PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W świetle księżyca...

T_P_
28-04-2010, 19:55
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img688.imageshack.us/img688/4692/nocneopowiecicziii.jpg)

F80, Velvia 100

T_P_

bober.
28-04-2010, 20:13
piękne światło :)

erde
28-04-2010, 20:18
dla mnie super

UBoot
28-04-2010, 21:15
coraz bardziej przekonuję się do aparatów cyfrowych ...

harb
28-04-2010, 21:17
ładnie :)

Greg77
28-04-2010, 21:19

Zdajesz sobie sprawe z tego ze to z analoga jest??

zaza67
28-04-2010, 21:23
byczo wyszlo

Grzegorz WO
28-04-2010, 21:25
Ładne niebo, ale coś z ostrością ... :)

brylek
28-04-2010, 21:27

Prawdopodobnie też zacznę używać aparatów cyfrowych ?

UBoot
28-04-2010, 21:28
tak greg, zdaję ...

tormentol
28-04-2010, 21:50
Ładniste w stylu Twoim.

Klarens
28-04-2010, 21:51
jest milo :)

samek
28-04-2010, 21:53
Ładne niebo, ale coś z ostrością ... :)

A co niby?

T_P_
29-04-2010, 19:32
Dzięki, że poświęciliście chwilę i pozostawiliście swoje opinie...

Cieszy również, że nieliczni, mogli w większym lub mniejszym stopniu, utwierdzić się w swoich przekonaniach...

:wink:

Pozdrawiam, T_P_

Katrina
29-04-2010, 23:07
A do mnie to zdjecie w ogole nie gada...

PABLOOK
30-04-2010, 09:36
Jest "miętko" i delikatnie :smile:.

krzysztofz24
30-04-2010, 10:34
Niebo pierwszorzedne...ogolnie fajny klimacik ma ta praca.

Locter
30-04-2010, 10:37
Troche nie rozumiem niektórych wypowiedzi, jak by ktoś dowalił cyfra takie niebo jak tu to zostałby niemiłosiernie pojechany, ale jak analogiem to już super, ja tego nie kupuje - miałeś jakiś filtr nakręcony czy gołym szkłem, bo coś nie wierzę ?

shap
30-04-2010, 16:19
Dla mnie średnio. Nie przemawia do mnie. Niebo ma być głównym tematem, a jest nieciekawe, ni to chmurki ni to zwiewny klimacik... Takie niewiadomo co... Sam kadr tez nie powala...

T_P_
30-04-2010, 19:47
Troche nie rozumiem niektórych wypowiedzi, jak by ktoś dowalił cyfra takie niebo jak tu to zostałby niemiłosiernie pojechany, ale jak analogiem to już super, ja tego nie kupuje - miałeś jakiś filtr nakręcony czy gołym szkłem, bo coś nie wierzę ?

Locter, nie przejmuj się, ja również niektórych wypowiedzi na Forum nie rozumiem, w szczególności pozytywnych nad gniotami... Myślę sobie wówczas podobnie jak Ty, że gdyby ów autor wystawił zdjęcie na inną galerię, posypałyby się niemal same negatywny... Niemal same, bowiem jak wiesz "każda zmora znajdzie swojego amatora"...

Ponadto, nie dostrzegam zależności o której piszesz, że jak zdjęcie popełnione analogiem, to już musi być super... Fotografia analogowa jest niszową na naszym Forum, zresztą nie tylko na naszym i niezbyt chętnie przeglądający wypowiadają się na temat prezentowanych obrazków z analoga...

Swego czasu był ciekawy pojedynek "Portret - analogowo" (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=104938), szkoda, że nie "Krajobraz - analogowo" z klauzulą "Dopuszczalna jest minimalna obróbka w zakresie niezbędnym do przekształcenia pracy w formę cyfrową"
Mógłby wówczas każdy miłośnik fotografii cyfrowej spróbować swoich sił... Ciekaw jestem na jakim poziomie byłyby wówczas prace...

...miałeś jakiś filtr nakręcony czy gołym szkłem, bo coś nie wierzę ?

A jak Ty uważasz...? Widzę, że pewności nie masz...

A do mnie to zdjecie w ogole nie gada...

Dziwią mnie natomiast powyższe wypowiedzi... takie niedokończone... Zawsze powtarzam, że jak się gani, to wypada napisać kilka słów uzasadnienia...

Dla mnie średnio. Nie przemawia do mnie. Niebo ma być głównym tematem, a jest nieciekawe, ni to chmurki ni to zwiewny klimacik... Takie niewiadomo co... Sam kadr tez nie powala...

Zdjęcie opublikowałem z różnych względów... W tym z uwagi na nietuzinkowe niebo, któremu księżyc przyświeca... Chmury wiją się jakby w dwóch pasmach... ale cóż, opinia wyrażona i trzeba ją uszanować...

T_P_

Pablo 77
30-04-2010, 22:17
Ciekawie!!!

GUINNESSts
30-04-2010, 23:15
Mnie nie porusza. Nie widze nic ciekawego. Wrecz denerwuje mnie kolor nieba i ksiezyca. Drazni dol fotografii w stosunku do nieba. Dol jest z nocy. Gora nie. Dlatego taki odbior. Kadr mnie nie zachwyca;) Ale nie zawsze musi prawda?

T_P_
30-04-2010, 23:36
Mnie nie porusza. Nie widze nic ciekawego. Wrecz denerwuje mnie kolor nieba i ksiezyca. Drazni dol fotografii w stosunku do nieba. Dol jest z nocy. Gora nie. Dlatego taki odbior. Kadr mnie nie zachwyca;) Ale nie zawsze musi prawda?

GUINNESSts, pamiętam Twoje zdjęcie i poniższą wypowiedź, którą opublikowałeś w odpowiedzi na mój komentarz. Uważam, że można ją w tym miejscu przytoczyć, zarówno mając na uwadze koloryt nieba jak i układ prezentowanego kadru... ;-)

Jezeli chodzi o umieszczenie lodek w kadrze, to kompozycja jest uzasadniona i nie ma mowy o pozostawianiu lodek w szerszym spojrzeniu. Ta ciasnota jest wyrazeniem odczuc powiazanych scisle z tytulem. Dlatego klocisz sie z kadrem, tytulem i lodkami. Biegasz po kadrze jak zwariowany i sie z nim klocisz. To przemyslane i zamierzone. Moj sposob na innosc po stokroc powtarzanego kadru. Moj punkt widzenia, ktory ma wprowadzac widza nie w landszaftowa tandete, a wspoldzialac z tytulem i wzbogacac emocje. Pokazywac co czuje i chce przekazac tak a nie inaczej tytulujac fotografie...
...Jesli chodzi o kadr z tego watku to tez nie przypadek i zamiar umieszczania czegokolwiek z prawej strony jest przemyslany. Dziwny, inny i niepowtarzalny. Moj punkt widzenia, ktory dzieki tej dziwnosci i braku ksiazkowych polecen ma przekazywac mnie i moje odczucia...

Wracając do kadru, to prawdą jest, że nie zawsze musi zachwycać... :smile:

Dzięki za poświęcenie chwili, T_P_

GUINNESSts
30-04-2010, 23:44
GUINNESSts, pamiętam Twoje zdjęcie i poniższą wypowiedź, którą opublikowałeś w odpowiedzi na mój komentarz. Uważam, że można ją w tym miejscu przytoczyć, zarówno mając na uwadze koloryt nieba jak i układ prezentowanego kadru... ;-)

Wracając do kadru, to prawdą jest, że nie zawsze musi zachwycać... :smile:

Dzięki za poświęcenie chwili, T_P_

Ja oceniam stricte tylko fotke z tego watku. Nie pije i nie zasmiecam sobie glowy autorem. Az mam ochote pobiec i zmienic Ci pieluche;) To zart.
Nie widze zwiazku a Tobie radze tez skupic sie na fotografii a nie na autorze. Nie mam nic do Ciebie a jedynie do fotografii, ktora mi sie nie podoba i w moim odczuciu niewiele przedstawia. No sztucznie nie bede Tobie wlazil, bo to nikogo z nas niczego nie nauczy:)

T_P_
30-04-2010, 23:58
GUINNESSts, widzę, że nie zrozumieliśmy się... Każdy z nas miał wizję i interpretował fotografię na różne sposoby... Identycznie jest w tym przypadku... Kłócisz się z kadrem, z kolorytem nieba, etc. Ot, miało być małe porównanie, ale nie wyszło... :-)

Odnośnie "włażenia", to myślę, że wiesz, iż daleko jestem od takiego stylu komentowania... Cenię bowiem, gdy przeglądający wypowiadają się obiektywnie o fotografii...

T_P_

GUINNESSts
01-05-2010, 00:05
GUINNESSts, widzę, że nie zrozumieliśmy się... Każdy z nas miał wizję i interpretował fotografię na różne sposoby... Identycznie jest w tym przypadku... Kłócisz się z kadrem, z kolorytem nieba, etc. Ot, miało być małe porównanie, ale nie wyszło... :-)

Odnośnie "włażenia", to myślę, że wiesz, iż daleko jestem od takiego stylu komentowania... Cenię bowiem, gdy przeglądający wypowiadają się obiektywnie o fotografii...

T_P_

Teraz bardziej rozumiem. Jednak napisz to bez przytaczania jakichs tam cytatow zwiazanych z innym watkiem. Probowalem sie skupic na Twojej fotografii i nie udaje mi sie. A co do zartobliwej wypowiedzi, to Ciebie tez namawiam na mniej powagi. Moze jeszcze kiedys Cie rozruszam;) Fotografia powazną jest. Wiem. Jednak my nie zawsze musimy;):)

T_P_
01-05-2010, 09:18
...A co do zartobliwej wypowiedzi, to Ciebie tez namawiam na mniej powagi...

Bawię się, nie tylko fotografią... :-) Zerknij proszę na koniec mojej wypowiedzi... :wink: A "poważnie", to wiesz gdzie się się leży, przecież nie na gorących piaskach... :wink:

Tyle wyjaśnienia z mojej strony, zróbmy miejsce, może ktoś z przeglądających ma chęć wypowiedzieć się na temat mojego "dzieła" :-), a krępuje się, czytając nasze wypowiedzi... :D

Pozdrawiam, T_P_

borregaard
01-05-2010, 09:25
Wizja fajna,jakość....kiepska.

T_P_
01-05-2010, 09:31
borregaard, Ty mi tu o jakości nie praw, tylko dawaj obrazki z tego skanera co mi sprzątnąłeś sprzed nosa... :-)

Chociaż dobrze, że "balans" poprawny... :wink:

T_P_

borregaard
01-05-2010, 09:47
borregaard, Ty mi tu o jakości nie praw, tylko dawaj obrazki z tego skanera co mi sprzątnąłeś sprzed nosa... :-)

Chociaż dobrze, że "balans" poprawny... :wink:

T_P_
Teraz powiem coś,co wywoła śmiechu kupę......Ja jeszcze go nie rozpakowałem ....serio.
Mogę pożyczyć..odbiór i zwrot ..osobisty.Już nastawiam "pigwówkę" :mrgreen:

T_P_
01-05-2010, 10:07
...Mogę pożyczyć..odbiór i zwrot ..osobisty.Już nastawiam "pigwówkę" :mrgreen:

Kolejny długi weekend tuż, tuż... Może się wproszę... :lol: No i wezmę ze sobą jakiego "Żubra", co by fotografii przyświecał... :wink:

T_P_

P.S. Jak już rozpakujesz i się nacieszysz, to podziel się wrażeniami... :wink: