PDA

Zobacz pełną wersję : Torba odrobinę większa niż Nova 5 ?

skulinski
27-04-2010, 15:51
Stało się, Nova 5 przestaje wystarczać. Wprawdzie do samego transportu da się poukładać tak, żeby weszło wszystko co potrzebuję, jednak dostęp do poszczególnych elementów jest wtedy mało komfortowy. Potrzrebuję czegoś co zmieści podobną ilość sprzętu, ale będzie tam trochę luźniej, na tyle by podczas szybkiego reportażu nie zastanawiać się, w której przegródce był konkretny obiektyw, a który był przypięty do body bo w innej konfiguracji nie da się torby zamknąć albo coś zostaje w dłoniach.

Do ideału brakuje mi niewiele. Nova 5 to bardzo fajna torba. Nie chce wielkiego kloca. Szukam czegoś co firma Lowepro zakwalifikowałaby jako Nova 6 ;]

Znacie coś?

tomek20stencel5
28-04-2010, 20:54
Ja mam Nova 4 AW i jeżeli miałbym zmieniać na większą niż Nova 5 to brałbym albo Lowepro Stealth Reporter D550 AW, albo D650 AW. Sprawdź sobie wymiary i dobierz odpowiednią. Miałem przez kilka dni przyjemność biegać z D550 AW i muszę powiedzieć, że to świetna torba. Naprawdę polecam.

offeath
01-05-2010, 10:30
Co do Nova 5 tez mam ostatnio ten problem. Żeby wszystko się mieściło(co jest mi potrzebne) muszę aparat bez zapiętego obiektywu chować do torby.
Jak kupiłem tą torbę to mieścił mi się aparat, 3 obiektywy i lampa +4pack piwa a teraz czekolady nie wcisnę bo się połamie:D

rainbow
01-05-2010, 16:03
Ja posiadam torbę Tenba Messenger Large. Torba jest świetna, wytrzymała, wykonana bardzo dobrze, nie gorzej niż Lowepro. Z zalet to nie wygląda jak torba foto tylko jak torba studenta ; ) więc wzroku tak nie przyciąga i tym samym lepkich rączek. U mnie mieści się w niej d90 z zapiętym N 17-55 z osłoną, a jest jeszcze miejsce, do tego 35, 85, fisz 10.5 i jeszcze było miejsce na jeden obiektyw, do tego sb-900, filty, ładowarki, kupa baterii, kalendarz i miejsca jeszcze trochę było :P
Z wad... brak pokrowca przeciwdeszczowego... :(

Jak ktoś będzie kiedyś chciał to mogę cyknąć foty, choć w necie są chyba wystarczająco dobre.

strona producenta to bodajże: http://www.tenba.com/