PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Podejście drugie

maniak666
05-05-2010, 23:02
Mam nadzieję że tym razem obędzie się bez kłopotów. Tym razem drugi kadr z wypadu do Dover. Przyjmę wszystko na klatę. Proszę o konstruktywne uwagi zarówno odnośnie kadru jak i obróbki. Z postprocesem jeszcze się czasem gryziemy.:-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Strus
06-05-2010, 00:40
Patrze na monitorze w pracy wiec moge sie mylic ale z zawartoscia zieleni w zielonym to zes Pan przesadzil chyba :D

maniak666
06-05-2010, 00:43
Nie wykluczam i tego ze twój monitor nieco lepszy od lapka na ktorym obrabiam w domu.

Seeker
06-05-2010, 10:06
W zielonym jak w zielonym, ale najbardziej sie rzuca zawartosc zieleni w bialym.

Hoobie
06-05-2010, 12:16
Pomijając kwestie kolorystyki... mam wrazenie, jakbys zbyt duzo chcial pokazac...
po lewej port, po prawej chwyciles slupy wysok. nap., mz dolnej czesci za duzo, bo malo interesujaca jest...
No nie wiem, takie mi jakies przemyslenia wpadly po dluzszym patrzeniu na ten kadr...

maniak666
06-05-2010, 19:58
Pomijając kwestie kolorystyki... mam wrazenie, jakbys zbyt duzo chcial pokazac...
po lewej port, po prawej chwyciles slupy wysok. nap., mz dolnej czesci za duzo, bo malo interesujaca jest...
No nie wiem, takie mi jakies przemyslenia wpadly po dluzszym patrzeniu na ten kadr...

Muszę Ci powiedziec że do takich samych wniosków doszedłem dzisiaj w pracy, zastanawiając sie nad tym co tu wstawiłem. Co do kolorystyki , jak i technicznych aspektów obróbki uczę się tego dopiero i wiem że droga jeszcze długa przede mną. Z tym ze uczę się intuicyjnie i metodą prób i błędów( nie po omacku) i z ksiązek i z netu. No ale nie od razu Kraków zbudowano...

Mam nadzieję że z Waszą pomocą jakoś to pójdzie

Kordian d70
06-05-2010, 20:22
Kadrowałbym zdecydowanie bardziej w lewo, żeby pominąć te nic nie wnoszące slupy ;-)

ostrytux
06-05-2010, 23:33
Moim zdaniem fotograf przed przystąpieniem do wykonania zdjęcia „musi” w pełni uświadomić sobie pewną prostą ale bardzo istotną rzecz tj. Jaki chce osiągnąć cel przy pomocy swojej fotografii, co chce przedstawić widzowi, jakie chce na nim wywrzeć wrażenie. Powinien również zadbać o poprawną ekspozycję oraz kompozycję zawierającą w sobie „jakiś” temat oraz motyw.

Niestety na tej fotografii nie znajduję żadnego z tych elementów.