PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Od deski do deski....

Greg77
25-04-2010, 14:48
Panorama z Moherow........z ladnym swiatelkiem......oraz dwa kadry z czego jeden bonusik.....
Nie chce was juz zameczac....choc moim zdanie zdjecie nr dwa zasluguje na osobny watek:)
Wczoraj dostalem kalibrator po ok trzech tygodniach bez kalibracji, przyzwyczailem sie do tego co mialem (nie bylo tak zle) ale teraz widze na zdjeciach obrabianyh bez kalibracji roznice!!!!!:D:D:D No panowie jak kolorki teraz???

Chce sie tym z wami podzielic.......dla mnie piekne!

1. Panoramka i rozmiar prawidlowy ponizej....

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

1600x750 (http://www.iv.pl/images/42187176907290362216.jpg)

2.

3. Bonus

fotodemon
25-04-2010, 14:50
Kolorki piekne:), wybieram 2 za najładniejszy mz kadr...

harb
25-04-2010, 15:12
bardzo dobre kolorki, dwojka naj a za nią trójeczka :)

egoiste
25-04-2010, 15:22
mi sie najbardziej podoba jedynka :)

Hoobie
25-04-2010, 15:28
Pisales niedawno, ze ciezko pokazac ogrom przestrzeni tam panujacy... Wg mnie na powyzszych kadrach bdb Ci sie to udalo... :)
No, ale, zeby nie bylo za slodko, to... 1 - ladny kadr, jednak zielen po lewej troche za mocna mz :p
2 - najlepszy kadr z calej serii... na sciane takie biore w ciemno :D
3 - :p

krzysztofz24
25-04-2010, 15:29
Set udany, najbardziej mi sie podoba 2 dzieki zestawieniu tej ogromnej przestrzeni z pierwszym planem ( kwiatki ), fajne "wprowadzenie" do zdjecia wyszlo dzieki temu ze tak zaakcentowales pierwszy plan...

P.S A coz to za niebieski napis 5246 na 3 fotce???????

wasilewk
25-04-2010, 15:30
Dwójka jest cacy !

GUINNESSts
25-04-2010, 15:30
Dwa z bukiecikiem jest jest slodkie;) Swietny kadr. Bonus interesujacy. Dobrze, ze nie przeszedles obojetnie obok tego dziela;)

Sylvester
25-04-2010, 15:31
ja wybieram 2 za Armerie w pierwszym planie

jarek76
25-04-2010, 15:34
Fajna seria, najbardziej podoba mi się 1

jurek1906
25-04-2010, 15:38
Dwójka bardzo ładna,zresztą jedynce tez nic nie brakuje :).

Greg77
25-04-2010, 15:48
No, ale, zeby nie bylo za slodko, to... 1 - ladny kadr, jednak zielen po lewej troche za mocna mz :p

No przy wieczorne zachodzacym sloncu z prawej to takie kolorki sa....ale moglem przesadzic:D

P.S A coz to za niebieski napis 5246 na 3 fotce???????

hmmmm.......sam do konca nie wiem......co ok 20-30m byly takie, a zaraz za nimi strzalki.....
Zastanawialismy sie z Alem.....mam nadzieje ze to nie sa jakies wstepne plany drogi z betonu dla turystow!

Nikonozaur
25-04-2010, 16:29
Dwójkę masz świetną. :grin:

borregaard
25-04-2010, 17:08
Dla mnie tyko dwójka.Jest b.fajna.

Al Koholik
25-04-2010, 17:30
Jedynka ma strasznie ciężką, masywną lewą stronę... dlatego dla mnie dwójka, bardzo fajna dwójka.

wojtek6308
25-04-2010, 18:43
2 jest bardzo dobra kadrowo, kolorki też, ale światło na 1 bardziej mnie się podoba :-) .

Calme
25-04-2010, 18:50
Dwójka jest kapitalna :)

Proac150
25-04-2010, 18:58
I tu jest bardzo dobrze, podoba się, 2 naj.

rainer
25-04-2010, 19:34
1 i 2 świetne kolorystycznie, ale pod względem kadru 2 wygrywa. ;)

sirart
25-04-2010, 20:08
cały zestaw mi się podoba... ale #2 najbardziej!

Locter
25-04-2010, 20:31
Chyba musze skalibrowac swoj monitor bo kolorki mi nie pasuja na 1nce - trawsko po lewje jakby za żółte.

Dwójka super, tu mi wszystko gra.

Greg77
25-04-2010, 20:34
Chyba musze skalibrowac swoj monitor bo kolorki mi nie pasuja na 1nce - trawsko po lewje jakby za żółte.

Eeee ten zielony jest mocny.....ale tak zakladalem ze bedzie......na klifie tez sa trawy w takim samym kolorze;)

Seeker
25-04-2010, 20:40
Dwa!

Powtarzam sie...? ;)

ssimon1978
25-04-2010, 21:34
dwójeczka na duze TAK panie Grzesiu

borregaard
25-04-2010, 21:38
dwujeczka na duze TAK panie Grzesiu
Za to i pała by się przydała......

darek_d
25-04-2010, 21:54
Dla mnie zdecydowanie 2, piekne, zwłaszcza pierwszy plan zmiękcza tę przestrzeń.

GUINNESSts
25-04-2010, 22:14

Michal. Przezywasz jak Greg nie zniesione jajko. Jaki macie problem z ta kalibracja. Nie macie o czym pisac czy co?
Musze skalibrowas swoj monitor piszesz. Po jaka humbe pytam?
Co zmiemi nijaka odminnosc kolorystyczna np. w tym kadrze. Kadrze, ktory jest wyjadkowo dobry.
Chlopaki do lektury badz mniej glupawych wypowiedzi. Juz mi sie nasuwa watek, w ktorym oboje nie widzieliscie barw w czarno-bialej fotografii.
Chlopy kochane. Greg turysta nad wyraz. Michal zaczyna szukac. Ja ciagle Was nie rozumiem.
Kalibracja, kolory, syfki itp,itd.
A gdzie w koncu swoj przekaz oprocz negatywnych opinii na tamat czegos, czego sam nie potrafie.
Do roboty chlopaki. Bez podbijania postow i pisania PW niewiadomym celem.
I nie niszczyc sztaflarzy;):):mrgreen:

Marrab
25-04-2010, 22:46
Dwójka świetna...

...dzieki zestawieniu tej ogromnej przestrzeni z pierwszym planem ( kwiatki ), fajne "wprowadzenie" do zdjecia wyszlo dzieki temu ze tak zaakcentowales pierwszy plan...

... dokładnie tak samo myślę, więc pozwolę sobie zacytować i się podpiszę :)

Pozdrawiam.

Greg77
25-04-2010, 22:50
Michal. Przezywasz jak Greg nie zniesione jajko. Jaki macie problem z ta kalibracja. Nie macie o czym pisac czy co?
Musze skalibrowas swoj monitor piszesz. Po jaka humbe pytam?
Co zmiemi nijaka odminnosc kolorystyczna np. w tym kadrze. Kadrze, ktory jest wyjadkowo dobry.
Chlopaki do lektury badz mniej glupawych wypowiedzi. Juz mi sie nasuwa watek, w ktorym oboje nie widzieliscie barw w czarno-bialej fotografii.
Chlopy kochane. Greg turysta nad wyraz. Michal zaczyna szukac. Ja ciagle Was nie rozumiem.
Kalibracja, kolory, syfki itp,itd.
A gdzie w koncu swoj przekaz oprocz negatywnych opinii na tamat czegos, czego sam nie potrafie.
Do roboty chlopaki. Bez podbijania postow i pisania PW niewiadomym celem.
I nie niszczyc sztaflarzy;):):mrgreen:

Tomku konczy mi sie umysl........wlasciwie to juz skonczyl.......nie rozumiem Ciebie!
Wiem ze lubisz napisac i cos stworzyc.....czy to fotografie, czy to wywod........jednak chyba zaczynasz sie zakrecac we wlasnych slowach:D
Kalibracja jest potrzebna....i tutaj nie chodzi tylko o kolory.....al enie zrozumiesz tego Tomaszu dopoki sam nie skalibrujesz sprzetu i dopoki nie przesiadziesz sie z Laptopa na monitor........

ostrytux
25-04-2010, 22:52
Cały zestaw daje radę - nieźle zaświeciło.
Jednak numer dwa jest świetnym przykładem na to jak dobrze wkomponowany w kadr sztafaż potrafi wzbogacić/dopełnić jakże już ładny krajobraz.

GUINNESSts
25-04-2010, 23:56
Tomku konczy mi sie umysl........wlasciwie to juz skonczyl.......nie rozumiem Ciebie!
Wiem ze lubisz napisac i cos stworzyc.....czy to fotografie, czy to wywod........jednak chyba zaczynasz sie zakrecac we wlasnych slowach:D
Kalibracja jest potrzebna....i tutaj nie chodzi tylko o kolory.....al enie zrozumiesz tego Tomaszu dopoki sam nie skalibrujesz sprzetu i dopoki nie przesiadziesz sie z Laptopa na monitor........

Pewnie tak. Tylko czy nie za bardzo skupiasz sie na kalibracji i monitorze? Gdybys nie pisal o braku kalibracji, to nikt nie zworoclby nawet uwagi. Tak mysle. Nie zakrecam sie w wywodach. Sam to niepotrzebnie robisz. Rzeczywiscie nie rozumiemy sie i jesli Twoj umysl konczy sie w tej mierze to pewnie nie masz ochoty na komenty pod Twoimi czasem innymi i dobrymi fotami. Nie rozwijajac masz tu cos na otuche abys mnie nie osadzal mnie o goloslowie.
http://inframe.nikoncompetition.co.uk/?id=01
Do roboty. Z inwencja i tworczym przekazem. Ale nie sluchasz tylko wyciagasz tysiac argumentow na obrone swoich turystycznych. Szkoda, bo masz warsztat.
Link to nie przechwalki. To tylko dowod, ze warto kombinowac. Doswiadczac i szukac.
Zaskoczylbym Cie pozostalymi. Jednak pozostane na tym jednym nikonowskim.

Greg77
25-04-2010, 23:59
Pewnie tak. Tylko czy nie za bardzo skupiasz sie na kalibracji i monitorze? Gdybys nie pisal o braku kalibracji, to nikt nie zworoclby nawet uwagi. Tak mysle. Nie zakrecam sie w wywodach. Sam to niepotrzebnie robisz. Rzeczywiscie nie rozumiemy sie i jesli Twoj umysl konczy sie w tej mierze to pewnie nie masz ochoty na komenty pod Twoimi czase innymi i dobrymi fotami. Nie rozwijajac masz tu cos na otuche abys mnie nie osadzal mnie o goloslowie.
http://inframe.nikoncompetition.co.uk/?id=01
Do roboty. Z inwencja i tworczym przekazem. Ale nie sluchasz tylko wyciagasz tysiac argumentow na obrone swoich turystycznych. Szkoda, bo masz warsztat.
Link to nie przechwalki. To tylko dowod, ze warto kombinowac. Doswiadczac i szukac.
Zaskoczylbym Cie pozostalymi. Jednak pozostane na tym jednym.

Alez Tomku ja nie wspomnialem slowem o braku kalibracji w tych zdjeciach.......tutaj juz jestem po skalibrowaniu!:D:D:D
Naprawde zrozumial bys roznice gdybys przesiadl sie na monitor......nawet podpinany pod twojego lapka!
Nie do konca rozumiem "turystyczne"...........Tomku czy Ty nie za bardzo sie zrobiles "Artysta"??
Tomku o twojej publikacji juz slyszalem ale czy nie przesadzasz.........popatrz dokladnie.....zdjecie twoje ktore ogladaja teraz ludzie jest takze zdjeciem "turystycznym"...........
Nie mozesz tak mowic ani negowac tego ze robie zdjecia tam gdzie jade......meczy mnie to ze nazywasz to samograjami.....czym jest twoje opublikowane zdjecie jak nie samograjem?????
Piekne miejsce i swiatlo ubrane w ladny acz ciekawy kadr.....! Ten korzen (drzewo) ktos tam ustawil........czyli ktos przed Toba to tak widzial......Ty to uwieczniles i gratuluje.....gratulowalem tobie juz wczesniej!
Nie nazywaj mnie "turysta", jezdze bo musze........zeby znalesc cos interesujacego musze wyjechac kilkadziesiat km od domu......Ty masz piekna okolice pod domem, ja nie......wiec nie jestem "Turysta", tylko jezdze w miejscowki......"turysta" jest ten ktory robi zdjecia przy okazji zwiedzania a ja te miejsca juz dawno zwiedzilem........
Gratuluje jeszcze raz publikacji ale opanuj sie chlopie bo nie mozna Ciebie ostatnio zrozumiec!

Dodam jeszcze ze jako "turysta" nigdy nie zrobisz zdjec moherow z takiego miejsca!

Locter
26-04-2010, 00:15
Hmmm, wszystko sie zgadza, tylko razi mnie jedno - gdzie tu przekaz w tym ładnie sfoconym polu golfowym , Tomek - co chciales nim przekazać ? Bo dla mnie to tylko ładnie sfocone pole golfowe, fakt, że urodziwe, i szczerze gratuluje wygranej, jednak... przekazu to ja tam nie widze żadnego, ale może jeszcze nie dorosłem do takich prac ;)
I żeby nie było - bez uszczypliwości żadnej z mojej strony, tylko jak już mówimy poważnie to mówmy poważnie, i troche mnie razi, że próbujesz nam wmówić, że w tym zdjęciu jest coś więcej niż tylko ładny kadr i fajne światło.
Pozdrawiam.

Greg77
26-04-2010, 00:17
Hmmm, wszystko sie zgadza, tylko razi mnie jedno - gdzie tu przekaz w tym ładnie sfoconym polu golfowym , Tomek - co chciales nim przekazać ? Bo dla mnie to tylko ładnie sfocone pole golfowe, fakt, że urodziwe, i szczerze gratuluje wygranej, jednak... przekazu to ja tam nie widze żadnego, ale może jeszcze nie dorosłem do takich prac ;)
I żeby nie było - bez uszczypliwości żadnej z mojej strony, tylko jak już mówimy poważnie to mówmy poważnie, i troche mnie razi, że próbujesz nam wmówić, że w tym zdjęciu jest coś więcej niż tylko ładny kadr i fajne światło.
Pozdrawiam.

Oooo wlasnie......ladnie ujete....w uniesieniu nie ubralem tego w tak ladne slowa!

GUINNESSts
26-04-2010, 00:32
Pozdrawiam.

To tylko jeden z przykladow. Nic nie probuje nikomu wmowic. Chce wam tylko przekazac. Tobie Michal i Grzgorzowi, ze za bardzo jestescie przeswiadczeni w slusznosci swoich kadrow. tobie jeszcze mozna cos napisac zgodnie z odczuciami. Ostatnio. Bo wczesniej nie. Grzegorzowi to az strach cokolwiek pisac, bo wszystko co robi jest na medal. A gdzie efekty? Tylko dlatego taka moja publikacja. Inna fota w stanach zarabia na d3. Bez wysilku. Bez tysiaca argumentow. Ot tyle chlopaki. Nauczcie sie sluchac opinni miast uwazac siebie za mistrzow.
I pokazcie mi watek, gdzie napisalem, ze jestem artysta. Gdzie napisalem o moim pstryku praca. Jest taki tylko jeden. Jesli kiedys napisze o swojej fotografii praca, to wtedy mozecie uwazac mnie za artyste.
A teraz do przemyslenia. Ile razy forumowiczu napisales o swoim pstryku praca. Ile razy krytykowales innych jako pseudo artystow. Do przemyslenia. Do przemyslenia i podniesienia poziomu tego nieszczesnie zanizanego forum.;):):)

GUINNESSts
26-04-2010, 00:33
Oooo wlasnie......ladnie ujete....w uniesieniu nie ubralem tego w tak ladne slowa!

Naprawde piekne

Klarens
26-04-2010, 00:35
Drogi Gregu , powaliles po raz kolejny na kolana , znakomite kadry, piekne swiatelko i do tego kolorki.
Pozwolę tylko się wtrącić , monitor i kalibracja jest bardzo ważna , pamietam dzień kiedy to Sebastian Krauz dał mi to do zrozumienia, kolejny taki dzień to sama już kalibracja , chyba tego nie zapomnę ale od tamtego momentu potrafię delektować się dobrymi fotografiami :)
Pozdrawiam.

Greg77
26-04-2010, 00:45
Drogi Gregu , powaliles po raz kolejny na kolana , znakomite kadry, piekne swiatelko i do tego kolorki.
Pozwolę tylko się wtrącić , monitor i kalibracja jest bardzo ważna , pamietam dzień kiedy to Sebastian Krauz dał mi to do zrozumienia, kolejny taki dzień to sama już kalibracja , chyba tego nie zapomnę ale od tamtego momentu potrafię delektować się dobrymi fotografiami :)
Pozdrawiam.

dzieki....!

Do Tomasza.....nie jestem nieomylny! Popelniam bledy i nie wstydze sie tego.......i jak nawet chcesz to nazwij mnie "turysta".......
Tylko Ty nie jezdzisz robic zdjec "turystycznie":D:D:D
Co do artysty to nie napisales, nie!
Nie rozumiemy sie.......
Chyle czola ja unizony!
aaaa jeszcze zapomnialem......ooo nieomylny!

Locter
26-04-2010, 08:44
Ja chce tylko dodac - Tomek, mimo ze nie widac efektow w postaci wygranych konkursow, to uwierz ze nie siedze bezczynnie, jednak nie kazdemu przychodzi to tak latwo jak Tobie, ale jestem dobrej mysli.

PABLOOK
26-04-2010, 08:57
Ładny zestaw, jednak dwójeczka jak dla mnie zdecydowanie wygrywa :smile:.
Ładne kolorki, światełko no i ten pierwszy plan :smile:.

Greg77
26-04-2010, 12:10
Ja chce tylko dodac - Tomek, mimo ze nie widac efektow w postaci wygranych konkursow, to uwierz ze nie siedze bezczynnie, jednak nie kazdemu przychodzi to tak latwo jak Tobie, ale jestem dobrej mysli.

Ja jeszcze dodam ze nie kazdy jest nastawiony na konkursy, i nie kazdy wysyla swoje "pstryki turystyki"!

Błażej
26-04-2010, 14:20
Oj dwójka przepiękna - kolory i 1 plan - śliczne.

Master95
26-04-2010, 15:03
Dwójeczka najlepsza, perspektywa powietrzna potęguje ogrom miejsca, które pokazałeś. :)