujdzie w tłoku...? :wink:
Mnie też dwójka bardziej wpadła w oko :-) faktycznie, jedynka ma dziwne plamy nieostrości :-)
dwójka jest dobra
w jedyneczce głowny motyw ociekł;/
Pozdrawiam
jurek1906
12-05-2010, 11:21
Dwójka lepsza :)
I mój głos na dwójkę. Jest klimacik bagienny
Kadry mi się podobają, ale wciąż nie moge sie przekonać do twoich kolorów i jakoś nigdy nie mogłem ( zresztą pamiętasz), nie wiem czyja to wina, twoja, moja, czy naszych monitorów...
oplacilo sie w te chaszcze wlesc dalej :mrgreen:
dwojka za swiatlo i kolorek , jedynka tez nie jest zla tylko taka dalsza :mrgreen:
Jak dla mnie, zdecydowanie nr 2 - ladnie ulozony kadr! :D
borregaard
12-05-2010, 17:44
oplacilo sie w te chaszcze wlesc dalej :mrgreen:
dwojka za swiatlo i kolorek , jedynka tez nie jest zla tylko taka dalsza :mrgreen:
Zaza,ja bym miał tam leżć..?! :shock: Nie znasz mnie....:wink: A od czego ogniskowa zooma...? :wink::mrgreen:
będę w większości i powiem e dwójka jest bardzo ładna, jedynie szare ramki jakoś mi nie pasują
Nikonozaur
12-05-2010, 20:43
Wchodzę w dwójkę, ale na obu drzewa lasu nie zasłaniają. :D
Zaza,ja bym miał tam leżć..?! :shock: Nie znasz mnie....:wink: A od czego ogniskowa zooma...? :wink::mrgreen:
jak zacznie na butach pisac zoom :razz:
Ja powiem jedno... Andrzejowi forma szczytuje... :wink: Bardzo mi się podobają. Oba.
Proac150
12-05-2010, 21:25
Dwa bdb, łatwo nie ma, bo i las (ja mam kłopoty z poprawnym naświetleniem) i nieporządek, więc o ładny kadr nie prosto, dobrze to wyszło.
Jedynka... ujdzie :) Dwójka - super, kadrowo i kolorystycznie bardzo mi się podoba. Chociaż staram się zawsze oceniać to co w ramce, a nie ramkę, to jednak... te jakoś mi nie pasują - ale to taka luźna, subiektywna ocena.
Pozdrawiam.
tormentol
13-05-2010, 00:40
Ładnie i starannie. Dwójka bardziej mi podchodzi.
wojtek6308
13-05-2010, 08:21
Ładnie jest, a 2 bardziej przypadła mnie do gustu :-) .
borregaard
13-05-2010, 09:23
Dwa bdb, łatwo nie ma, bo i las (ja mam kłopoty z poprawnym naświetleniem) i nieporządek, więc o ładny kadr nie prosto, dobrze to wyszło.
No właśnie cały pic polega na tym aby to jakoś ogarnąć,przykładem różne w odbiorze 1 i 2...Cały czas próbuję,bo warto...Mnie też bardziej podchodzi dwójka ze wzgędu na przejrzystość,mimo pozornego bałaganu i ten smaczek, który daje pokryte rzęsą,z jakąś zieleniną, bagienko,światełko w tle.:smile:
Dwójka jest konsekwentniejsza w zamyśle twórczym. Ja nie czuję bałaganu w tym bagienku. Kolory bardzo łagodne, ale dobrze oddają nastrój tego miejsca.