Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Klify Moheru w pelnej okazalosci....
Dzis wyskoczylismy na zachodzik na najslynniejsze Irlandzkie klify.......o dwuznacznej nazwie The Cliffs Of MOHER......w polowie klifow na szczycie widac wieze przy ktorej znajduje sie "taras widokowy" i glownie stamtad pochodza znane kadry.....tym razem jednak poszlismy na partyzanta przez pastwiska.....WARTO BYLO!
Namemlalem sie troche ale nad tym musze jeszcze popracowac.......
Chce zaprezentowac pierwszy kadr z tego wypadu........juz w puszce mi sie podobal.....mam nadzieje ze Wam tez podejdzie;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Świetny kadr i znakomita obróbka :-)
Przepięknie. Jeszcze ładniej niż zwykle wyszły ci kolorki. Kadr bezbłędny.
Nie zgodzę się. Miejscówka cudna. Niebo też niczego sobie. Ale ta kupa trawy na pierwszym planie psuje wszystko.. A klif taki fajny... 18 kroków do przodu i bedzie lepiej..
Naprawde niezle ci wyszlo, ten kolor trawki jest kapitalny.
Nie zgodzę się. Miejscówka cudna. Niebo też niczego sobie. Ale ta kupa trawy na pierwszym planie psuje wszystko.. A klif taki fajny... 18 kroków do przodu i bedzie lepiej..
Acha......ta "kupa" trawy jest w pelni zamierzona, kadrow bez "kupy" mam jeszcze ze 40......i wlasnie przez te kupe mi sie podoba;)
Chlopaki co do kolorkow to wieczorne swiatelko.......ech jednak warto jezdzic w takie miejca o odpowiedniej porze!
Acha......ta "kupa" trawy jest w pelni zamierzona, kadrow bez "kupy" mam jeszcze ze 40......i wlasnie przez te kupe mi sie podoba;)
Chlopaki co do kolorkow to wieczorne swiatelko.......ech jednak warto jezdzic w takie miejca o odpowiedniej porze!
Własnie ta kupa trawy robi to zdjecie takim dobrym.
Nikonozaur
24-04-2010, 01:04
Trafiony - zatopiony, świetna fota, absolutnie żadnych pytań. :D
... a jednak.
Tym razem duzy odskos w stos. do poprzednich dokonan. 0 uwag. Podoba mi sie i to bardzo.
Grzegorz WO
24-04-2010, 01:25
Choć mz troszkę przesaturowane to i tak ładny kawałek krajobrazu, fajnie wyszło. :)
goralikus
24-04-2010, 01:26
Miod maselko i trufle, wspaniala praca
Proac150
24-04-2010, 01:37
Trawa, światło, kolor... bardzo tak.
Choć mz troszkę przesaturowane to i tak ładny kawałek krajobrazu, fajnie wyszło. :)
Kwestia gustu....jest landrynka ale przesaturowane na pewno nie jest;)
Dziekuje za opinie i pozdrawiam;)
RobertSoul
24-04-2010, 01:43
miodzik ! tyle napisze ;)
Paablitos
24-04-2010, 05:09
Wyjatkowej urody fota...super
No dla mnie elegancko jest :smile:.
Jeżeli do klifów już nas przyzwyczailiście i drugi plan nie robi na mnie większego wrażenia (nie żeby coś nie tak było), to podłoga jak dla mnie rewelacja.
Kolorystyka i ta delikatność, świeżość bijąca z tej trawki fajnie koresponduje z monumentalizmem skał.
Światełko super.
Dla mnie super Grzegorz :smile:.
wojtek6308
24-04-2010, 08:47
Ładne trafiłeś światełko, kolorki wyszły super, trawka jest świetna :D .
Bardzo dobry kadr, świetnie wkomponowane kępy z kwiatkami i ta piękna kolorystyka... super! :)
Fajne. Nawet niebo utopiłeś
Karbulot
24-04-2010, 09:03
Dolacze sie do zachwytow :) .
Ciężko oglądając to zdjęcie nic nier napisać. Dla mnie Rewelacja za miękość pierwdzego planu i ilość detali na klifie, kolor bajka, jest gitarka, BRAWO. Jestem ciekaw, czym teraz zaskoczysz z tej 40 kadrów? ;)
Master95
24-04-2010, 09:49
Jedna z twoich lepszych klifowych fot!!! Pięknie, czuć niewyobrażalną przestrzeń!! :)
Bartekkw
24-04-2010, 11:26
Fajnie wyszło
Pablo 77
24-04-2010, 11:45
Kadr i kolor na duży plus!!!
Bardzo dobre:)
Sebastianito
24-04-2010, 11:49
I mi sie podoba i to bardzo!
nie ma to jak dobry element na 1 planie
faktycznie kolorki cudne :)
pozdrawiam
ŁAdnie - koledze od kroczenia na wprost zasugeruję 18 w prawo :)
ŁAdnie - koledze od kroczenia na wprost zasugeruję 18 w prawo :)
Dziekuje wszystki za pozytywny odbior......a koledze od kroczenia wystarczyly by dwa kroki w prawo:D
Naprawde trudno jest oddac przestrzen ktora tam panuje......zdjecie robione na jais 150m npm. a klif z lewej ma ok 200m.
Miejsce magiczne z tarasu widokowego a co dopiero z miejsca nieoficjalnego z ktorego widac cale klify moheru od deski do deski;)
Jedyne co bym chcial teraz sfotografowac w tym miejscu to Mohery we mgle.....widzialem zdjecia gdzie mgla pokrywa ocean a 1/3 klifow jest juz odkryta......cudo:D
Wypada mi sie podpisac pod wszystkich ochami i achami :D
Ladnie skonstruowany kadr, podoba mi sie pierwszy plan... :) Swiatlo zrobilo swoje, kolory - bdb!
Ta "kupa" czyli trawa i kwiatki które widzę;) dodają subtelności nieokiełznanej naturze.
Piękna fotografia.
znakomita praca!!!!!!
chyba jeden z lepszyk kadrow jakie pokazales!!!!
juz 5 minut nacieszam oko i ciezko mi wyjsc :D
znakomita praca!!!!!!
chyba jeden z lepszyk kadrow jakie pokazales!!!!
juz 5 minut nacieszam oko i ciezko mi wyjsc :D
Dziekuje.....fajnie to od Ciebie uslyszec;)