Zobacz pełną wersję : GALERIATWARZY.PL -ktos ich zna??
maciey75
03-10-2009, 21:01
Czesc,
czy ktos sie z nimi spotkal, wspolpracowal?
Dzisiaj bedac z jednym z CH dla jaj zrobilem corce zdjecie ... bo akurat stali :) dzwonie do nich wieczorem i mowia ze corka dostala 10/10 pkt. i zapraszaja. Oczywiscie nic za darmo - trzeba zaplacic 60pln, moze to nie majatek ale jesli wiecej ludzi naciagna to wiadomo.
Opinie na necie skrajnie rozne :)
Z gory dzieki za info.
typowe naciąganie, podobnie działa ABB Film (ten sam właściciel Holly Model Look (http://www.hollymodellook.pl/)) z Łodzi (poczytaj sobie (http://www.fotomodeling.pl/forum/opinie-agencjach/156-abb-film.html))
edit: artykuł z akcji firmy w Poznaniu (w Browarze Starym): http://poznan.naszemiasto.pl/inne/specjalna_artykul/24710.html (http://poznan.naszemiasto.pl/inne/specjalna_artykul/24710.html)
Takich "firm" jest wiele. Naciągacze i nic ponadto.
Witam!
Kolezanka dostała propozycje od w/w agencji. Zaproponowali jej sesje zdjeciowa i podpisanie umowy (tresc nieznana)
Zażądali 190 zł za zdjecia i 60 zł jakiegos rodzaju wpisowego. Co o tym sadzicie?
Nie mam pojecia na jakiej zasadzie działaja takie agencji, chciałbym sie dowiedziec czegos wiecej od was.
Z podziekowaniem.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=116424&highlight=galeriatwarzy
Dzieki za linka.
Sprawa jasna.
Prosze o usuniecie postu- zdublowałem...
gagagaga1
08-09-2010, 21:47
czesc! czy moze wiecie jak sie nazywa ta pani w czerwonym swetrze, ciemne włosy http://www.galeriatwarzy.pl/portfolio/foto-atv-film/
Czesc,
czy ktos sie z nimi spotkal, wspolpracowal?
Dzisiaj bedac z jednym z CH dla jaj zrobilem corce zdjecie ... bo akurat stali :) dzwonie do nich wieczorem i mowia ze corka dostala 10/10 pkt. i zapraszaja. Oczywiscie nic za darmo - trzeba zaplacic 60pln, moze to nie majatek ale jesli wiecej ludzi naciagna to wiadomo.
Opinie na necie skrajnie rozne :)
Z gory dzieki za info.
Mimo że minęło już trochę czasu od założonego tematu, postanowiłam napisać, ponieważ wkurza mnie to że dużo ludzi oczernia tą agencję, nie mając tak naprawdę z nią nic wspólnego. Nie rozumiem dlaczego z góry zakładacie że to są oszuści i naciągacze? Ja współpracuje z nimi jakieś półtora roku i wszystko jest w porządku. Już kilka razy miałam okazję statystować w różnych filmach i nie mam im nic do zarzucenia. Dla mnie Galeria Twarzy ATV jest jedną z niewielu tak profesjonalnych agencji w branży filmowej i szczerze mogę ich polecić, bo się nigdy na nich nie zawiodłam.
I do tego konto prawdopodobnie zarejestrowane tylko po to, żeby napisać tego posta...
I do tego konto prawdopodobnie zarejestrowane tylko po to, żeby napisać tego posta...
I przez to "opinia" wiarygodna jak diabli :-)
velaskez
18-01-2016, 22:38
mala12 :D Też mam 12 lat, chętnie Cię poznam. :mrgreen:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/01/l9DucBd-2.png?1
źródło (http://i.imgur.com/l9DucBd.png?1)
spiritus
18-01-2016, 23:14
mala12 :D Też mam 12 lat, chętnie Cię poznam. :mrgreen:
Aa też jesteś maly? :D
pioterkow
21-01-2016, 20:04
dzwonie do nich wieczorem i mowia ze corka dostala 10/10 pkt. i zapraszaja. Oczywiscie nic za darmo - trzeba zaplacic 60pln, moze to nie majatek ale jesli wiecej ludzi naciagna to wiadomo.
Wyślij mi proszę*zdjęcie córki i 60 PLN. Dziękuję. :)
- - - - kolejny post - - - - - -
Witam!
Kolezanka dostała propozycje od w/w agencji. Zaproponowali jej sesje zdjeciowa i podpisanie umowy (tresc nieznana)
Zażądali 190 zł za zdjecia i 60 zł jakiegos rodzaju wpisowego. Co o tym sadzicie?
Nie mam pojecia na jakiej zasadzie działaja takie agencji, chciałbym sie dowiedziec czegos wiecej od was.
Z podziekowaniem.
Już Ci wyjaśniam - takie "agencje" działają na zasadzie znalezienia frajerów którzy im zapłacą kasę.
Nazwanie akich firemek "agencją" to tak jak nazwanie jabola "winem"... ;)
Zwykła jednoosobowa działalność gospodarcza a nie żadna poważna "agencja".
Wyślij mi proszę*zdjęcie córki i 60 PLN. Dziękuję. :)
Zwykły wałek.
Ty weź uważaj z takimi tekstami, bo jeszcze smutni panowie w czarnych garniturach przyjadą i będziesz się musiał tłumaczyć...
pioterkow
21-01-2016, 20:07
Ty weź uważaj z takimi tekstami, bo jeszcze smutni panowie w czarnych garniturach przyjadą i będziesz się musiał tłumaczyć...
Mam prawo mieć opinię na temat takich praktyk. Uważam że jest to zwykłe naciąganie ludzi na kasę.
P.S.
Masz rację Kurtz w "państwie prawa" ;) wszystko możliwe... Strach cokolwiek napisać... ;)
Raczej chodziło mi o zdjęcie córki ;)
To, że to jest wałek i naciąganie ludzi na kasę to wysoce prawdopodobne - nie znam sprawy na tyle dobrze, żeby napisać, że na pewno. Ale tak na 99%...
velaskez
22-01-2016, 02:12
Mam prawo mieć opinię na temat takich praktyk. Uważam że jest to zwykłe naciąganie ludzi na kasę.
P.S.
Masz rację Kurtz w "państwie prawa" ;) wszystko możliwe... Strach cokolwiek napisać... ;)
Toć mieszkasz w najbardziej prawilnym państwie świata :mrgreen: Napisz na fejsbuku, że nie lubisz afroamerykanów to rano przyjdzie wypowiedzenie kurierem :mrgreen: czyż nie?
Toć mieszkasz w najbardziej prawilnym państwie świata :mrgreen: Napisz na fejsbuku, że nie lubisz afroamerykanów to rano przyjdzie wypowiedzenie kurierem :mrgreen: czyż nie?
Napisał mieszkający w UK :P
zupełnie nie rozumiem skąd u niektórych osób na forum jest tyle nienawiści i złości nie wiadomo o co i z jakiego powodu, żyjemy w wolnym kraju i każdy może wypowiadać się na dany temat, nie obrażając innych. Ja swojego zdania na temat tej Galerii Twarzy ATV i tak nie zmienię, uważam że są super i tyle, a jak Wam coś nie odpowiada to trudno.
zupełnie nie rozumiem skąd u niektórych osób na forum jest tyle nienawiści i złości nie wiadomo o co
Nie bardzo widzę*nienawiść.
żyjemy w wolnym kraju i każdy może wypowiadać się na dany temat
Właśnie temu służy to forum. Co oznacza również możliwość publikowania postów krytycznych
Ja swojego zdania na temat tej Galerii Twarzy ATV i tak nie zmienię, uważam że są super i tyle, a jak Wam coś nie odpowiada to trudno.
Jakoś przeżyjemy. Ciężko będzie, ale damy radę
foto4deg
06-04-2016, 01:40
zupełnie nie rozumiem skąd u niektórych osób na forum jest tyle nienawiści i złości nie wiadomo o co i z jakiego powodu, żyjemy w wolnym kraju i każdy może wypowiadać się na dany temat, nie obrażając innych. Ja swojego zdania na temat tej Galerii Twarzy ATV i tak nie zmienię, uważam że są super i tyle, a jak Wam coś nie odpowiada to trudno.
Opisz swoją historię, może nas urzecze :D
Mimo że minęło już trochę czasu od założonego tematu, postanowiłam napisać, ponieważ wkurza mnie to że dużo ludzi oczernia tą agencję, nie mając tak naprawdę z nią nic wspólnego. Nie rozumiem dlaczego z góry zakładacie że to są oszuści i naciągacze? Ja współpracuje z nimi jakieś półtora roku i wszystko jest w porządku. Już kilka razy miałam okazję statystować w różnych filmach i nie mam im nic do zarzucenia. Dla mnie Galeria Twarzy ATV jest jedną z niewielu tak profesjonalnych agencji w branży filmowej i szczerze mogę ich polecić, bo się nigdy na nich nie zawiodłam.
Kiedyś na gowork, gdy zaczynali i można było swobodnie się wypowiedzieć... Wielu byłych pracowników w firmie, w której kiedyś pracowałem, opisało panujace tam praktyki, oczywiście te niezgodne z prawem. Prawo pracownicze, prawo ogólnie były łamane tam nagminnie...
Postanowiły też wypowiedzieć się osoby z grona właścicieli... Ich wypowiedzi były żałosne, niewiarygodne i bez żadnych argumentów jak powyższa. Tak przypomniałaś mi swoją wypowiedzią tamte nieudolne tłumaczenia.
Współpracujesz? Na jakiej zasadzie? Jako jedna z właścicieli? Jako ktoś z zarządu czy kierownictwa?
Tak, wtedy rozumiem, dlaczego Tobie ta współpraca wygląda dobrze.
Miałem do czynienia (tzn moje modelki - hostessy). Naciągactwo. Niestety. O postepowaniu kilku jego firm było juz trochę artykułów w prasie. Jak się robiło gorąco to zamykał jeden interes ... i otwierał kolejny, właściwie identyczny. By się odciąć od złych opinii zmieniał nazwę. Wątek został załozony 7 lat temu, wtedy i wczesniej to dopiero naciągał. Kasa za wpisanie do bazy. Ale dalej działa nieuczciwie.
Miałem nieprzyjemność mieć z tym panem styczność przy festiwalu Camerimage. Przychodziły dziewczyny na casting do obsługi festiwalu, a tam dostają kwestionariusz na ... wybory na jakiś konkurs w rodzaju miss w Łodzi. Zapytany o to powiedział, że nie muszą tam jechac i brac udziału. Dziewczyny wchodziły na rozmowe kwalifikacyjna pojedynczo. I mino, że miały być do obsługi VIPów, także z zagranicy to .. nie pytano ich o znajomość języków obcych ani o doświadczenie w hostessowaniu, tylko czy pójdą prywatnie do klubu ze sponsorem. Smutne, że szef Camerimage przy tym był. Dostaje kasę i to ogromną od miasta, a większość obsługi opiera na wolontariacie. Płacić chcą dopiero za usługi nadzwyczajne....