Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Garden anti BW & DOF
http://wpk.eltrakon.pl/L1001360%20Garden%20anti%20BW%20%26%20DOF.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1001360%20Garden%20anti%20BW%20%26%20DOF.jpg)
fotokornik
07-05-2010, 17:09
nie podoba mi się taka koncepcja
borregaard
07-05-2010, 17:17
Dobre,ale na wyższym poziomie egzystencji.....nie łapię o co kaman...pozostanę mocno stąpającym po ziemii.....:mrgreen:
To nie krajobraz, wrzuć to do testów obiektywów, to może będe na tak.
Celeborn
07-05-2010, 17:45
Zdjęcie albo się podoba albo nie. Jaki jest cel nakazywania komuś co ma zrobić?
To nie krajobraz, wrzuć to do testów obiektywów, to może będe na tak.
1. Jeśli nie krajobraz, to wytłumacz, dlaczego? Pytam poważnie.
2. W "kategoriach tematycznych" nie ma działu "testy obiektywów".
3. Dlaczego wtedy byłbyś (może) na tak?
1. Jeśli nie krajobraz, to wytłumacz, dlaczego? Pytam poważnie.
2. W "kategoriach tematycznych" nie ma działu "testy obiektywów".
3. Dlaczego wtedy byłbyś (może) na tak?
Nie mam zamiaru sie tłumaczyc, dla mnie to nie krajobraz, tu jest tylko zabawa z GO, tez tak sie bawie jak kupie nowe szkło, ale być może nie dorosłem jeszcze do tekiej ambitnej fotografii, tyle w temacie.
mz to zdj jest fajne,lecz nic więcej,
Bartekkw
07-05-2010, 19:24
Totalnie nie w moim guście .....
Nie mam zamiaru sie tłumaczyc, dla mnie to nie krajobraz, tu jest tylko zabawa z GO, tez tak sie bawie jak kupie nowe szkło, ale być może nie dorosłem jeszcze do tekiej ambitnej fotografii, tyle w temacie.
Uprzejmie dziękuję za "wyczerpującą" odpowiedź :D
borregaard
07-05-2010, 21:39
Uprzejmie dziękuję za "wyczerpującą" odpowiedź :D
Nie dziękuj,wrzuć coś "typowego"....Myślę,że nie polegniesz tak jak z tymi
"dla wąskiej rzeszy" odbiorców......:mrgreen:
to znaczy ze tylko "typowe" się komentuje? To znaczy ze w krajobrazie panuje moda na wściekle długie ekspozycje, minimale i ścieżki prowadzące w nieskończoność i tylko takie foty mają tzw "branie"? Kolega wrzucił coś innego i mnie się podoba. Ja sie ciesze że taka fota się tu pokazała :)
Nie dziękuj,wrzuć coś "typowego"....Myślę,że nie polegniesz tak jak z tymi
"dla wąskiej rzeszy" odbiorców......:mrgreen:
O wąska rzeszo! :D
Typowego... kolory są przecież typowo landrynkowe...
borregaard
07-05-2010, 21:53
Nawet mój wnuczek przestraszyłby się tak wściekłej landrynki,a łasuch jest niemożebny....:mrgreen:
A serio,to fakt,że teraz króluje neon.......:wink:
Ludzie dostali jakiegoś amoku.......:shock:
a mnie się podoba, co prawda to prawda ... inny poziom percepcji, ale fajne
Widzę że Cie do krajobrazu rzuciło, no ciekawe masz te wizje :mrgreen:
Widzę że Cie do krajobrazu rzuciło, no ciekawe masz te wizje :mrgreen:
Większość staram się pod krajobraz podciągać bo tu są najlepsi komentatorzy:mrgreen:
A tę "wizję" mam codziennie przed oczami bo to fragment mojego ogrodu :D
A rób co chcesz i zycze Ci sukcesów, tylko nie zostań "własnym i jedynym odbiorcą swojej sztuki",o to najgorszy tytuł jaki fotograf może uzyskać. :)
Dajcie spokój wpkx popełnił taką fotę, bo coś go zainspirowało. Spójrzcie na neonowy kolor, jak się światełko rozkłada na tej (chyba) rurce. Zaraz zaczniecie mierzyć kąty. Luzu trochę dajcie :). A nawiasem mówiąc podobne fotografie można spotkać w katalogach Stock Byte, DigiTouch i znajdują nabywców :mrgreen: Wal dalej foty jeśli tylko coś Cię zadziwi i traktuj uwagi przedmówców tylko jako wyrażenie ich opinii i naprzód :)
GUINNESSts
08-05-2010, 00:45
Dajcie spokój wpkx popełnił taką fotę, bo coś go zainspirowało. Spójrzcie na neonowy kolor, jak się światełko rozkłada na tej (chyba) rurce. Zaraz zaczniecie mierzyć kąty. Luzu trochę dajcie :). A nawiasem mówiąc podobne fotografie można spotkać w katalogach Stock Byte, DigiTouch i znajdują nabywców :mrgreen: Wal dalej foty jeśli tylko coś Cię zadziwi i traktuj uwagi przedmówców tylko jako wyrażenie ich opinii i naprzód :)
Troche sie podepne lecz nie do konca.
Wp... tutaj rzeczywiscie mozesz liczyc na rady kiedy popelnisz fotografie popularna na ktorej zna sie kazdy lepiej poslugujacy sie psem niz przydrozny turysta. To uczy i to bardzo. Wiec moze zacznij od tego. Pozniej przekazuj wizje. Tu nie zostaniesz zrozumiany ze swoimi przekazami teraz. Zacznij sie tutaj uczyc obrobki, kadru!!! i kombinuj.
Pokazuj prostrze foty a z czasem zalapiesz i pokazesz siebie i swoje wizje. Wizje, ktore poki co sa tylko symptomem Twojej wyobrazni. Zwolnij a osiagnisz sukces.
Troche sie podepne lecz nie do konca.
Wp... tutaj rzeczywiscie mozesz liczyc na rady kiedy popelnisz fotografie popularna na ktorej zna sie kazdy lepiej poslugujacy sie psem niz przydrozny turysta. To uczy i to bardzo. Wiec moze zacznij od tego. Pozniej przekazuj wizje. Tu nie zostaniesz zrozumiany ze swoimi przekazami teraz. Zacznij sie tutaj uczyc obrobki, kadru!!! i kombinuj.
Pokazuj prostrze foty a z czasem zalapiesz i pokazesz siebie i swoje wizje. Wizje, ktore poki co sa tylko symptomem Twojej wyobrazni. Zwolnij a osiagnisz sukces.
Tomaszu, masz rację z tym niezrozumieniem, powiem więcej - ja nie bardzo rozumiem, czemu Wy wszyscy widzicie w tym zdjęciu jakaś wizję, i to w negatywnym tego słowa znaczeniu? ;)
Ale skwapliwie uczę się, próbując zrozumieć dalczego wizje jednych nazywane są "minimalami" a minimale innych "wizjami" :D
wpkx, słyszałeś ucz się, ucz pokornie, za skomplikowane to zdjęcie, za głębokie, za Twoje, za mało masowe, za bardzo inne... nie można tak wywrotowo działać.
wizja bo Summarit tworzy bokeh narkotyczno-halogrzybkowy :wink:
GUINNESSts
08-05-2010, 01:32
wpkx, słyszałeś ucz się, ucz pokornie, za skomplikowane to zdjęcie, za głębokie, za Twoje, za mało masowe, za bardzo inne... nie można tak wywrotowo działać.
wizja bo Summarit tworzy bokeh narkotyczno-halogrzybkowy :wink:
O tak. Delikatnie zwolnij a sam zobaczysz sukces za kilka miesiecy. Wiem co chcesz przekazac. Jednak wiem rowniez jak trudno to pokazac. Cierpliwosci. Jednak rob swoje. Marny jestem ale bede obserwowal.
Kiedyś, o ile dobrze pamiętam, kol. Światło ogłosił bitwę na landszaft w nieostrości. Miałbyś spore szanse :)
Super bokeh z tego Summarita, ale mój zmysł artystyczno-estetyczny na tym się niestety kończy. Tego czegoś czerwonego nie kumam w ogóle ;)
Chociaż, po chwili namysłu, tak sobie wykombinowałem, że jakby to dać w dużym powiększeniu na ścianę... to by pewnie powisiało trochę :)
<| MICHAŁ |>
10-05-2010, 16:58
panie doktorze, czy czerwona kreska może być egzystencjalną projekcją czerwonej kropki?
pamietem, kedys Nemeth zamiescil deliryczne zdjecie lasu - wtedy tez sie zastanawialem czy to sztuka i kogo przerosla - mnie, czy fotografa....