Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Aneta raz jeszcze
Tak właśnie mi się przypomniało o tym zdjęciu. Zasdniczo już szuflada, ale chciałem pokazać.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img19.imageshack.us/img19/757/dsc0600bw.jpg)
Pozdrawiam
Prosto i bardzo ładnie. Mi się podoba.
Czy było one zrobione z zaskoczenia? (modelka ma taką minę)
Nie było z zaskoczenia :) ale mina mi się akurat spodobała. Pozdrawiam.
Ciężej niż na poprzednich. Ramię, cienie wokół oczu, obróbka, winieta.
Witek "Wisz"
06-05-2010, 12:56
Bardzo przyjemne:)
Ciężej niż na poprzednich. Ramię, cienie wokół oczu, obróbka, winieta.
Była to, że tak poweim inna cześć sesji, w innym miejscu, z innym światłem, z innym makijażem, także z inna obróbką, co prawda nie mocno inną, ale jednak trochę inną.
Możesz trochę rozwinąć o co chodzi z tym ramieniem? Że przeskadza pewnie?
remiksson
07-05-2010, 12:10
Ładne te szarości :)
Była to, że tak poweim inna cześć sesji, w innym miejscu, z innym światłem, z innym makijażem, także z inna obróbką, co prawda nie mocno inną, ale jednak trochę inną.
Możesz trochę rozwinąć o co chodzi z tym ramieniem? Że przeskadza pewnie?
Generalnie bardzo ładne zdjęcie, ale tak, trochę ta ręka z cieniem, winietą - obciąża kompozycję. Ramię wyszło dość masywnie w stosunku do filigranowej twarzyczki. Nie to, by to jakoś strasznie mocno ważyło na odbiorze, ale wiadomo... Jak jest z czego wybierać, to się wybiera rewelacyjne. Jak nie ma, to się zostawia bardzo dobre. ;)
Generalnie bardzo ładne zdjęcie, ale tak, trochę ta ręka z cieniem, winietą - obciąża kompozycję. Ramię wyszło dość masywnie w stosunku do filigranowej twarzyczki. Nie to, by to jakoś strasznie mocno ważyło na odbiorze, ale wiadomo... Jak jest z czego wybierać, to się wybiera rewelacyjne. Jak nie ma, to się zostawia bardzo dobre. ;)
Dzięki :)
ale modelka nie ma ani jednej zmarszczki i ani jednego choćby pieprzyka ?
Lubie Twoje fotki ... ale to jest jakieś takie ... hmmmm .... płaskie ? sterylne ?
=Marcin=
Akurat nie ma :), zdjęcie nawet nie było wygładzane, usunąłem tylko "czasowe" defekty, jakieś pryszczyki i tego typu rzeczy, nie dawałem żadnego blura, tylko troche szumu, zeby w BW zbyt plastikowo nie wyglądało. Samo moje szkło - 85/1.4 - tak rysuje fajnie, że naprawde nie potrzeba mocno cery poprawiać. BW robione przez czerwony filtr, więc może przez to masz takie wrażenie. Poza tym młoda modelka i dobry makijaż ;). Pozdrawiam i dziękuje za opinię.
nonnatus
08-05-2010, 04:02
za mosadem. ramię. wyszło zbyt masywne, bo chyba podszedłeś za blisko i to być może efekt lekkiego przerysowania perspektywy, ale BW oki, mimicznie modelina fajowo, fajnie popatrzone, dla mnie fotka oka.
głłeboką masz tą szufladę?:)
pozdr.
ps.
ah, jeszcze jedno - usta. albo otwarte, albo domknięte. gdy niezdecydowane - zostaje cień pomiedzy nimi i wyglada jakby modelka miała ciemne zęby... no ale to już czepialstwo:D
nerka zenka...
oj tam się czepiacie szczegółów! ;).... żartuje oczywiście. Wielkie dzięki wszystkim za opinie, bo to dzięki nim się rozwijam (przynajmniej tak mi się wydaje).