PDA

Zobacz pełną wersję : Foto-klimatycznie w Bielsku-Białej i Żorach?

jm
01-05-2010, 15:09
Prośba do ludności Bielska-Białej i Żor!

Szukam jakichś fajnych miejsc z klimatem w tych dwóch miastach, klimat ma być fajny fotograficznie;) - może być plener, lub wnętrze - z tym, że jeśli wnętrze, to chodzi o wypróbowane miejsce, gdzie pozwolą robić zdjęcia.
Idealne miejsce nie może być zatłoczone - tak aby można chwilę stanąć, pomyśleć, ustawić sprzęty i cykać fotki w spokoju.
Ma być bezpiecznie - w sensie - jeśli to jakiś post-industrialny obiekt, to bez spadających belek i zamaskowanych "zapadni" w podłożu, oraz bez amatorów "szybkiego wzbogacenia się". No i ma to być obiekt otwarty - tak, aby nie trzeba było przedzierać się przez zasieki;), aby wejść do środka.
Może być industrialnie, może być starówka (bielska jest na pewno warta zachodu) - ale konkret mnie interesuje, w grę wchodzi także jakiś park, lasek miejski itp. Zresztą każdą wskazówkę rozważę.
Hiper-nowocześnie też może być - byle z charakterem, no i bez zakazów focenia.

Idealnie byłoby gdyby miejsce było dość obszerne - tak, aby po rozłożeniu sprzętów, można było uzyskać różne kadry, bez większego szamotania się z całym majdanem.

Istanieją takie miejscówki w w/w miastach? Podpowiedzcie coś.

jm
01-05-2010, 22:34
Nikt? Nic?
Takie beznadziejnie nieklimatyczne są te miasta?
Nie wierzę....

samek
01-05-2010, 22:48
Jesteś niecierpliwa jm. Zaledwie 35 forumowiczów na chwilę święta pracy o godz. 22.48 przeczytało ten wpis :)

4est
01-05-2010, 22:49
Żory:
nowocześnie: klub z dużymi w miarę ciekawymi wnętrzami - Ambasada, z pozwoleniem nie będzie problemu, w godzinach 15-19 w tygodniu jest pusto.
Co do fajnych miejsc plenerowych, w samym mieście..raczej ciężko: parki kiepskie (wszyscy jeżdżą do pszczyny), jedna stara uliczka ale bez szału.
Postindustrialnie to niedaleko w czerwionce (kopalnia dębieńsko)

jm
01-05-2010, 23:41
4est - dzięki!

frostic
02-05-2010, 09:32
Chcąc działać zgodnie z podpisem, nie mogłem sobie wybaczyć, że na nic ciekawego nie mogę wpaść...
I nagle olśnienie! Właśnie dotarło do mnie, że w Bielsku jest genialne miejsce na robienie ciekawych zdjęć.
Muzeum Techniki i Włókiennictwa: http://www.muzeum.bielsko.pl/www/strona.php?jezyk=pl&tresc=str_mtiw

Piękne jasne wnętrza, świetnie utrzymane zabytkowe maszyny, ogromne przestrzenie...
Na pewno załatwisz zgodę, bo ludzie tam żyją pasją jakich mało!

Wiem coś o tym bo własnoręcznie z kumplami z technikum budowy maszyn, tworzyliśmy od zera to cudo w ramach praktyk.
Oj.... 20 lat minęło. A tak niedawno graliśmy tam w nogę w tumanach kurzu, rozwalając zbędne świetlówki ;)
Pozdrawiam Befamowców (lub Płatowców), jeśli tu tacy są!

Sam kiedyś chcę się tam wybrać ze sprzętem.
WARTO!

Wiem, że to nie jest wanna, ale pomarzyć można - piana i ze dwie modelki w takim wnętrzu...;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img580.imageshack.us/i/wanna.jpg/)

jm
02-05-2010, 10:39
frostic - dzięki wielkie!

A propos Bielska i techniki;) - może kojarzysz coś, co w necie znalazłam tylko z nazwy - "stara drukarnia" - Gdzie to?

frostic
02-05-2010, 11:01
Pewnie chodzi Ci o ten obiekt: http://fotopolska.eu/84164,foto.html
To raczej ul. Drukarzy 2 (róg Grunwaldzkiej)

No ale stan chyba nie za fajny jest i wątpię czy będzie można wejść...

A w temacie plenerów polecam moją ukochaną Wapienicę, a w szczególności Zaporę, górną Wapieniczankę (od zapory do ostatniego przystanku 16-stki) i wszystko wokół...
Cygański Lasek czy Błonia ze starą skocznią narciarską (nie wiem czy jeszcze stoi) też jest OK

luxius
02-05-2010, 12:34
Nikt? Nic?
Takie beznadziejnie nieklimatyczne są te miasta?
Nie wierzę....

Tak, sa taaakie beznadziejne... zostań więć lepiej w swoim zejebistym cieszynskim grajdołku :P

mypod
02-05-2010, 12:45
Tak, sa taaakie beznadziejne... zostań więć lepiej w swoim zejebistym cieszynskim grajdołku :P
:mrgreen:

jm
03-05-2010, 12:29
Mój... nie mój. Ja z Krakowa jestem:)

Chyba jednak zostanę... na plener w Cieszynowym grajdole.
Wątek do zamknięcia/usunięcia.