Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Marta/portret/studio/ end
czesc.
Jedno ,jedyne zdjecie ,w warunkach studyjnych.
Poznajcie Marte !
*Marta
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img153.imageshack.us/img153/677/dsc4068noise1poprawione.jpg)
Komentarze mile widziane. :)
Kundzior
11-05-2010, 22:13
fajny/portret/w studio/ end
nonnatus
12-05-2010, 00:36
marta fajna / fota nie fajna / obróbka ała / end
ps.
kadrowałbym niżej u góry. zaraz nad brwiami w połowie czoła. to cięcie jak teraz jest średnio/
end / the end /
streetfighter69
12-05-2010, 00:49
Wyglada to troche jak zdjecie z Expressu... Obrobka plaska, bez zycia, zdecydowanie psuje to zdjecie. Mysle, ze fajnie byloby zobaczyc Marte w kolorze, w dobrym kadrze i swietle, z dobra (normalna) obrobka. To zdjecie przypomina efekciarskie "fotki" z Naszej Klasy.
Z uwag technicznych dodam jeszcze, ze musisz bardziej zwracac uwage na ulozenie dloni. Jezeli w ciasnym portrecie pokazujesz dlon, to musi ona byc potraktowana rownie istotnie jak twarz.
Moonbeam
12-05-2010, 04:28
Dla mnie obróbka i kolory są ok. Podoba się, ułożenie dłoni też.
modelka fajna, kadr fajny obróbka mi osobiście się nie podoba ale to moje zdanie, reszta ql
Mnie się to zdjęcie podoba. Może wolałbym, żeby było bardziej B&W, a nie G&G (szaro-szare) i obrócone w prawo o jakieś 1,5st., ale tak też jest ok ;)
nonnatus
12-05-2010, 15:39
Dla mnie obróbka i kolory są ok. Podoba się, ułożenie dłoni też.
no błagam. możesz wyjaśnić, co Ci się podoba i dlaczego? jestem bardzo tego ciekaw.
ułożenie dłoni niestety jest fatalne.
za streetfighter69:
"Jezeli w ciasnym portrecie pokazujesz dlon, to musi ona byc potraktowana rownie istotnie jak twarz"
dobrze powiedziane.
remiksson
12-05-2010, 21:41
modelka fajna :) obróbka niestety nie :)
jak dla mnie nieco za szaro. Trochę 'cementowo' :P. Poza tym ok - zdjęcie ma coś w sobie.
Ręka rzeczywiście trochę psuje to zdjęcie. Ale dlatego, że jest ono takie "beznadziejne"... mnie się podoba.
missbizarre
13-05-2010, 08:47
ostatnio byłam w Fotonie bydgoskim (stary zakład produkujący duzo fotograficznych gadżetów) no i na korytarzach wiszą jeszcze portrety z lat 80-tych Pań w dziwnych uczesaniach i ułożeniach, zdjęcia mają dziwny ale jednak swój klimat no i to zdjęcie mi się z tamtymi kojarzy :D
anthrax00001
13-05-2010, 09:49
Ziarno widać chyba za wysokie ISO
mi się to podoba ale znajomy fotograf się ze mnie śmiał
kiedy powiedziałem, że czasami ziarno z dużego ISO wpływa pozytywnie na zdjęcie
Mi się zdjęcie nawet podoba. Dłoń nie przeszkadza, bardziej grudkowatość skóry w kącikach oczu. Obróbka jak obróbka, można lubić lub nie. Ja wolę tę niż crossy na przykład.