PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Danusia - jedno spacerowe :) [by remiksson]

remiksson
30-04-2010, 02:04
Z dzisiejszego spacerku połączonego z pierwszym pstrykaniem nowym nabytkiem. Poczciwy Samyang pokazał co potrafi na pełnej klatce, a że motyw dość optymistyczny toteż pomyślałem, ze podzielę się nim z Wami :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img12.imageshack.us/img12/3734/fmk7576.jpg)

Gundrum
30-04-2010, 07:18
Mi się podoba. Gratuluję zakupów :)

Boghol
30-04-2010, 07:22
Piękna kolorystyka. Zdjęcia ładne, czyste, zatrzymuje uwagę. Gratuluję nowego nabytku. Pozdrawiam.

EDIT: tak po spojrzeniu jeszcze raz bystrym okiem, to szkoda, że z prawego rękawa modelki wystaje podszewka :), ale to już czepialstwo więc nie ma się co przejmować :)

onia
30-04-2010, 07:54
z prawego rękawa modelki wystaje podszewka :)

hehehe :) jakbyś tego nie napisał to nawet bym nie zauważył :) tytatyty niedobry :)
bardzo ładne kolory ... żeby nie było OT :)

sowart
30-04-2010, 10:17
bardzo fajnie, tak naturalnie. I kolorystyka na plus

missbizarre
30-04-2010, 10:28
bardzo miłe w odbiorze :)

remiksson
30-04-2010, 10:47
Piękna kolorystyka. Zdjęcia ładne, czyste, zatrzymuje uwagę. Gratuluję nowego nabytku. Pozdrawiam.

EDIT: tak po spojżeniu jeszcze raz bystrym okiem, to szkoda, że z prawego rękawa modelki wystaje podszewka :), ale to już czepialstwo więc nie ma się co przejmować :)

A wiesz, że dopiero teraz zobaczyłem tę podszewkę? Dobrze chociaż, że też jest czerwona ;)

Mi się podoba. Gratuluję zakupów :)

Dziekuje kolego sympatyczny :)

rafael
30-04-2010, 12:07
ladne naturalne i gratuluje d700:)

streetfighter69
30-04-2010, 12:24
No to juz wiemy, jaka jest najlepsza portretowka Nikona :P

nickt
30-04-2010, 13:29
Ja mam pytanko o tego Samyanga w praktyce sprawdzałeś jaki ciasny portret możesz uzyskać na D700, bo wiem jak łapał ostrość na D300, ale w sumie ciekawy jestem jakie będą efekty w możliwie najciaśniejszym portrecie na D700 przy F1.4.
Ale żeby nie było zupełnie poza tematem, to napiszę tylko, że jak zwykle świetne. Kolory, obróbka, wszystko mi się podoba....a najbardziej, że to ze szkła nie za grube tysiące a za parę stówek.

Borboredo
30-04-2010, 13:36
Zdjęcie bije optymizmem i dlatego pewnie mi się podoba. Jakieś tam rękawy czy inne duperele nie psuja odbioru bo ten szczery uśmiech wybroni się sam. A co do szkła to faktycznie wymiata. ( no to chyba wiem co teraz zakupie ;) )

remiksson
30-04-2010, 14:41
Ja mam pytanko o tego Samyanga w praktyce sprawdzałeś jaki ciasny portret możesz uzyskać na D700, bo wiem jak łapał ostrość na D300, ale w sumie ciekawy jestem jakie będą efekty w możliwie najciaśniejszym portrecie na D700 przy F1.4.
Ale żeby nie było zupełnie poza tematem, to napiszę tylko, że jak zwykle świetne. Kolory, obróbka, wszystko mi się podoba....a najbardziej, że to ze szkła nie za grube tysiące a za parę stówek.

Szczerze Ci powiem, że mam ten aparat od wczoraj i jeszcze trudno mi go wyczuć. Zwłaszcza jeśli chodzi o kadrowanie, bo w d300 miałem w wizjerze 100% pokrycie kadru, tutaj jest o 5% mniejsze, a do tego właśnie muszę się przyzwyczaić. Ale szykują się kolejne sesje, więc sprawdzę co można z niego wyciągnąć, sam jestem tego ciekaw :)

mOSAd
30-04-2010, 20:49
Jak wiesz jaki masz najciaśniejszy kadr w D300, to dołóż do niego 1/4 kadru z każdej strony i już masz odpowiedź! :D

remiksson
30-04-2010, 20:54
Jak wiesz jaki masz najciaśniejszy kadr w D300, to dołóż do niego 1/4 kadru z każdej strony i już masz odpowiedź! :D

To jak z liczeniem baranów poprzez sumę nóg podzieloną przez cztery :D

streetfighter69
01-05-2010, 13:27
Remik, ostrzysz na specjalnej matowce, na oko czy na potwierdzenie kropkiem? Co daje najlepsze rezultaty z tym szklem?

remiksson
01-05-2010, 15:29
Remik, ostrzysz na specjalnej matowce, na oko czy na potwierdzenie kropkiem? Co daje najlepsze rezultaty z tym szklem?

Ostrzę na potwierdzenie zieloną kropką w wizjerze. Myślałem o matówce, ale jednak jej nie zakupiłem, a szkoda, bo podobno znacznie ułatwia pracę z manualnymi szkłami.
Nie wiem co daje najlepsze rezultaty, bo nie wszystkie metody miałem okazję porównać. Niemniej w moim przypadku ostrzenie na zieloną kropkę jest znacznie pewniejsze niż na oko.

anteekk
02-05-2010, 08:43
Bardzo przyjemnie oswietlona twarz. Ogolnie to taki wzorowy portret dla mnie. Podoba sie