Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z doza niesmialosci....
....nie wiem czy sie spodoba bo sam nie jestem pewien tego B&W.....choc jest w tym zdjeciu cos co mi sei bardzo podoba:D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Grzegorz WO
26-04-2010, 12:35
Ja lubię bardziej "mięsiste" BW - tzn. bardziej kontrastowe, z mniejszą ilością małych / drobnych szczegółw.
Ty pokazujesz krajobraz z detalami pierwszego planu - taka kompozycja jest również bardzo interesująca. :)
Nikonozaur
26-04-2010, 13:05
Nie masz co pękać, samo założenie tej foty jest cacy, jest przestrzeń i szczegół, nie powiem Ci jednak nic o BW bo wynalazek, na którym oglądam nie pokazuje obrazków jak trzeba.
krzysztofz24
26-04-2010, 15:29
Kadrowo rulez:-)...szeroki kat, pierwszy plan z ta podloga i przestrzen, bdb zdjecie.
Co do B&W to moim zdaniem poprawne( od razu mowie, ze rzadko mam zajawke na robienie B&W ), nie porywa ale nie jest zle. Mam wrazenie ze zabraklo troche swiatla na podlodze i ogolnie jest ciut za szaro. Widzialbym to mocniej i troszke wiecej kontrastu i tego bogactwa odcieni bieli i czerni, szczegolnie z uwglednieniem podlogi...cos w stylu ostatnio prezentowanych zdjec "Gdansk 1,2,3" kolegi Proac 150.
Pozwolilem sobie troche pomarudzic;-), bo zdjecie JEST WARTE tego zeby je zrobic przynajmniej jeszcze w kilku wersjach obrobki (min kolor).
P.S A jeszcze wspomne ze ten krajobraz w tym ujeciu jest wart tego zeby go zrobic przynajmniej w kilku wersjach oswietlenia o roznej porze dnia...
fotokornik
26-04-2010, 15:38
prawie jak kulten :D ale mistrz jest jeden. Lubie Twoje panoramy, bo są ładnie poukładane i mają przekaz :D
dziekuje panowie.......kolorku nie bedzie bo to jest zdjecie robione z niczego:D:D:D
Piękne zdjęcie bardzo mi sie podoba!!!!
grudzinsky
26-04-2010, 19:06
bardzo przyjemne b&w :)
az chcialo by sie zobaczyc pion z taka podloga i w b&w :)
bardzo przyjemne b&w :)
az chcialo by sie zobaczyc pion z taka podloga i w b&w :)
Ech......moze wydusze cos bo mam takie kadry w pionie ale bez memlania;)
Piękne zdjęcie bardzo mi sie podoba!!!!
Hehe wiedzialem ze sie tobie spodoba:D
jurek1906
26-04-2010, 19:22
B&w nie umiem robić, więc na temat konwersji się nie wypowiadam.Kadr i podłoga bardzo mi podeszły :).
Bartek_902
26-04-2010, 19:26
Podoba mi się motyw kadr i b&w ;)
Pozdrawiam
no i ladnie Ci wychodzi to memlanie czy jak to tam sie zwie :D hehehe
grudzinsky
26-04-2010, 20:37
Ech......moze wydusze cos bo mam takie kadry w pionie ale bez memlania;)
tez moze byc ciekawie...bez tego memlania. podloga jest swietna i przy tej konwersji moze byc super :)
tylko mnie nie zawiedz :razz:
Pablo 77
26-04-2010, 21:22
Bardzo dobre foto.
Szczegół na pierwszym planie interesujący:)
tormentol
26-04-2010, 23:27
Mi pasuje, fajne foto i konwersja.
Proac150
27-04-2010, 00:05
Jest tajemniczo i nastrojowo, jest BW (słuszny kierunek, kolor jest przereklamowany :)), czego ja mogę chcieć więcej :)
Fajna podłoga, fajne BW i fajne memłanko :-).
grzesorg
27-04-2010, 10:42
Kadr mi sie podoba nawet bardzo ale B&W jak dla mnie zbyt malokontrastowe - ale to moje zdanie