Zobacz pełną wersję : Tłumacze potrzebni: ros ang franc niem czes
RomanZWrocławia
05-05-2010, 15:21
Jak w temacie:
potrzebne osoby do przetłumaczenia tekstów na języki : angielski, niemiecki, rosyjski, francuski, czeski.
Tekst będzie dotyczył spraw, jakie mają miejsce między naszym forum i forum o serwisie, a N**** Polska.
Przygotuję tekst do przetłumaczenia i zajmę się umieszczeniem go na zagranicznych portalach.
Osoby chcące i mogące nieodpłatnie pomóc proszę o informacje tu lub na PW.
Ważna prośba: chodzi o tłumaczenie na takim poziome by się nie zbłaźnić.
W sieci będę po 21.30
Dziękuję
Ja mogę śmignąć na angielski, wysyłam Ci PW z mailem.
Ja mógłbym się podjąć fr.
Jesli moge wtracic swoje "trzy grosze", a wlasciwie dwa:
1. Bardzo chetnie tekst zosatnie zamieszczony na ZoltymSerwisieFotograficznym
2. Jesli ktos posluguje sie jezykiem obcym na tyle sprawnie, ze teksty pokroju historii na ZSF tlumaczy miedzy jednym kesem kanapki, a drugim, to moglby sie pokusic o przetlumaczenie tekstow z ZSF na jezyk "zagraniczny".
Bede bardzo wdzieczny.
Boryszuk
05-05-2010, 17:24
Nie chciałbym malkontencić ale doświadczenie szepce mi za uchem:
"Mam nadzieję, że coś się w końcu ruszy"
RomanZWrocławia
05-05-2010, 21:34
Koledzy którzy się zgłosili - bardzo już dziękuję. Proszę o dwa, trzy dni - nie samym forum człowiek żyje - na spokojne zredagowanie tekstu. Chcę by był możliwie syntetyczny, treściwy,. Będę się starał o obiektywne przekazanie istoty tego co u nas się dzieje.
Jeszcze raz dziękuję za deklarację pomocy.
Tutaj jest sporo po angielsku: http://www.lenstip.com/index.php?news=1826
RomanZWrocławia
07-05-2010, 10:49
Tak jak napisał Demonek: tekst w załączonym linku wyczerpuje, to co chciałem napisać. Słowem ktoś już wykonał tę robotę. Teraz wystarczy tylko linkować ten tekst gdzie się da. Na razie moja prośba o tłumaczenie jest nieaktualna, ale wasze namiary na PW mam. Zobaczymy jak sprawy z n****** będą się toczyły. Być może poproszę o niewielką pomoc. Tymczasem bardzo dziękuję
Masz już kogoś na tłumaczenie czeskie?
Jeżeli nie, i jest Ci ciężko kogoś znaleźć, to mogę coś "wydumać", czeski typowo podstawowy, lecz mam kilku znajomych czechów z którymi mogę się konsultować. Oczywiście zajmie to więcej czasu :P
edit: ah, nieaktualne ^^
Jeszcze jeden do tłumaczenia na język Moliera ;)