Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ludwisia
piter123789
06-05-2010, 00:09
Zapraszam i jak zwykle proszę o konstruktywną krytykę:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img15.imageshack.us/i/ludwisia.jpg/)
Marek Urbanowski
06-05-2010, 00:15
Portret to oczy, a o nich zapomniałeś autorze w tym zdjęciu. Moim zdaniem z tej małej modelki przy odrobinie czasu i chęci mozna zdecydowanie więcej wykrzesać. W tym przypadku zdecydowanie do albumu. Portret to coś wiecej niż zdjęcie głowy.
piter123789
06-05-2010, 00:17
OK! W takim razie proszę o przeniesienie.
nie jest źle . Trochę mało ostre ale. Zrób to w B&W (fajnie) i podostrz miejscowo oczy . Można troszkę rozjaśnić . W kolorze tez fajnie może wyjść ale nie w takich. Balans bieli nie teges . Pobaw się w LR i wyjdzie super no może nie do oceny tutaj ale dla rodziny bomba . Można zrobić fajny spokojny portret
Pozdrawiam
Czarek
piter123789
06-05-2010, 08:22
Dzięki chłopaki.:D Biorę się do roboty. Balans bieli nie teges???:D
missbizarre
06-05-2010, 10:20
Portret to oczy, a o nich zapomniałeś autorze w tym zdjęciu. Moim zdaniem z tej małej modelki przy odrobinie czasu i chęci mozna zdecydowanie więcej wykrzesać. W tym przypadku zdecydowanie do albumu. Portret to coś wiecej niż zdjęcie głowy.
dokładnie!!
takie marniutkie bliki w oczkach, albo ich brak sprawia, że wyglądają na "puste i smutne"
może pokaż tą małą ślicznotkę w jakiejś bardziej radosnej wersji?
nie twierdzę oczywiście, że dzieci można pokazywać tylko "kolorowo" ale na "smutną wersję" trzeba mieć chyba jakiś pomysł
ale to tylko moja opinia ;)
PS. niewybaczalne jest natomiast umieszczenie w kadrze tego kawałka postaci siedzącej na ławce...!
piter123789
06-05-2010, 11:27
dokładnie!!
takie marniutkie bliki w oczkach, albo ich brak sprawia, że wyglądają na "puste i smutne"
może pokaż tą małą ślicznotkę w jakiejś bardziej radosnej wersji?
nie twierdzę oczywiście, że dzieci można pokazywać tylko "kolorowo" ale na "smutną wersję" trzeba mieć chyba jakiś pomysł
ale to tylko moja opinia ;)
PS. niewybaczalne jest natomiast umieszczenie w kadrze tego kawałka postaci siedzącej na ławce...!
Ooo. I takie komentarze cenię najbardziej. Dziękuję pięknie za podpowiedzi i wyciągam wnioski na przyszłość. Będę coś kombinował.
W sumie, wydaję mi się, że to zdjęcie obróbka może jeszcze podratować, bo kadrowo koszmaru nie ma. Posprzataś w tlei włoski na czole, pogmerać kolorami no i "ożywić: oczy i byłoby ok.
piter123789
07-05-2010, 15:46
W sumie, wydaję mi się, że to zdjęcie obróbka może jeszcze podratować, bo kadrowo koszmaru nie ma. Posprzataś w tlei włoski na czole, pogmerać kolorami no i "ożywić: oczy i byłoby ok.
Właśnie, tej obróbki muszę się nauczyć, bo na razie to nędza straszna. Ale powoli, powoli może będą postępy. Dzięki