PDA

Zobacz pełną wersję : Hama TRAVELLER COMPACT PRO NEU

cz4rnuch
26-04-2010, 08:56
Witam. Czy ktoś miał już w rękach to "coś"? Jeśli tak to proszę o wypowiedź, jeśli nie to zerknijcie prosze na info: http://hama.pl/portal/articleId*176621/action*2563 i podzielcie się refleksjami. Do statywu będę podpinał D90 + 18-105 lub najcięższe co teraz posiadam(70-300 vr), raczej sporadycznie. Ps. O Sherpie czytałem(nie piszcie o niej) a wątek ten zakładam dla zaspokojenia ciekawości ;)

badman
04-08-2011, 19:28
Wiem, że to stary temat ale chciałbym podzielić się refleksją na temat tego statywu - kupiłem taki w MM za 229 zł w grudniu 2010 roku i od tej pory już dwa razy go reklamowałem - czekam na trzeci. Po około 3 misiącach jedna z nóg statywu zaczyna się "bujać" i nawet złożone nogi przy przenoszeniu się rozjeżdżają i "dyndają" bezwładnie. Czy ktoś z Was również uzywa go i ma podobne problemy? Zastanawiam się czy jest sens wymieniać go ciągle na nowy licząc po cichu na to, że w końcu się to nie będzie działo?

xmike1
05-09-2011, 22:51
Dziś byłem w saturnie i oglądałem ten statyw, i o dziwo tak jak napisałeś, jedna noga dyndała i w żaden sposób nie udało się jej zatrzymać w miejscu. Przejrzałem dużo opini na necie i ludzie są zadowoleni w większości, zaryzykuję i kupie ten statyw po czym napiszę moje spostrzeżenia.

metebul
21-12-2011, 10:22
sory za odgrzewanie kotleta ale właśnie natrafiłem na ten statyw i mnie zainteresował... Czy może ktoś ma już więcej doświadczeń z nim? Wszelkie ceneo, opineo, cokupic itp już przeczytałem ale wolę tak z pierwszej ręki... Mam zamiar kupić właśnie coś do amatorki tak do 300 pln... może ktoś ma jakieś porównanie do SIRUI T-005? Bo jego też rozważam... Ew. może ktoś poleci coś innego? Sprzęt to D7000 +18-105VR +70-300G

rasasi
04-01-2012, 18:42
Podpinam się pod zapytanie metebul. Poszukuję statywu, który ma być bardzo kompaktowy. Rozważam też sirui t-005, mieści mi się całkowicie do plecaka foto, więc to bardzo fajna sprawa. No i zależy mi na cenie..
Na statywie głównie będzie stał d300s wraz sigmą 10-20, ten sirui chyba nie będzie zbyt stabilny dla sigmy 70-200 2,8?

metebul
05-01-2012, 12:12
kolego ogłądałem tą HAME w weekend w MM i powiem ci że tragedii nie ma i za tą kasę jest na serio nieźle ale stał też Velbon Sherpa 803R i powiem Ci że na mnie osobiście zrobił o wiele lepsze wrażenie i stwierdziłem że dołożę te 140 pln i kupię Sherpę bo na moje potrzeby będzie zupełnie wystarczająca...

Nie ma się też co sugerować tymi opisami z max obciązeniem bo HAMA ma 10kg a Sherpa niby 4 ale już na dotyk i wogóle wygląda lepiej i jest masywniejsza i mniej chwiejna...
Szkoda że nie mam gdzie obejrzeć tego sirui bo może też by mnie pozytywnie zaskoczyl...

xmike1
01-08-2012, 20:20
Być może komuś przyda się ta opinia. Jak pisałem ponad pół roku temu zakupiłem ten statyw i używam go z d90 z gripem i 18-200. Całość trzyma się stabilnie. Jedynym minusem jest fakt że jedna noga ciężko się wysuwa. Trzeba użyć trochę siły ale nie jest to super kłopotliwe. Śmiało mogę polecić ten statyw.