Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ja :))
oddaję pod ocenę
z serii początkowe zabawy stałą 50 ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://wd2.photoblog.pl/lvp1/201005/A7/64908851.jpg)
goralikus
08-05-2010, 20:28
Troszke nie ostro, ale jesli chodzi o "ja" to ladna osobka na zdjeciu. Szprzez glowe przechodzi ten czarny pasek. Pozdrawiam
Ładnie Kaju, ładnie. :P Może brakuje trochę ostrości i kontrastu ale jest ok. Pozdrawiam! :)
andrzej_laskowski
08-05-2010, 21:30
"JA:))" Znaczy szczęsliwa? Raczej nie ze zdjęcia bo słabiutkie.
jak na taki fajny, ostry obiektyw to zdecydowanie za mała GO a właściwie jej brak.
A gdzie ostrość? Tylko na włosach.
missbizarre
09-05-2010, 18:00
bardzo dobre zdjęcie, klasyczne, proste, nie przesadzone i bardzo przyjemne w odbiorze, oby tak dalej!!
Bardzo ładnie. Mięciutko, delikatnie, subtelnie.
Zdjęcie nieostre i szaro-szare. Popracuj na konwersją do BW i będzie ok.
Zdjęcie nieostre i szaro-szare. Popracuj na konwersją do BW i będzie ok.
wreszcie ktoś ocenil tylko zdjecie, a nie to co na zdjeciu ;) ;)
ostrość na oczy kieruj...
velaskez
10-05-2010, 21:25
I jeśli to 50/1.8...unikaj f1.8 ;) Mydło.
A jeśli 50mm f/1.4 to na f/1.4 jest ostro? :P Tutaj też bym unikał tej przesłony.
sleepless
12-05-2010, 21:32
bardzo dobre zdjęcie, klasyczne, proste, nie przesadzone i bardzo przyjemne w odbiorze, oby tak dalej!!
Uwierz mi, że nie pomagasz jej takim komentarzem, gotowa pomyśleć że zdjęcie jest na prawdę dobre, kiedy ono jest słabe, modelka owszem, ładna :)
remiksson
12-05-2010, 21:34
ostrości brak a szkoda bo 50-tka to megaostre szkło :) No i ciut kontrastu by sie przydało :)
Zgadzam się z rozmówcą - popracuj nad konwersją - ja bym to widział z niskim kontrastem w jasnej tonacji.
dopiero się uczę, więc dzięki za porady, napewno skorzystam :))
to była 50 1.8 ustawiona na 2.5
Najważniejsze, że dobrze pokazana osoba na zdjęciu. To jest o wiele trudniejsze niż opanowanie techniki. Toteż ze spokojnym sumieniem baw się fotografią dalej.