Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz z mleczami.
Jeszcze ciepłe, robione dziś około 8. ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img413.imageshack.us/i/mlecze073prbstempujasra.jpg/)
Zapraszam. :)
wojtek6308
29-04-2010, 11:02
Ciekawy kadr, ale kolorki za zimne mz :-) .
Nikonozaur
29-04-2010, 11:03
Nie masz wrażenia, że za mało mlecza w mleczu? Przy takim tytule mogłeś bardziej wyeksponować kwiatki, a tak masz zbiór żółtych punktów na prostym kadrze w chyba (oglądam na kiepskim lapku) dobrych kolorach.
Nie masz wrażenia, że za mało mlecza w mleczu? Przy takim tytule mogłeś bardziej wyeksponować kwiatki, a tak masz zbiór żółtych punktów na prostym kadrze w chyba (oglądam na kiepskim lapku) dobrych kolorach.
Tytuł jak tytuł, mogłem dać "wiosna", "drzewo" ... ;)
Tak poważnie to fakt mogłem zrobić z niższej perspektywy,
mlecze byłyby bardziej widoczne i byłoby ciekawiej. ;)
Wrócę tam jeszcze jak drzewo bardziej rozkwitnie. :)
Ciekawy kadr, ale kolorki za zimne mz :-) .
... ale właśnie tak mniej więcej było. ;) Poza tym ocieplając to zdjęcie, wyszłoby bardziej popołudnie niż poranek. :)
dla mnie ok. naturalny widok chociaż bez większego szału :)
Nie masz wrażenia, że za mało mlecza w mleczu? Przy takim tytule mogłeś bardziej wyeksponować kwiatki, a tak masz zbiór żółtych punktów na prostym kadrze w chyba
zdecydowanie się zgadzam, kadrował bym niżej, niebo nie jest az tak ciekawe. Chociaż widok i tak ładny :)
Grzegorz WO
29-04-2010, 12:32
Ładne niebo i przyjemny kadr. :)
...Tak poważnie to fakt mogłem zrobić z niższej perspektywy...
Niemniej, czuć wiosnę... :)
T_P_
Paablitos
29-04-2010, 21:33
Kadr fajny, zawartosc mleczu w mleczu mala, ostrosci gdzie jestes?... a kolorki fajne.
Generalnie podoba mi sie:).
Kolorki jak najbardziej, może trochę przesunęłabym kadr troszkę w lewo, ale i tak przyjemnie się na to patrzy. :smile:
przyjemne i przyjemnie sie oglada.
krzysztofz24
30-04-2010, 00:58
Kadr fajny, zawartosc mleczu w mleczu mala, ostrosci gdzie jestes?... a kolorki fajne.
Generalnie podoba mi sie:).
Kokega juz za mnie powiedzial;-)...wiec pozostaje mi sie podpisac:-).
Czyli jak dobrze rozumiem nieostro jest ?
przyjemne i przyjemnie sie oglada.
Z przyjemnością potwierdzam :smile:.
krzysztofz24
30-04-2010, 11:03
Czyli jak dobrze rozumiem nieostro jest ?
Sciagnalem, pobawilem sie...ostrosci mozna by troche dodac. A tak przy okazji, zeby uwidocznic troche te mlecze mozna by troche zwiekszyc nasycenie zoltego, Zdjecie w dolnej łąkowej czesci nabraloby wtedy wiecej ciepla...i byloby jeszcze bardziej wiosennie;-).
To, że ostrość trochę uciekła jest zapewne po części winą kompresji( 650 KB >>> 300 KB )
Pomijając sprawy związane z obróbką, to moja Sigma jakąś żyletą nie jest, mam wrażenie, że N 18-70 jest ostrzejszy,
szczególnie biorąc pod uwagę prawą stronę bo tam właśnie coś w Sigmie mam nie halo...
Dziękuję wszystkim za komentarze. :)
PS. Krzysztof, kolorów już nie ruszam :-P
Sebastianito
30-04-2010, 14:49
fajny obrazek!
fajny obrazek!
Podpisze sie.