PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana systemu Z nikona na Canona i odwrotnie - na inne rowniez;)

prezio
11-05-2010, 14:10
Mam takie pytanie do ludzi, ktorzy wymienili system ostatnimi cazasy.
Jestem ciekaw czym to bylo podyktowane ze ktos wymienil caly system na inne.
Jakie bylo przeslanki czy powodu.
Zastanawiam sie poniewaz - a przynajmniej ja tak mysle - zdjecia robi fotograf - a aparat jest arzedziem do robienia zdjec.
Rozumie ze system daje dodatkowe mozliwosci operacje etc. Ceny artykulow dodatkowych jak obiektywy tez sa inne.
Jednym to pasuje drugim nie.
Nie pytam o wyzszosc systemu jednego nad drugim a raczej dlaczego ktos kto pracowal z systemem kilka lat - uzbieral niezla szklarnie i akcesoria - jednego dnia sie decyduje na calkowita wymiane systemu - nawet jezeli aparat jest tanszy w innym systemie to i tak traci na pozbyciu sie aktualnego systemu bo nie sprzeda go w cenach zakupu.
Sorki za psycvhologie ale zastanawiam sie dlaczego - moze ktos mi pomoze zrozumiec.
Jestem na forum zarowno Nikona jak i Canona i tu i tu ludzie zmieniaja systemy - dlaczego - trudno mi to wytlumaczyc a jak pytam to tak naprawde nawet osoba zmieniajacym system trudno jest to w miare rozsadnie umotywowac.
Co wy myslicie o tym?

Rycerz
11-05-2010, 14:23
po co powielać temat który żyje obok? kto sie przesiadł (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=141192)

prezio
11-05-2010, 14:28
Sorki nie zauwazylem -
Prosze o zamkniecie tematu