PDA

Zobacz pełną wersję : Lampa studyjna, a zasilanie w plenerze

surfer_19
28-04-2010, 20:02
Zakładając ten post zostanę pewnie zbluzgany za jego założenie, tylko po co jest forum, żeby pomagać czy żeby najeżdżać??

Przejdźmy do wątku. Planuję zakup lampy studyjnej i korzystanie z niej w plenerze. Niestety nie mam kasy na generator. Mogę kupić lampę z dedykowanym batterypackiem, ale czy to dobre rozwiązanie??(na ile błyśnięć starcza batterypack, tylko proszę nie pisać zależy od mocy błysku, tak orientacyjnie).

Słyszałem, że można zrobić zasilanie z akumulatora i przetwornicy. Orientuje się może ktoś jak to zrobić, bo ja z elektroniki kompletnie zielony jestem.

Andrzej Olender
28-04-2010, 21:27
Nie żebym wyszedł na gbura czy coś w ten deseń ale założyłem jakiś czas temu bliźniaczo brzmiący wątek. Wiele ciekawych odpowiedzi tam padło więc warto czasem poszukać ;)
Lampy studyjne a zasilanie w plenerze (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=126614)
Wracając jednak do pytania w tym wątku, pytasz na ile wystarcza batterypack a nie określasz o jaki model w ogóle pytasz ;)

Jacek_Z
28-04-2010, 22:26
.tylko proszę nie pisać zależy od mocy błysku, tak orientacyjnie).
.To co mamy pisać??? jesli to zależy od wielu rzeczy, także od mocy błysku.:(
Nie chcesz przyjąc tego do wiadomości, trudno. Watki o zasilaniu w terenie były kilka razy, nie będziemy powielać tematu. Ja nie wiem dlaczego każda następna osoba, która chce wejść w temat ogólnie pojętego studia mysli, że w jej przypadku rady będa inne.
Zamykam.