PDA

Zobacz pełną wersję : Głowice pistoletowe

Tok'Ra
05-05-2010, 08:47
Witam!

Czy ma ktoś jakieś negatywne/pozytywne doświadczenie z użytkowania głowic pistoletowych produkcji np. GoldPhoto czy Camrock?
Zastanawiam się nad zakupem takiej głowicy jako dodatku do monopodu, używanego okazjonalnie.
Ktoś z forumowiczów to ma i chwali sobie? Jaka jest jakość wykonania?

sebaok
05-05-2010, 08:53
Zależy co chcesz na tym posadzić, jeśli ciężkie tele to nie polecam, może manfrotto da rade.

Tok'Ra
05-05-2010, 10:49
Zależy co chcesz na tym posadzić, jeśli ciężkie tele to nie polecam, może manfrotto da rade.

Raczej tylko to co mam w stopce, czyli dosyć ciężki D300 z Sigmą 50-150, która też do lekkiego szkła nie zalicza się ;-) GoldPhoto podaje udzwig do 2.5kg, konkurencja ma podane do 5kg. Teraz pytanie - jak to ma się w praktyce?

marszull
05-05-2010, 13:13
ja uzytkowalem 222 JOYSTICK manfrotka (wiem ze nie ta firma o ktora pytales) ale doswiadczenia jak najbardziej ok
z d3, d200, s5 i 70-200 i 300 sigmy w przeroznych konfiguracjach, uzywany ze statywem i z monopodem (czesciej) przez jakies 2 lata, zadnych oznak zmeczenia
nie uzywam w tej chwili, bo niestety zaginela w akcji razem z monopodem, ale pewnie przed wakacjami znowu zakupie
uwazam ze lepiej kupic raz drozej ale porzadnie