Zobacz pełną wersję : D300s i współpraca z manualnymi szkłami
Witajcie. Mam pytanie jek puszka Dxxx a konkretnie D300s współpracuje ze szkłami manualnymi.
Jakie działają tryby? M tylko?
Jak mierzy światło?
Współpraca z lampą zewnętrzną - M czy również TTL?
Gdzieś wyczytałem, że mozna wprowadzić parametry szkła do puszki, co to daje?
Nie miałem styczności z Dxxx a chce zmienić puszkę, dlatego mam pewną niewiedzę.
zarejestruj sie na stronie nikona i pobierz instrukcje od d300s. Poczytaj, tam jest to ladnie wyjasnione
zarejestruj sie na stronie nikona i pobierz instrukcje od d300s. Poczytaj, tam jest to ladnie wyjasnione
Nie ma tak od razu. :) Trzeba podać numer seryjny aparatu by pobrać instrukcję do niego. => Trzeba już mieć D300s.
Ja mam instrukcję do D300S w PDFie po polsku, jak ktoś zainteresowany to poproszę na priva maila, chętnie się podzielę.
Donoszę, że posiadając inny sprzęt niż d300s można pobrać instrukcję z nikon.pl
Temat zakończony.
Kocham tak fachowe i inteligentne wyjaśnienia ... przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać....
kuba_rsx
01-05-2010, 18:43
D300a mierzy ekspozycje nawet z odpiętym szkłem wiec czemu nie miałby z manualnymi ? :P
Kocham tak fachowe i inteligentne wyjaśnienia ... przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać....
przepraszam i ja, ale to najbardziej sensowne z mozliwych wyjasnien. Jest darmowe, napisali je madrzy ludzie i dotyczy dokladnie problemu o ktory pytal kolega...
ale jesli tobie nie pasuje, to nie czytaj lub niekometuj. A najlepiej zaproponuje wlasne, bardziej fachowe i inteligentne...
kuba_rsx
03-05-2010, 23:54
Jatin: literówka -sory.