Zobacz pełną wersję : Stronka przestała działać, pomocy O_o
KaleidoStar
28-04-2010, 20:34
Właśnie pojawił mi się pewien problem. Oglądałam film na www.ekino.tv. Wszystko ładnie pięknie, mam na dziś wykupione konto premium, więc limity mnie nie obchodzą. Skończyłam jeden odcinek, kliknęłam na następny..i guzik. Serwer not found. Zrestartowałam kompa, powyłączałam wszystkie (chyba) antyviry i inne blokujące takie.. I nadal nic. Tak z chwili na chwilę. Nigdy takiego problemu nie miałam, a korzystam z ekino od dłuższego już czasu.
Jakieś pomysły? Sprawa dość pilna, bo na dziś mam wykupiony czas, nie chcę, żeby mi przepadło.
Polsar74
28-04-2010, 20:36
mnie też nie działa !
KaleidoStar
28-04-2010, 20:38
o...a koleżance dziala. Czyli że może to może po ich stronie jakiś problem...
rychu_cmg
28-04-2010, 20:41
mi działa ta strona. Może zmieniają serwer i stąd problemy
KaleidoStar
28-04-2010, 20:49
No właśnie póki co tylko Polsarowi też nie działa. U innych owszem...
No nie tylko.
Safari can’t open the page “http://www.ekino.tv/” because Safari can’t find the server “www.ekino.tv”.
Nie znam tej strony, ale ufam, że coś ciekawego tam znajdę gdy zadziała :)
Oo, fajna strona, nie znałem. Działa.
Polsar74
28-04-2010, 21:05
a moze to zależy po części od operatora netu - u mnie np. to Vectra. Może blokują tę stronę bo spowalniała neta innym ???
KaleidoStar
28-04-2010, 21:09
No ja mam upc... jakos nigdy taki problem się nie pojawił...
zadzwoń na infolinię i zgłoś. Ja miałem podobny problem kiedyś z allegro
No ja mam upc... jakos nigdy taki problem się nie pojawił...
Też UPC - i wciąż nie działa.
Marta Baranowska
28-04-2010, 21:21
mi też nie działa
marszull
28-04-2010, 21:25
mi dziala - tepsa neo
KaleidoStar
28-04-2010, 21:31
Sobie pogadałam z miłym panem z UPC :D
I już wiem. ekino coś u siebie robi, zmienia serwer albo coś w ten deseń i nie rozesłało jeszcze.. hm. Jakiegoś... adresów jakichś. Pan użył skrótu trzyliterowego, było am chyba D na początku. DNS? W każdym razie u innych dostawców może już działać,a UPC jeszcze tych adresów czy czegoś nie dostało.
...może ktoś bardziej kumaty coś z tego zrozumiał i przełoży z mojego na ludzki :D
Powinno zacząć działać,ale może to być za pięć minut,a może jutro :/
rychu_cmg
28-04-2010, 21:40
Sobie pogadałam z miłym panem z UPC :D
I już wiem. ekino coś u siebie robi, zmienia serwer albo coś w ten deseń i nie rozesłało jeszcze.. hm. Jakiegoś... adresów jakichś. Pan użył skrótu trzyliterowego, było am chyba D na początku. DNS? W każdym razie u innych dostawców może już działać,a UPC jeszcze tych adresów czy czegoś nie dostało.
...może ktoś bardziej kumaty coś z tego zrozumiał i przełoży z mojego na ludzki :D
Powinno zacząć działać,ale może to być za pięć minut,a może jutro :/
tak DNS. Jeśli to wina adresów DNS to jutro powinno być już ok.
Polsar74
28-04-2010, 21:52
pogmeraj po necie ... i wbij sobie w ustawieniach sieciowych DNS-y innego operatora ... np. Tepsy
np. takie 82.139.13.226
82.139.8.4
może pomoże !
start - uruchom wpisz 'cmd' i enter - wpisz 'ipconfig /flushdns' - enter. czyści pamięć podręczną dns, czasami pomaga w takich przypadkach
KaleidoStar
28-04-2010, 22:22
Nie wiem, czy pomogła rada erde, czy strona zaczęła działać sama z siebie, ale jest już ok :)
Dziękuję wszystkim za wsparcie techniczne, a tym, którzy strony nie znali, życzę miłej zabawy ;)
a ja porusze kontrowersyjna kwestie legalnosci takiego portalu, pomijam kwestie zasad udostepniania innnych filmow czy seriali ale udostepnianie publicznie Shutter Island (nie ma jeszcze wypuszczonego DVD/BR)i do tego w wersi R5 (gdzie na poaczatku jest lektor rosyjski ktory nagle pozniej staje sie niemy?) i kazanie sobie za to placic to totalne przegiecie...
Uwaga! Żaden z prezentowanych materiałów nie jest hostowany na serwerach eKino.Tv Serwis udostępnia jedynie informacje o filmach oraz odnośniki do serwisów udostępniających zamieszczone materiały filmowe (mi. Megavideo, Youtube, Video Google, itp.), których użytkownicy potwierdzili, że posiadają prawa autorskie do udostępnianych przez siebie zasobów. Wszelkie roszczenia prawne należy kierować po adresem serwisów publikujących zamieszczone materiały. Administracja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treści i komentarze publikowane przez użytkowników. ciut nie disclaimer ze stron torrentowych...
ciekawe czy naklanianie do piractwa tez jest bezkarne: http://www.ekino.tv/limit-megavideo.html
Pamiętajcie, że wystarczy zarejestrować się na www.megavideo.com wysłać parę filmów, opublikować je na eKino.Tv aby otrzymać konto premium za darmo (Megavideo nagradza przyznając punkty za oglądanie naszych filmów. 10 000 punktów to darmowe konto premium na 30 dni).
a ja porusze kontrowersyjna kwestie legalnosci takiego portalu
marudzisz :)
Ja mam Multimo, więc restartowanie routera co niecałą godzinę nie jest takie straszne, zwłaszcza jeśli się weźmie zasoby tych stronek.
Ja też chce być piękną kobietą:(
Boryszuk
29-04-2010, 08:31
Ja też chce być piękną kobietą:(
:shock: Cóż za wynurzenie...:shock:
No tak, mam dziś jakiś melancholijny dzień. Niewiasty to mają dobrze, a te urodziwsze to już w ogóle. Jakiś problem a od razu trzy strony pomocy;)
Twardym trzeba być a nie miętkim, bo miętkie są ... ;)
No byłem twardy - poradziłem sobie sam, ale ból pozostał...
No to jednak koleżankę trzeba było poprosić :mrgreen::mrgreen::mrgreen: