Zobacz pełną wersję : Kto mi zrobi stronkę WWW we flashu ??
Witam.
Poszukuję kogoś kto pomoże mi albo sam zrobi mi nową stronkę www we flashu.
Oczywiście nie za free.
Pewien 'koncept' już mam - potrzeba go trochę zmodyfikować :)
Pisałem z kolegą piwkoo lecz niestety on we flashu nie robi ;/
Osoby zainteresowane proszę o PW.
Termin realizacji - jak najszybszy :)
Witam.
Poszukuję kogoś kto pomoże mi albo sam zrobi mi nową stronkę www we flashu.
Oczywiście nie za free.
Pewien 'koncept' już mam - potrzeba go trochę zmodyfikować :)
Pisałem z kolegą piwkoo lecz niestety on we flashu nie robi ;/
Osoby zainteresowane proszę o PW.
Termin realizacji - jak najszybszy :)
Dobrze się nad flashem zastanów. Sporo efektów można uzyskać innymi metodami, a pozycjonowanie czegoś takiego to koszmar. Zawsze gadżety możesz zrobić flashowe, ale właściwą część strony w php
dokładnie. robienie całej strony we flashu (no chyba, że mówimy o zaawansowanym actionscript w połączeniu z php, xml, bazą danych itd) to uciążliwa sprawa głównie jeżeli chodzi o wyświetlanie w różnych przeglądarkach jak i późniejszym edytowaniu treści.
Hmm.. może i słusznie prawicie.
Zależy mi trochę na animacjach - i tak jak pisałem główny "trzon" mam już gotowy w AC3. Jeżeli można zrobić tak, że uruchamia się na początku animacja a potem działa niby taka nakładka html itp to byłoby super :)
Hmm.. może i słusznie prawicie.
Nawet nie "może"... flash to zło z najgłębszych czeluści piekieł.
tzn chcesz zrobić animowane intro?
powiedzmy może tak: na starcie uruchamia się animacja we flashu, która potem będzie tłem.
to może warto zrobić z tej animacji statyczną grafikę i przerobić ją na tło, a animowany wstęp wrzucić jako intro na stronie z opcją POMIŃ INTRO ?
ta animacja to nie jest nic wielkiego więc pomiń intro można pominąć :)
To może pokrótce opiszę jeszcze :
strona podzielona jest na tzw 'sekcje'
LG róg - logo i nazwa.
środek tło z ramką
prawa strona menu
po wybraniu jakiejś pozycji z menu - w ramce na środku pojawia się np. kontakt, oferta itp. (dobrze by było jakby z animacją wtapianie itp)
po zmianie pozycji w menu poprzednia w ramce wygasa się a pojawia się nowa.
ta animacja to nie jest nic wielkiego więc pomiń intro można pominąć :)
To może pokrótce opiszę jeszcze :
strona podzielona jest na tzw 'sekcje'
LG róg - logo i nazwa.
środek tło z ramką
prawa strona menu
po wybraniu jakiejś pozycji z menu - w ramce na środku pojawia się np. kontakt, oferta itp. (dobrze by było jakby z animacją wtapianie itp)
po zmianie pozycji w menu poprzednia w ramce wygasa się a pojawia się nowa.
Czyli generalnie rzecz biorąc, wcale do tego nie potrzebujesz flasha :) Takie efekty można uzyskać innymi metodami, bardziej przyjaznymi dla użytkowników i google :D
to jeżeli jest tak jak mówisz filek to kto jest chętny ?? :)
to jeżeli jest tak jak mówisz filek to kto jest chętny ?? :)
U mnie jest jeden problem - czas, którego w tej chwili nie mam - nie miałem kłopotu, wpakowałem się w duży portal :(
Odradzam strone calkowicie we flashu: problem z dostepnoscia, pozycjonowaniem i dzialaniem.
powiedzmy może tak: na starcie uruchamia się animacja we flashu, która potem będzie tłem.
Takie "dzien dobry" to pusta strona dla robotow wyszukiarek. Poza tym jest to kolejne zbedne klikniecie, zjadacz czasu i transferu.
a ja odradzam nawet intro z opcja pomin intro, dobrze gdy guglowy robot juz na "dzien dobry" zobaczy mięsko czyli content do pozycjonowania a nie nic nie mowiacy flash i przycisk pomiń. nie mowiac o uzytkowniku, ktory wracajac na Twoja strone 100 razy bedzie musial 100 razy ogladac ta sama animacje, ktora atrakcyjna ( byc moze ) wyda sie tylko za pierwszym razem.
No to z tym flashem się naraziłeś ajfonowcom ;-)
Teraz flash zrobił się przez to pase ;-)
Google indeksuje flasha razem z AS3. (http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/06/flash-indexing-with-external-resource.html)
Wg mnie strony dzielą się na "ładne i użyteczne" oraz "nieładne i wodotryskowe". Ale ten podział nie łączy sie w żaden sposób z zastosowaną technologią. Strona bez flasha może być ładna i funkcjonalna (http://www.davehillphoto.com/). Z flash-em też (http://www.andrzejdragan.com/).