Zobacz pełną wersję : pozycjonowanie stron
Jest na forum jakis ekspert od tego procederu?
rychu_cmg
04-05-2010, 23:43
podłącze się do pytania.
Szukam też kogoś potrafiącego obsługiwać SeoAdder
Sendilkelm
04-05-2010, 23:57
Ekspertem może i nie jestem, ale jakiś czas temu zajmowałem się tym w jednej z firm, a później na własny użytek już tylko ... Niestety nie wypozycjonuję nikomu strony, bo już nie mam zaplecza, ale na pytania mogę odp.
a miałem dziś sam założyć ten temat ;)
ile to kosztuje?
nathaniel
05-05-2010, 08:44
Na allegro można znaleźć ludzi, którzy to robią tanio i dobrze.
Sendilkelm
05-05-2010, 08:45
Jak napisalem wczesniej, ja nie pozycjonuje za kase ani prywatnie ani nie mam firmy. Jeszcze jak mialem czas na siedzenie w tym to pozycjonowanie bylo bardzo malo rozwiniete w polsce, teraz ceny "spadaja", ale moglbym powiedziec, ze to jest tak samo jak z fotografia :) Jesli ktos wam powie, ze za 500-1000 zl bedziecie na 1 miejscu w googl'e to albo bedzie to efekty tymczasowy, a wasza strona po miesiacu nie dosc, ze spadnie w wynikach to jeszcze ciezko bedzie tam ponownie wrocic ... Nie chce rzucac tu wiecej cenami, zeby nie wprowazdac w blad. W wiekszosci placi sie od wynikow, a jak juz strona bedzie w miare wysoko to placi sie miesiecznie za utrzymanie jej tam.
Niestety nie jest to zabieg jednorazowy, a pozycjonowanie mozna potraktowac jako staly koszt na reklame w internecie.
enthropia
05-05-2010, 09:04
Jest tak jak pisze Sendilkelm, pozycjonowanie to nie czynność lecz proces, do tego dość złożony. 'Wyniesienie' strony na daną pozycję to jedno, jej utrzymanie to drugie.
Podstawowe kryterium to dla jakiej frazy i jaki adres chce się pozycjonować.
rychu_cmg, apropos Addera to o co konkretnie chodzi?
Nie zapominajcie koledzy o dobrze napisanej stronie, która jest podstawą. A tanio i dobrze, to tylko w erze :)
Na allegro można znaleźć ludzi, którzy to robią tanio i dobrze.
To jest oksymoron
JJesli ktos wam powie, ze za 500-1000 zl bedziecie na 1 miejscu w googl'e to albo bedzie to efekty tymczasowy, a wasza strona po miesiacu nie dosc, ze spadnie w wynikach to jeszcze ciezko bedzie tam ponownie wrocic.
No ale dobrze ten ktos napisal. To jest kwota za MIESIAC pozycjonowania.
Niektorzy zapominaja, ze pozycjonowanie to proces. Nie ma tak, ze my jestesmy na pierwszym miejscu i nagle caly swiat sie zatrzymuje. O miejsce bije sie dziennie tysiace/miliony domen.