PDA

Zobacz pełną wersję : Kto mi zrobi stronkę WWW we flashu ??

franz55
27-04-2010, 12:48
Witam.
Poszukuję kogoś kto pomoże mi albo sam zrobi mi nową stronkę www we flashu.
Oczywiście nie za free.
Pewien 'koncept' już mam - potrzeba go trochę zmodyfikować :)
Pisałem z kolegą piwkoo lecz niestety on we flashu nie robi ;/

Osoby zainteresowane proszę o PW.

Termin realizacji - jak najszybszy :)

fIlek
27-04-2010, 12:50
Witam.
Poszukuję kogoś kto pomoże mi albo sam zrobi mi nową stronkę www we flashu.
Oczywiście nie za free.
Pewien 'koncept' już mam - potrzeba go trochę zmodyfikować :)
Pisałem z kolegą piwkoo lecz niestety on we flashu nie robi ;/

Osoby zainteresowane proszę o PW.

Termin realizacji - jak najszybszy :)

Dobrze się nad flashem zastanów. Sporo efektów można uzyskać innymi metodami, a pozycjonowanie czegoś takiego to koszmar. Zawsze gadżety możesz zrobić flashowe, ale właściwą część strony w php

erde
27-04-2010, 12:52
dokładnie. robienie całej strony we flashu (no chyba, że mówimy o zaawansowanym actionscript w połączeniu z php, xml, bazą danych itd) to uciążliwa sprawa głównie jeżeli chodzi o wyświetlanie w różnych przeglądarkach jak i późniejszym edytowaniu treści.

franz55
27-04-2010, 12:58
Hmm.. może i słusznie prawicie.
Zależy mi trochę na animacjach - i tak jak pisałem główny "trzon" mam już gotowy w AC3. Jeżeli można zrobić tak, że uruchamia się na początku animacja a potem działa niby taka nakładka html itp to byłoby super :)

swider
27-04-2010, 13:03
Hmm.. może i słusznie prawicie.
Nawet nie "może"... flash to zło z najgłębszych czeluści piekieł.

erde
27-04-2010, 13:18
tzn chcesz zrobić animowane intro?

franz55
27-04-2010, 13:20
powiedzmy może tak: na starcie uruchamia się animacja we flashu, która potem będzie tłem.

erde
27-04-2010, 13:29
to może warto zrobić z tej animacji statyczną grafikę i przerobić ją na tło, a animowany wstęp wrzucić jako intro na stronie z opcją POMIŃ INTRO ?

franz55
27-04-2010, 13:32
ta animacja to nie jest nic wielkiego więc pomiń intro można pominąć :)

To może pokrótce opiszę jeszcze :

strona podzielona jest na tzw 'sekcje'
LG róg - logo i nazwa.
środek tło z ramką
prawa strona menu
po wybraniu jakiejś pozycji z menu - w ramce na środku pojawia się np. kontakt, oferta itp. (dobrze by było jakby z animacją wtapianie itp)
po zmianie pozycji w menu poprzednia w ramce wygasa się a pojawia się nowa.

fIlek
27-04-2010, 13:35
ta animacja to nie jest nic wielkiego więc pomiń intro można pominąć :)

To może pokrótce opiszę jeszcze :

strona podzielona jest na tzw 'sekcje'
LG róg - logo i nazwa.
środek tło z ramką
prawa strona menu
po wybraniu jakiejś pozycji z menu - w ramce na środku pojawia się np. kontakt, oferta itp. (dobrze by było jakby z animacją wtapianie itp)
po zmianie pozycji w menu poprzednia w ramce wygasa się a pojawia się nowa.

Czyli generalnie rzecz biorąc, wcale do tego nie potrzebujesz flasha :) Takie efekty można uzyskać innymi metodami, bardziej przyjaznymi dla użytkowników i google :D

franz55
27-04-2010, 13:38
to jeżeli jest tak jak mówisz filek to kto jest chętny ?? :)

fIlek
27-04-2010, 13:41
to jeżeli jest tak jak mówisz filek to kto jest chętny ?? :)

U mnie jest jeden problem - czas, którego w tej chwili nie mam - nie miałem kłopotu, wpakowałem się w duży portal :(

docxxx
27-04-2010, 16:43
Odradzam strone calkowicie we flashu: problem z dostepnoscia, pozycjonowaniem i dzialaniem.

powiedzmy może tak: na starcie uruchamia się animacja we flashu, która potem będzie tłem.

Takie "dzien dobry" to pusta strona dla robotow wyszukiarek. Poza tym jest to kolejne zbedne klikniecie, zjadacz czasu i transferu.

cube
28-04-2010, 10:25
a ja odradzam nawet intro z opcja pomin intro, dobrze gdy guglowy robot juz na "dzien dobry" zobaczy mięsko czyli content do pozycjonowania a nie nic nie mowiacy flash i przycisk pomiń. nie mowiac o uzytkowniku, ktory wracajac na Twoja strone 100 razy bedzie musial 100 razy ogladac ta sama animacje, ktora atrakcyjna ( byc moze ) wyda sie tylko za pierwszym razem.

Andy_O
28-04-2010, 13:58
No to z tym flashem się naraziłeś ajfonowcom ;-)
Teraz flash zrobił się przez to pase ;-)

Google indeksuje flasha razem z AS3. (http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/06/flash-indexing-with-external-resource.html)

Wg mnie strony dzielą się na "ładne i użyteczne" oraz "nieładne i wodotryskowe". Ale ten podział nie łączy sie w żaden sposób z zastosowaną technologią. Strona bez flasha może być ładna i funkcjonalna (http://www.davehillphoto.com/). Z flash-em też (http://www.andrzejdragan.com/).