Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kamienie z grilla...
GUINNESSts
27-04-2010, 16:00
...średnio wypieczone;)
Jak to wyglada według Was?
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/07937017006364066403.jpg)
wojtek6308
27-04-2010, 16:07
Bardzo ładnie, pastelowo , podoba mnie się ułożenie kamoli w kadrze, jak
dla mnie super :D .
fajny, bajkowy klimat. mi się podoba :)
Powtorze raz jeszcze:
Ma cos w sobie, przykuwa wzrok na dluzej... Podoba mi sie!
Sebastianito
27-04-2010, 17:17
Ale zalecialo Panem K. :D A tak powaznie to mi sie podoba... fajna ta mgielka.
skuter41
27-04-2010, 17:23
Ciekawa praca, tylko ta gruba rama nie przemawia do mnie.
3 w 1, muszę dłużej posiedzieć, wiem, że się podoba, ale coś mnie tu nurtuje? Potzrebuję więcej czasu ;)
bardzo ładnie wygląda, ale skłaniałbym się do BW jednak :)
Podoba się. Nie wiem czemu mam skojarzenie, że taka fotka nadawałaby się na okładkę jakiejś płyty.
Mi to tak średnio podchodzi, szczerze mówiąc, kamienie z grilla owszem - są, jednak cała obróbka jest dla mnie troche zbyt forsowna i na siłę.
GUINNESSts
27-04-2010, 18:09
Mi to tak średnio podchodzi, szczerze mówiąc, kamienie z grilla owszem - są, jednak cała obróbka jest dla mnie troche zbyt forsowna i na siłę.
Tu nie ma obrobki. Spojrz co napisales w innych kamieniach. Fotke sie tutaj ocenia. Nie fotografa;)
Wiec powtorze Tobie dla nauki. Fotke obrabial aparat. Ja niemal nie tknalem:) Zmniejszone i wyostrzone. Dlatego nie wiem gdzie widzisz forsowna obrobke. Ale skoro tak odbierasz, to tez przyjmuje do wiadomosci.
Nikonozaur
27-04-2010, 18:15
Góra i dół foty to dwa światy, nie wiem czy nie nazbyt odległe od siebie...
Tu nie ma obrobki. Spojrz co napisales w innych kamieniach. Fotke sie tutaj ocenia. Nie fotografa;)
Wiec powtorze Tobie dla nauki. Fotke obrabial aparat. Ja niemal nie tknalem:) Zmniejszone i wyostrzone. Dlatego nie wiem gdzie widzisz forsowna obrobke. Ale skoro tak odbierasz, to tez przyjmuje do wiadomosci.
Może zmyliła mnie ta mgła nad wodą (dokladnie - dalszy plan, drzewa), wygląda jak mleko, takiej nigdy nie widzialem na oczy, ale pewno długi czas zrobił swoje.
Aha - i gdzie ja napisałem coś o fotografie?, weź zacytuj bo albo mam jakąs zaćmę, albo próbujesz mi tutaj jakiś kit wcisnąć...
GUINNESSts
27-04-2010, 18:20
Może zmyliła mnie ta mgła nad wodą (dokladnie - dalszy plan, drzewa), wygląda jak mleko, takiej nigdy nie widzialem na oczy, ale pewno długi czas zrobił swoje.
Aha - i gdzie ja napisałem coś o fotografie?, weź zacytuj bo albo mam jakąs zaćmę, albo próbujesz mi tutaj jakiś kit wcisnąć...
Hihi. Nic Ci nie kituje;)
Sam sie zdziwilem, ze tego typy fotka nawet nie poddaje sie obrobce. Nie pierwszy raz zreszta. Te niebieskie poprzednie podobnie. Pora dnia i warunki.
Sylvester
27-04-2010, 18:22
dla mnie swietne brak zastrzeżeń
Proac150
27-04-2010, 18:25
I byłoby bdb, gdyby drzewa na górce (te wyższe nie przymglone) nie przyciągały tak wzroku.
Góra i dół foty to dwa światy, nie wiem czy nie nazbyt odległe od siebie...
Zgodze sie z Andrzejem.......
Jest ladnie ale to wyglada jak gonienie pana K.
Zdjecie moze sie podobac i nawet mnie sie podoba.......ale ma w sobie cos co gryzie po oczach i to sa chyba te "dwa swiaty" o ktorych wspomnial Andrzej.
GUINNESSts
27-04-2010, 18:46
Zgodze sie z Andrzejem.......
Jest ladnie ale to wyglada jak gonienie pana K.
Zdjecie moze sie podobac i nawet mnie sie podoba.......ale ma w sobie cos co gryzie po oczach i to sa chyba te "dwa swiaty" o ktorych wspomnial Andrzej.
No ale co. To musialbym zmieniac na sile i zacznie mi kicha wychodzic;):)
No ale co. To musialbym zmieniac na sile i zacznie mi kicha wychodzic;):)
Nie wiem moze ta innosc to jest zaleta........moze po dluzszym wpatrywaniu sie nada smaku.......
Eeeeeetam!
Nikonozaur
27-04-2010, 18:55
[...] ...ale ma w sobie cos co gryzie po oczach i to sa chyba te "dwa swiaty" o ktorych wspomnial Andrzej.
Góra ładna i dół ładny, ale osobno, nie razem - o to mi chodziło.
GUINNESSts
27-04-2010, 18:59
Nie wiem moze ta innosc to jest zaleta........moze po dluzszym wpatrywaniu sie nada smaku.......
Eeeeeetam!
No niby etam a sam sie zaczalem zastanawiac. Chmury moge zatrzymac. Dolu nie zmienie. Proacowi moge nie wyostrzac drzew badz je rozmyc lekko aby nie zwracaly uwagi. Staralem sie pokazac bez kombinacji. Ale pokombinuje w nastepnej.
Choc byc moze nastepna bedzie z jeziora 700m npm. gdzie chmury wlazily w tafle wody.
Ale tam o uwagi bede pytal pozniej:)
GUINNESSts
27-04-2010, 19:02
Góra ładna i dół ładny, ale osobno, nie razem - o to mi chodziło.
To ja to obetne i Ci wysle dwie;);):mrgreen: 5e + koszty:mrgreen:
Proac150
27-04-2010, 19:16
Proacowi moge nie wyostrzac drzew badz je rozmyc lekko aby nie zwracaly uwagi
Poproszę i trochę saturacji ściągnąć (same zielone drzewa) albo mgiełki delikatnie dodać :)
GUINNESSts
27-04-2010, 19:22
Poproszę i trochę saturacji ściągnąć (same zielone drzewa) albo mgiełki delikatnie dodać :)
Bedzie na zyczenie. Chyba Cie rozumiem jak sie przygladam. Baczac jeszcze na Twoje upodobanie B&W.
Rzeczywiscie szczegolik odwracajacy uwage:(
Nikonozaur
27-04-2010, 19:31
To ja to obetne i Ci wysle dwie;);):mrgreen: 5e + koszty:mrgreen:
Ja już sobie to przekadrowałem Tomku, czyli to Ty jesteś mi krewny piątkę ojro. :mrgreen:
borregaard
27-04-2010, 20:13
Fajnie jest,nie ma co narzekać..ja jestem za,bo nie wszystko wygląda na "zmemłane"....
Grzegorz WO
27-04-2010, 21:02
Zamysł jasny, wykonanie staranne, ... ale jakoś leciutko "przedobrzone" mz.
Wiem, że dopniesz swego i kolejne wcielenia będą idealne. :)
Pablo 77
27-04-2010, 21:04
Świetny klimat:)
Inaczej, z bardzo fajnym klimatem i kolorami, podoba mi się tak jak jest z małym "ale"... chyba odrobinę za mocno lśnią kamienie.
Pozdrawiam.
grzesorg
27-04-2010, 22:48
A mnie sie te kamole podobaja choc mnie przypominaja wielkie rodzynki w polewie mlecznej :)
Bardzo dobra praca , ale rowniez pomyslalem ,ze kliklem w kogos innego :D
Odpadam z forum najwyraźniej skoro nie widzę takich zdjęć...
Bardzo ładnie. Chociaż zdjęcie zasługuje na więcej słów niż "ładnie".
Jedno mnie tylko irytuje. Więcej zdecydowania - albo poziom albo kwadrat. Bo tak to ni pies ni wydra.
ostrytux
27-04-2010, 23:47
Przemyślana fotografia, bardzo ładnie wyszło, niemniej ...
Jedno mnie tylko irytuje. Więcej zdecydowania - albo poziom albo kwadrat. Bo tak to ni pies ni wydra.
No ładnie jest, ciekawie :smile:.
Tylko jak dla mnie klimat gdzieś "czmychnął" ;).
motyw tak, ale chyba za jasna tonacja jak dla mnie, uwaga o kwadracie tutaj chyba zasadna :) tak czy siak, dobre zdjęcie