Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SIGMA 10-20 Pożyczę za kasę

Zak
11-05-2010, 14:50
Witam wszystkich Nikoniarzy. Mam nietypową (jak dla mnie) sprawę. Potrzebuję w dniach 18-21 czerwca pozyczyc od kogoś Sigmę 10-20. Najlepiej od osoby z Jeleniej Góry, lub Wrocławia (okolice równiez). Jestem w stanie zapłacić za wypożyczenie obiektywu, oraz podpisać z właścicielem umowę, na mocy której ponoszę odpowiedzialność za wszystkie nieprzewidziane wypadki itp. Oczywiście sprzęt bede szanował jak swój, i nie przewiduję nawet uszkodzeń, ale pisemne zabezpieczenie dla właściciela sprzętu oczywiście będzie.

Proszę o zgłoszenie w temacie, czy ktoś jest chętny mi pomóc :) pozdrawiam serdecznie :)

Me_how
11-05-2010, 15:33
A w sigma procentrum próbowałeś? Mają lokalizacje we Wrocławiu.

R.i.P.
11-05-2010, 15:50
Dokładnie. Z tego co widać na stronie, we Wrocławiu jest:
1 10-20/3,5 DC HSM za 3 dni 129 Na Zamówienie Telefonicznie

Zak
11-05-2010, 15:53
Owszem mają, ale chcą 1300 zł kaucji, a jak bym miał te 1300 to bym kupił uzywke sigme... wiem ze ta kasa wroci, ale nie jestem w stanie kaucji zaplacic, a jedynie dac pisemne zobowiązanie do oddania nienaruszonego sprzętu:(

jakiś pomysł macie moze?;/

remos
11-05-2010, 20:35
Szczerze, to bez kaucji z Twojej strony przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam, po postach (7szt.) widać, że jesteś nowy, mimo mojej wiary w ludzi ja nie skusiłbym się, a z pewnością jest więcej osób bez takiego zaufania.
Bo miałem w sumie napisać Ci propozycję N12-24/F4 ale bez kaucji na zobowiązaniu to nie czuję tego.

Pietern
13-05-2010, 07:32
Owszem mają, ale chcą 1300 zł kaucji, a jak bym miał te 1300 to bym kupił uzywke sigme... wiem ze ta kasa wroci, ale nie jestem w stanie kaucji zaplacic, a jedynie dac pisemne zobowiązanie do oddania nienaruszonego sprzętu:(

jakiś pomysł macie moze?;/

Ja mam, spróbuj skombinować te 1300... Jeżeli ci się nie uda to sobie sprawę odpuść.
Nieszczęścia chodzą po ludziach i skąd weźmiesz forsę gdyby jednak pożyczony obiektyw się uszkodził?
Piotr

petrus33
30-05-2010, 22:06
......Szczerze, to bez kaucji z Twojej strony przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam, po postach (7szt.) widać, że jesteś nowy, mimo mojej wiary w ludzi ja nie skusiłbym się.....
Eee tam, bez przesady !!
Ja bym pożyczył mu nawet 600mm Nikkora.
Zakładam kajdanki na nogi i przywiązuję do latarni. Siadam sobie obok i piję piwko......a gość niech testuje :))))

_sam_
30-05-2010, 23:07
Ja kiedyś pozyczałem sie od jednego z forumowych kolegów (nawet od dwóch :) ) obiektywy w zamian za moje. Jeżeli masz coś co możesz w zamian zostawić to jest jeszcze szansa ze ktoś Ci pożyczy - oczywiście podobnie warte co pożyczany sprzęt. Jezeli nie masz to cóz.....