Zobacz pełną wersję : Głowice pistoletowe
Witam!
Czy ma ktoś jakieś negatywne/pozytywne doświadczenie z użytkowania głowic pistoletowych produkcji np. GoldPhoto czy Camrock?
Zastanawiam się nad zakupem takiej głowicy jako dodatku do monopodu, używanego okazjonalnie.
Ktoś z forumowiczów to ma i chwali sobie? Jaka jest jakość wykonania?
Zależy co chcesz na tym posadzić, jeśli ciężkie tele to nie polecam, może manfrotto da rade.
Zależy co chcesz na tym posadzić, jeśli ciężkie tele to nie polecam, może manfrotto da rade.
Raczej tylko to co mam w stopce, czyli dosyć ciężki D300 z Sigmą 50-150, która też do lekkiego szkła nie zalicza się ;-) GoldPhoto podaje udzwig do 2.5kg, konkurencja ma podane do 5kg. Teraz pytanie - jak to ma się w praktyce?
marszull
05-05-2010, 13:13
ja uzytkowalem 222 JOYSTICK manfrotka (wiem ze nie ta firma o ktora pytales) ale doswiadczenia jak najbardziej ok
z d3, d200, s5 i 70-200 i 300 sigmy w przeroznych konfiguracjach, uzywany ze statywem i z monopodem (czesciej) przez jakies 2 lata, zadnych oznak zmeczenia
nie uzywam w tej chwili, bo niestety zaginela w akcji razem z monopodem, ale pewnie przed wakacjami znowu zakupie
uwazam ze lepiej kupic raz drozej ale porzadnie