PDA

Zobacz pełną wersję : iPhone z USA

tito
11-05-2010, 19:53
Witajcie

Czy ktoś z Was orientuje się jaka jest cena iPhone w USA? (może nie ten najnowszy model)
Czy można go normalnie kupić?
Czy można go później "przerobić" na polski?

Pewnie pytania są banalne, ale ja najnormalniej w świecie na tym się nie znam ;-)

M_B
11-05-2010, 19:57
Ja jak byłem w USA w 2008 to telefony nie miały miejsca na SIM tylko miały kod kreskowy i skanując go w sklepie przyporządkowywało się numer telefonu. Nie wiem czy dotyczyło to starszych modeli jakich używałem czy tak jest tam normalnie. "Normalnie" możesz kupić tzw "unlocked iPhone", wtedy iPhone kosztował 400$

Adam Trzcionka
11-05-2010, 21:48
wzięło Cię, oj wzięło :mrgreen:

tito
11-05-2010, 22:31
wzięło Cię, oj wzięło :mrgreen:

wzięło mnie już dawno...
tak samo było z warsztatami - musiało minąć trochę czasu abym powiedział: teraz

;-)

HYPER
12-05-2010, 01:26
odpusc sobie ipnona. naprawde nie warto.

doktor
12-05-2010, 10:50
Nie odpuszczaj, na prawdę warto

tito
12-05-2010, 11:49
odpusc sobie ipnona. naprawde nie warto.

Nie odpuszczaj, na prawdę warto

OK...

ale interesują mnie odpowiedzi na pytania które zadałem na samym początku

grudzinsky
12-05-2010, 14:12
Witajcie

Czy ktoś z Was orientuje się jaka jest cena iPhone w USA? (może nie ten najnowszy model)
Czy można go normalnie kupić?
Czy można go później "przerobić" na polski?

Pewnie pytania są banalne, ale ja najnormalniej w świecie na tym się nie znam ;-)

nie wiem jak jest w USA, ale w UK mozna kupic iPhon'a tylko i wylacznie na abonametn lub karte. jesli bierzesz na abonament to placisz co miesiac od 30 funtow w zwyz, a za telefon od 150 w gore. jesli chcesz na karte to placisz 449-550 funtow i co miesiac musisz zaladowac 30 funtow zeby miec darmowe gadanie.
bylem na stronie apple.com w sklepie zeby zobaczyc czy mozna kupic telefon. mozna, ale trzeba podpisac kontrakt na dwa lata ;)
reasumujac:
zeby mies iPhon'a trzeba albo komus buchnac z kieszeni, albo zaplacic kupe kasy ;)

R
12-05-2010, 14:28
mozna tez kupic na portalu aukcyjnym. nowe, uzywane... niektore naprawde w niezlej cenie... i chyba to rozwiazanie jest najprostsze

grudzinsky
12-05-2010, 14:37
mozna tez kupic na portalu aukcyjnym. nowe, uzywane... niektore naprawde w niezlej cenie... i chyba to rozwiazanie jest najprostsze

no mozna... (http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1311&_nkw=iphone+3g+unlocked&_sacat=See-All-Categories)

thor88
12-05-2010, 15:01
kupuj HTC HD2:):)

fIlek
12-05-2010, 15:08
kupuj HTC HD2:):)

...a nauczysz się przekleństw, jakich jeszcze do tej pory nie znałeś :lol:

Co do iPhonów - kupionego w USA można zmusić do pracy w Polsce, ale dobrze jest to zlecić komuś, kto ma pojęcie, bo po co tracić czas na czytanie miliona postów na myapple.pl. Jeśli chodzi o ceny, to chyba jednak najlepiej szukać na Allegro. Masz tam zarówno wysyłających z USA, jak i takie już przywiezione do Polski, a oficjalne źródło i tak Ci go do PL nie przyśle.

Bartek_902
12-05-2010, 22:57
kupuj HTC HD2

Dobra rada,ma troche więcej możliwości bez kombinowania,mam iphona od roku jedyne co mnie przy nim trzyma to przyzwyczajenie,zawsze miałem gadżety tej firmy i tak zostało ;)

Fiod
12-05-2010, 23:03
HTC hd2 to krap w porównaniu do iphona. Sam system i multitouch to epoka kamienia łupanego.
Czemu nie kupisz normalnie w kraju przecież to niecałe 1800 zł.

Władca Pixeli
13-05-2010, 03:52
nie wiem jak jest w USA, ale w UK mozna kupic iPhon'a tylko i wylacznie na abonametn lub karte.
http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phones/pda-phones-smartphones.jsp
"Requires purchase of a $30/mo data service. 2 year contract & new activation required."

Bartek_902
13-05-2010, 07:41
HTC hd2 to krap w porównaniu do iphona. Sam system i multitouch to epoka kamienia łupanego.

No nie przesadzaj nie jest aż tak zle,a powiedz tak naprawde jakie mozliwości daje iphone bez jailbreaka?? Oprócz dobrej i wygodnej obsługi nie widze nic ponad to

szymonvader
13-05-2010, 07:50
ale chyba dobra i wygodna obsługa to podstawowa sprawa? czy wolisz mieść GB i GHz i inne pierdoły i męczyć się rysikiem?

gilvhs
13-05-2010, 07:56
ale chyba dobra i wygodna obsługa to podstawowa sprawa? czy wolisz mieść GB i GHz i inne pierdoły i męczyć się rysikiem?

ale HTC HD2 ma taki sam ekran jak iPhone - pojemnościowy - obsługuje się go tylko paluchem nie reaguje na rysiki itp.
Tak samo HTC HERO, HTC LEGEND tylko te są na Androidzie.

szymonvader
13-05-2010, 08:04
hmm mój kumpeł HD2 obsługuje rysikiem (są rysiki do ekranu pojemnościowego).

Fiod
13-05-2010, 13:02
ale HTC HD2 ma taki sam ekran jak iPhone - pojemnościowy - obsługuje się go tylko paluchem nie reaguje na rysiki itp.
Tak samo HTC HERO, HTC LEGEND tylko te są na Androidzie.

Tu nie chodzi o ekran toćka w toćkę, nie ulegaj czystym porównaniom na papierze, tylko o system, iphone doskonale radzi sobie z dotykiem, w telefonach opartych na androidzie i windows to porażka jest, wciskasz palcem nie działa, za drugim razem, albo skroling z opóźnieniem, jeśli nie miałeś w ręku tych telefonów obejrzyj filmiki, te telefony są nieresponsywne i powolne.
Iphone ma multitouch który nie ma obecnie konkurencji, druga sprawa to itunes i appstore a tego już nic nie przebije, przynajmniej się nie zanosi, bo jakby nie patrzeć to jest iphone i są jego "klony". Problem w tym że klony zamiast zrobić coś lepszego kopiują nieudolnie iphone os, dodają 8 megapixelowy aparat, mozliwość odtwarzania avi i tym podobne, co z tego jak ciągle siedzi w nich ten sam system który po prostu jest słaby.

R0bert
13-05-2010, 15:48
Ehhe, Fiod miales kiedys w reku cos innego niz iPho? Fakt, ze WinMo jest slabo przystosowany do multi-toucha, ale HD2 z Manilla naprawde dobrze dziala przy obslugiwaniu palcem. Zadnego opozniania nie ma, przyciski wciskaja sie odrazu. Nie powiem, iPho na pierwszy raz, jest bardziej intuicyjny, ale to nie jest tak, ze HD2 jest smieciem.
Android jest akurat bardzo mocno nastawiony na dotyk i dobrze dziala, szczegolnie, ze byl od poczatku do tego zaprojektowany jak iPho.

gilvhs
13-05-2010, 17:28
Tu nie chodzi o ekran toćka w toćkę, nie ulegaj czystym porównaniom na papierze, tylko o system, iphone doskonale radzi sobie z dotykiem, w telefonach opartych na androidzie i windows to porażka jest, wciskasz palcem nie działa, za drugim razem, albo skroling z opóźnieniem, jeśli nie miałeś w ręku tych telefonów obejrzyj filmiki, te telefony są nieresponsywne i powolne.
Iphone ma multitouch który nie ma obecnie konkurencji, druga sprawa to itunes i appstore a tego już nic nie przebije, przynajmniej się nie zanosi, bo jakby nie patrzeć to jest iphone i są jego "klony". Problem w tym że klony zamiast zrobić coś lepszego kopiują nieudolnie iphone os, dodają 8 megapixelowy aparat, mozliwość odtwarzania avi i tym podobne, co z tego jak ciągle siedzi w nich ten sam system który po prostu jest słaby.

Wiesz mam iPoda touch to samo co iPhone bez GSM i transmisji danych oraz używam HTC Legend. Ten telefon nie przymula jak się zwykło mówić. Działa całkiem sprawnie i wszystko jest wygodnie rozwiązane dzięki HTC Sense. Nie jest to żaden klon iPhona. Na długo przed iPhonem były smartphony i Pockety z modułami GSM z dotykowymi ekranami. To, że Apple zrobił wielkie halo, nie oznacza, że wymyślił multitouch i dotykowy ekran.

Fiod
13-05-2010, 22:01
Wiesz mam iPoda touch to samo co iPhone bez GSM i transmisji danych oraz używam HTC Legend. Ten telefon nie przymula jak się zwykło mówić. Działa całkiem sprawnie i wszystko jest wygodnie rozwiązane dzięki HTC Sense. Nie jest to żaden klon iPhona. Na długo przed iPhonem były smartphony i Pockety z modułami GSM z dotykowymi ekranami. To, że Apple zrobił wielkie halo, nie oznacza, że wymyślił multitouch i dotykowy ekran.

Pokaż mi telefon sprzed epoki iphona który miał multitouch. Nie ma takiego, były dotykowe krapy + rysik. Do tej pory nie ma tak dobrego toucha jak w iphone.