Zobacz pełną wersję : Pierścieniomieszek z automatyką
Nie wiem czy już gdzieś było, ale moim zdaniem genialna nowość się szykuje!!!
Na optycznych jest informacja, że w przyszłym miesiącu pojawi się do nikona pierścień pośredni z płynną regulacja od 45-65mm. Myślę, że to może się okazać hicior, o ile delta wszystko dobrze zrobi... :/
no nie.... a ja wczoraj zamówiłem "zwykłe" pierścienie phottixa, gdybym o zamiarach delty wiedział wcześniej pewnie bym się wstrzymał :(
To może zacznijmy od przytoczenia notki prasowej:
http://www.optyczne.pl/2927-nowo%C5%9B%C4%87-Pier%C5%9Bcienie_po%C5%9Brednie_z_p%C5%82ynn%C4%85 _regulacj%C4%85_odleg%C5%82o%C5%9Bci_MeiKe_EXT.htm l
Wersje do nikona będzie gotowa za około miesiąc. Wczoraj miałem okazję testować prototyp i wygląda naprawdę ok. Działa przeniesienie pełnej elektroniki włącznie z AF-S i VR. Jedynym małym minusem jak na tą chwilę jest brak możliwości przeniesienie śrubokręta do starszych obiektywów, ale być może to się jeszcze zmieni.
Vanitari
11-05-2010, 10:33
Wydaje mi się ze przeniesienie śrubokręta możne być zbyt skomplikowane, ale z drugiej strony nie jest to specjalnie potrzebne.
marszull
11-05-2010, 13:28
Wersje do nikona będzie gotowa za około miesiąc. Wczoraj miałem okazję testować prototyp i wygląda naprawdę ok. Działa przeniesienie pełnej elektroniki włącznie z AF-S i VR. Jedynym małym minusem jak na tą chwilę jest brak możliwości przeniesienie śrubokręta do starszych obiektywów, ale być może to się jeszcze zmieni.
Daj znac jak juz sie pojawi.