Zobacz pełną wersję : Niewielki plecak - fastpack 200? Primus Minimus?
Czesc.
Przeszukuje internet w poszukiwaniu plecaka, moze Wy cos jeszcze doradzicie :)
Plecak ma pomiescic d700+24-70 plus 1, max 2 stalki i to wszystko jezeli chodzi o sprzet foto, dodatkowo ma miec druga komore na bluze, picie, kanapki, portfel i telefon ;).
Zalezy mi tez na latwym dostepie do sprzetu, i zeby plecak mial 2 ramiona (odpadaja slingshoty).
Do noszenia calego sprzetu mam inny duzy plecak, wiec chodzi w tym przypadku o mozliwie najmniejszy plecak dwukomorowy na to co wyzej.
Do tej pory nosilam sprzet zawsze w torbach, i plecakach lowepro, z ktorych bylam b. zadowolona, wiec i w ich ofercie wypatrzylam plecak, ktory wydaje sie byc niezlym rozwiazaniem - mowa o Lowepro Fastpack 200.
Pytanie i prosba do osob posiadajacych ten plecak o jakies zdjecie, albo kilka slow co w sobie miesci, i jakie sa Wasze opinie.
Podoba mi sie i rozwazam tez Lowepro Primus Minimus, wiec taka sama prosba do wlascicieli.
Ma przewage w postaci pasa biodrowego, pokrowca AW, i wiekszej ilosci kieszonek ;)
Co Wy o tym myslicie?
Co innego mozecie polecic?
Dzieki!
Plecak ma pomiescic d700+24-70 plus 1, max 2 stalki i to wszystko jezeli chodzi o sprzet foto, dodatkowo ma miec druga komore na bluze, picie, kanapki, portfel i telefon ;).
Zalezy mi tez na latwym dostepie do sprzetu, i zeby plecak mial 2 ramiona (odpadaja slingshoty).
http://www.allegro.pl/item997543595_wolfgang_wedrowiec_70_wielki_plecak_ wytrzymaly.html
To tak dla zartow?
Proponuje nie pisac, skoro nie masz nic do powiedzenia w tym temacie, a jak widac nie masz.
Czarny73
06-05-2010, 14:36
Może Kata DR-465, niewielki dwókomorowy plecak, D700 ze stałkami (zależy jakimi ;)), powinien pomieścić.
Pozdrawiam.
Nikt nic nie ma do powiedzenia w tym temacie? ;) Nie wierze :)
A widziałaś Orion Trekker II? Miałem i całkiem nieźle wspominam ten model. Tylko gorzej o łatwy dostęp do sprzętu, bo trzeba cały raban zdjąć ;/
Tak, widzialam, dzieki. Z tym ze tak jak piszesz, zeby dostac sie do sprzetu musisz zdjac plecak i postawic/polozyc go przed soba.
hepihipi
10-05-2010, 09:01
Ja mam fastpacka 250 i jestem mega zadowolony. Co prawda jest troszkę większy od fastpacka 200, ale kto wie, czy nie zbudujesz sobie z czasem większej szklarni na przykład ? Mieszczę tam wszystko to co mam w stopce. Do statywu nawet sobie zrobiłem dodatkowe mocowanie (bardzo proste). A dostęp do sprzętu rewelacyjny według mnie. Ogólnie polecam.
Cześć,
Osobiście używam Fastpack 200. Z racji tego, że mam 4 przystanki do pracy na piechotę używam go codziennie do noszenia aparatu + dodatkowe rzeczy o których piszesz :)
Przenoszę w nim całą stopkę i spokojnie znalazłbym miejsce na kolejny obiektyw lub lampę.
Plecak bardzo wygodny, pojemny i z szybkim dostępem do sprzętu. Jedyną wadą jest brak pokrowca AW - czasem by się naprawdę przydał. Co prawda można kupić taki uniwersalny nakładany z plecaków turystycznych, ale trzeba pamiętać żeby go zabrać :)
Co do primus minimus - jest on trochę mniej pojemny jeżeli chodzi o sprzęt foto za to można zabrać w nim więcej rzeczy osobistych, posiada wygodny pas biodrowy, AW i "lepiej się układa" na plecach podczas jazdy rowerem.
Mam dostęp do całej oferty Lowepro stąd się mądrze :p
Jakbyś miała jakieś dodatkowe pytania, proszę pisz :)
Pozdrawiam,
Dzieki Radzias za te kilka slow od siebie.
Co do primus minimus - jest on trochę mniej pojemny jeżeli chodzi o sprzęt foto za to można zabrać w nim więcej rzeczy osobistych, posiada wygodny pas biodrowy, AW i "lepiej się układa" na plecach podczas jazdy rowerem.
To wlasnie miedzy innymi przewaga IMO tego primusa, nad fastpackiem. Fastpack jest bardziej miejski, Primus - wycieczkowy, a biorac pod uwage to, ze szukam plecaka na wszelakie wycieczki, i spacery wygrywa na razie primus.
Mam dostęp do całej oferty Lowepro stąd się mądrze :p
Jakbyś miała jakieś dodatkowe pytania, proszę pisz :)
Polecialo PW, pomecze Cie jeszcze odnosnie tego Primusa ;) Dzieki!
Plecak kupiony, wiec kilka slow ode mnie, moze sie komus przydadza ;)
Primus Minimus - idealnie to czego potrzebowalam. Stosunkowo niewielki plecak, a naprawde praktyczny. Na wycieczki wprost idealny.
Gorna komora wieksza niz komora foto spokojnie pomiesci bluze/kurtke, kanapki, picie, przewodniki czy tym podobne rzeczy. Jezeli brakuje nam miejsca w gornej komorze, wyciagamy bluze/kurtke i przypinamy ja za zewnetrzna klape plecaka tym samym robiac miejsce w komorze.
Komora foto (po malej przrobce przegrodek) miesci d700 z podpietym 24-70 (z oslona zalozona odworotnie) + obiektyw/lampe. Idealnie. Gdyby czasem byla potrzeba zabrania jeszcze jednego szkla bez problemu wrzucimy je do gornej komory, i po klopocie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img532.imageshack.us/i/dsc1369b.jpg/)
Boczna kieszen do wyciagania sprzetu jest niewielka, i d700 wyciagniemy, ale na upartego. Z tym sie liczylam kupujac plecak, wiec mnie to akurat nie przeszkadza.
Plecak fajnie lezy na plecach, wcale nie jest taki maly (choc to pojecie wzgledne;)) i ma chyba wszystkie przydatne kieszonki - w komorze foto niewielka na zamek na karty, w gornej komorze tez mamy kieszonke na zamek na calej dlugosci plecow plecaka, siateczkowa kieszen z boku na napoj 0.5l.
Porownujac oba plecaki (fastpack i primus) mozna powiedziec, ze Primus jest bardziej wycieczkowy, a fastpack miejski. Warto to podkreslic.
Plecak ma bardzo duza liczbe paskow sciagajacych do regulowania, i dopasowywania pod siebie plecaka ( z obu bokow, w miejscu laczenia sie pasa biodrowego z plecakiem, miedzy ramionami a plecakiem, z przodu na klapie) co koniec koncow powoduje, ze jest troche "dyndajacych" paskow przy plecaku. Zeby np. rozsunac latwo i szybko zamek gornej komory musimy odpiac dwa zatrzaski laczace ramiona plecaka z samym plecakiem, ale za to te paski od ramion pozwalaja nam idealnie dopasowac plecak na ramionach. Cos za cos :)
Pierwsze wrazanie jak najbardziej pozytywne, plecak mi sie podoba, i mysle, ze bedzie spisywal sie dobrze.
Jak ktos ma jakies pytania - zapraszam :) Postaram sie pomoc.