Zobacz pełną wersję : prosze o pomoc. Jakim programem lub pluginem to jest zrobione ???
Bardzoprosze kolegow o podpowiedz czym to jest obrobione.
Wiele programow ma podobne efekty , ale jeszcze nie trafilem na tak precyzyjny
ponizej zamieszczam zdjecie
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://cdn.fotocommunity.com/Bearbeitungs-Techniken/HDRI-TM/Riemen-a18983922.jpg)
Tu jest wiecej (http://www.fotocommunity.de/pc/pc/mypics/932429/display/18983922)
pozdrawiam
dax6
SNS-HDR i Machinery - to z programów rodzimych twórców, których masz na niniejszym forum, albo Lucis Pro z zagranicznych.
bardzo dziekuje za pomoc
juz go bede szukal
bardzo dziekuje za pomoc
juz go bede szukal
Skorzystaj z szukajki na forum - polskie programy znajdziesz tu bez problemu :)
hostman22
02-05-2010, 23:35
Contrastmaster plus powłoki też można uzyskać pseudoHDR ;)
czy to tylko DEMO jest tak powolne , czy tez wersja oplacona tak sie muli ? Zaladowanie zdjecia trwa cale wieki ( mimo dobrego komputera )
Czy sa rozne wersje tego programu ? Prosze o rade
czy to tylko DEMO jest tak powolne , czy tez wersja oplacona tak sie muli ? Zaladowanie zdjecia trwa cale wieki ( mimo dobrego komputera )
Czy sa rozne wersje tego programu ? Prosze o rade
Przecież masz wszystko opisane w wątkach. Operacja trwa dość długo, jeśli liczyłeś na podgląd w czasie rzeczywistym, to muszę Cię rozczarować. Takie rzeczy to tylko w Erze. Nawet najszybszy z nich Lucis Pro jakiś czas przelicza. Co do SNS-HDR, to wersja pełna zdaje się liczy szybciej, ale to już sobie przeczytaj lub zapytaj w tym wątku: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=114877
Wczytanie obrazu to w SNS-HDR etap generowania HDR-a. Ten program działa inaczej niż inne programu do HDR, niejako od końca. Po wygenerowaniu obrazu HDR można go już szybko dopasować do swoich potrzeb i zapisać.
Jeżeli nie potrzebuje się obrazu w pełnej rozdzielczości, można ustawić poziom redukcji rozmiaru, co znacznie przyspiesza obliczenia.
Operacja trwa dość długo, jeśli liczyłeś na podgląd w czasie rzeczywistym, to muszę Cię rozczarować. Takie rzeczy to tylko w Erze.
SNS-HDR Pro ma podgląd obrazu w czasie rzeczywistym, jak tylko obraz się załaduje (przeliczy).
Wczytanie obrazu to w SNS-HDR etap generowania HDR-a. Ten program działa inaczej niż inne programu do HDR, niejako od końca. Po wygenerowaniu obrazu HDR można go już szybko dopasować do swoich potrzeb i zapisać.
Jeżeli nie potrzebuje się obrazu w pełnej rozdzielczości, można ustawić poziom redukcji rozmiaru, co znacznie przyspiesza obliczenia.
SNS-HDR Pro ma podgląd obrazu w czasie rzeczywistym, jak tylko obraz się załaduje (przeliczy).
No tak, ale mówimy o wersji niekomercyjnej. Tak czy siak Lucis jest najszybszy, ale chyba też najdroższy. Jak kupowałem, to był 2x droższy niż sns-hdr
No tak, ale mówimy o wersji niekomercyjnej. Tak czy siak Lucis jest najszybszy, ale chyba też najdroższy. Jak kupowałem, to był 2x droższy niż sns-hdr
No tak, ale w wersji niekomercyjnej nie ma GUI, więc nic nie można zobaczyć a co dopiero w czasie rzeczywistym ;)
Używam też do generowania hdr-ka programu photomatrix i uważam że też jest świetny. No i można wszystko sobie zmieniać jak się woli. Nie mam zbytnio dużego doświadczenia w tym temacie. Próbowałem też generować hdr przez photoshopa cs2 ale coś tam źle działało. Niestety photomatrix jest programem płatnym :(
Używam też do generowania hdr-ka programu photomatrix i uważam że też jest świetny. No i można wszystko sobie zmieniać jak się woli. Nie mam zbytnio dużego doświadczenia w tym temacie. Próbowałem też generować hdr przez photoshopa cs2 ale coś tam źle działało. Niestety photomatrix jest programem płatnym :(Photomatix, a nie Photomatrix! Masz i uzywasz programu, a nie znasz jego nazwy?
Sorry za literówkę, masz oczywiście rację "Photomatix".
Sorry za literówkę, masz oczywiście rację "Photomatix".Literówka, to byłaby raz. ;)