PDA

Zobacz pełną wersję : problem z filmem blu-ray na pc

kuba_rsx
26-04-2010, 11:20
Witam, ostatnio zakupiłem najnowsze "dzieło" J.Cameron'a pt Avatar na blu-ray.. Film fajny itd.. Niestety nie da się go obejrzeć na laptopie, wyświetla się że mój player wymaga aktualizacji. Niewiele myśląc przestrzeliłem bios, firmware napędu i zaktualizowałem odtwarzacz (Intervideo WinDVD BD) ale dalej ten sam numer. Oglądał może ktoś z was ten film na komputerze? Na ew. jaki program to pociągnie?
Inne filmy mi śmigają. A z tym nawet najnowszy Corel WinDVD nie daje sobie rady (nośnik nieobsługiwany).
Jakby co dzięki za wszelkie info. Pozdr

Polsar74
26-04-2010, 11:26
a lokalizacja czasami go nie zablokowała do odtworzenia ?

kuba_rsx
26-04-2010, 21:07
sory ale nie bardzo wiem o co chodzi.

zdyboo
26-04-2010, 21:18
a lokalizacja czasami go nie zablokowała do odtworzenia ?

sory ale nie bardzo wiem o co chodzi.

Nie wiem jak BR, ale zwykłe DVD, ma rejonizację, Polska to region 2, DVD-ROMy zwykle miały możliwość pięciokrotnej zmiany rejonu. Następowała ona po wykryciu płyty z innym kodem rejonu niż domyślny, ostatni ustawiony rejon zostawał na stałę.
Co do playerów to spróbuj VLC (http://www.videolan.org/vlc/), posiada własne wbudowane kodeki.
Z drugiej strony może tak być, ze płyta ma zabezpieczenie przed odtwarzaniem na odtwarzaczach komputerowych i "normalnie" nie pójdzie, ale sadze, że w takim przypadku powinien ukazać się stosowny komunikat.

kuba_rsx
26-04-2010, 21:56
No niestety. Nie da rady :\

ad2122
26-04-2010, 22:03
kuba_rsx, a w laptopie masz napęd BR?
Laptop kupiony w Polsce, czy z importu?
Avatar na BR ma region B, C - polski oryginał.

PS. Poczytaj >>link (http://nt.interia.pl/news/avatar-i-problemy-z-odtwarzaczami-blu-ray,1470115)<<, chyba nie tylko Ty masz z nim problem.

Megazordon
27-04-2010, 03:00
Ech ta rejonizacja... Gdyby patent Toshiby przebił pomysły firmy Sony, nie było by problemów.

Władca Pixeli
27-04-2010, 03:24
Ech ta rejonizacja... Gdyby patent Toshiby przebił pomysły firmy Sony, nie było by problemów.
Z DVD problemów nie ma. Wystarczy przed kupnem sprawdzić czy dany model można przestawić na region "0" :mrgreen:

freefly
27-04-2010, 03:48

Sony jest właścicielem największej biblioteki filmów na świecie liczącej ok. 7,6 tys. tytułów i polowy Hollywood.
Więc nie dziw się, że Toshiba ze swoimi wynalazkami nie miała szans.

miron19j
27-04-2010, 12:08
Sony jest właścicielem największej biblioteki filmów na świecie liczącej ok. 7,6 tys. tytułów i polowy Hollywood.
podobnie było z DOSem a następnie Windowsem, architekturą PC, kasetą VHS.
Nie zawsze wygrywa to, co jest lepsze.

Megazordon
27-04-2010, 12:36

Ależ ja to wszystko wiem. Nie zmienia to jednak faktu, że system Toshiby był lepszy pod paroma względami.