Zobacz pełną wersję : Problem z Firefoxem
TristisAnima
23-04-2010, 19:59
Problem z Firefoxem jest. Zaczęło się wczoraj. Gdy rano po włączeniu kompa chciałem uruchomić liska wyskoczyło mi coś takiego:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img707.imageshack.us/i/1of1.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Pomyślałem, trudno czasem się zdarza, przeinstalowałem dziada i sprawa wyglądała na zakończoną. Jednak dziś rano sytuacja się powtórzyła. Przeinstalowanie nic nie dało i nadal wyskakiwał ten sam problem. Jako że miałem nie najnowszą wersję programu, postanowiłem ściągnąć najnowszą i zobaczyć co sie stanie. O dziwo po zainstalowaniu, najnowsza wersja Firefoxa odpaliła. Radość jednak nie trwała długo. Kilka godzin temu musiałem wyłączyć kompa. Po ponownym włączeniu oczywiście lisek nie odpalił a przeinstalowanie nic nie daje. Teraz siedzę na IE bo Chrom również odmówił posłuszeństwa. Odpala się ale nie łączy się z żadną stronką. Żeby było dziwniej wczoraj Chrome działał normalnie. Jak tak dalej pójdzie to jutro i bez IE zostanę.
Ktoś coś wie co się do diabła dzieje :/
No ale:
- jaki system
- jaka wersja Firefoxa?
Miałem to samo z Firefoxem. Jak wchodziłem na jakąś stronę (bloga) postawioną na Wordpress to tak się robiło.
Przesiadłem się na Chroma. IMO śmiga 100 razy lepiej.
TristisAnima
23-04-2010, 22:10
No ale:
- jaki system
- jaka wersja Firefoxa?
System jedyny słuszny :D XP-ek, wersja liska najnowsza 3.6.5 bodajże
Miałem to samo z Firefoxem. Jak wchodziłem na jakąś stronę (bloga) postawioną na Wordpress to tak się robiło.
Przesiadłem się na Chroma. IMO śmiga 100 razy lepiej.
Pół biedy jakbym nie mógł wejść na jakieś wybrane strony ale on mi się w ogóle nie odpala.
Odpal w trybie awaryjnym i wyłącz wszystkie dodatki, potem włączaj je po kolei i znajdziesz ten który to powoduje. Jeśli to dodatek oczywiście ;)
gregory_21
23-04-2010, 22:48
A klikałeś może w magiczny przycisk Szczegóły... ? :)
A jak klikałeś to co zawierał raport?
To z reguły pomaga... przynajmniej mi się udało zlokalizować problem: raz chodziło o za małą ilość pamięci wirtualnej a innym razem strona w zapamiętanej sesji dawała ciała i zamulała kompa tak, że wyłączał FFoxa.
TristisAnima
23-04-2010, 23:38
Odpal w trybie awaryjnym i wyłącz wszystkie dodatki, potem włączaj je po kolei i znajdziesz ten który to powoduje. Jeśli to dodatek oczywiście ;)
Ha, żeby to było takie proste, w trybie awaryjnym też nie odpala.
A klikałeś może w magiczny przycisk Szczegóły... ? :)
A jak klikałeś to co zawierał raport?
To z reguły pomaga... przynajmniej mi się udało zlokalizować problem: raz chodziło o za małą ilość pamięci wirtualnej a innym razem strona w zapamiętanej sesji dawała ciała i zamulała kompa tak, że wyłączał FFoxa.
Przeglądałem raport, ale to dla mnie jak czytanie hieroglifów :D. Przejrzę go jutro dokładniej, jak nic nie wymyślę, podeślę go tu, może ktoś wtedy pomoże.
A mnie firefox restartuje system :-(
Żadnych komunikatów, po prostu wszystko gaśnie i już.
Wszystkie inne aplikacje działają ok.
Reinstalacja pomaga, moża uruchomić, a przy ponownym uruchomieniu znów to samo - reset systemu. Mam XP-ka.
Coś z tym firefoxem przekombinowali.
Bartek - NinoVeron
24-04-2010, 00:01
no właśnie od kilku dni dostaję taki sam komunikat w firefoxie ....
kiedyś potrafiłem mieć otwartych po 100-150 zakładek i działało
a teraz (wersja 3.6.3) przy 50-80 otwartych zakładkach w FF ten błąd wyskakuje mi co godzinę ... a jak mam ze 100 zakładek to nawet co 10 minut
coś spierniczyli .... i tu nie chodzi o dodatki bo tych od dawna nie zmieniałem
po prostu coś te najnowsze wersje są niedopracowane
miron19j
24-04-2010, 00:01
A mnie firefox restartuje system :-(
Żadnych komunikatów, po prostu wszystko gaśnie i już.
Wszystkie inne aplikacje działają ok.
Reinstalacja pomaga, moża uruchomić, a przy ponownym uruchomieniu znów to samo - reset systemu. Mam XP-ka.
Coś z tym firefoxem przekombinowali.
miałem dokładnie takie same objawy na Viście. Przeszedłem na 7 i na razie jest OK.
samo zainstalowanie nowej wersji może nie pomóc. zapisz sobie zakładki gdzieś w osobnym folderze i usuń z dysku wszystko co związane z firefoxem, również z rejestru. dopiero wtedy ponowna instalacja całkowicie na czysto, bez żadnych dodatków, ze standardowymi ustawieniami itd.
Dokładnie tak jak powyżej. Jak odinstalujesz FF, to wejdź na C:/program files odszukaj tam folder Mozilla i wywal wszystko.
Możesz też namierzyć w w/w folderze dodatki do FF i po jednym każdy przenosić na pulpit i testować czy FF ruszy. Bo to może być wina konkretnego dodatku.
pzdr
PS: A jedyny słuszny system to GNU/Linux:P
Boryszuk
24-04-2010, 17:42
Jak Cię kopnę... :mrgreen:
andrstac
24-04-2010, 18:54
Dokładnie tak jak powyżej. Jak odinstalujesz FF, to wejdź na C:/program files odszukaj tam folder Mozilla i wywal wszystko.
Możesz też namierzyć w w/w folderze dodatki do FF i po jednym każdy przenosić na pulpit i testować czy FF ruszy. Bo to może być wina konkretnego dodatku.
W Program Files, to możesz szukać...
Wszelkie pliki użytkownika, jak i dodatki, cache, itp znajdują się tu: "C:\Documents and Settings\User_name\Dane aplikacji\Mozilla\" oraz tu "C:\Documents and Settings\User_name\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla"
Po deinstalacji wykasować wszystko ze wszystkich trzech lokalizacji, zainstalować od nowa i powinno śmigać:)
A w systemie nie ma robactwa?
Jak Cię kopnę... :mrgreen:
No cóż, ja dyskusji o wyższości systemów nie lubię i nie popieram, ale przyznaję że mam Linuxa i Firefox śmiga świetnie... :D :mrgreen:
System jedyny słuszny :D XP-ek, wersja liska najnowsza 3.6.5 bodajże
Jak jedyny sluszny to dlaczego masz problemy??? Oj jak dzis pamietam takie same teksty o 98 jak wyszedl XPek......komedia!
Jedyny sluszny jak sie ma starego kompa, to sie zgodze!
Przesiadz sie na Chroma i problem sie skonczy!
warto też sprawdzić, jak kolega wyżej podpowiada, czy nie masz jakiegoś robala na dysku. Jeżeli 2 przeglądarki wywalają się w podobny sposób, to raczej nie można mówić o przypadku...
W Program Files, to możesz szukać...
Przepraszam, jak ostatni raz miałem Windowsa, to tam wszystkie wtyczki do programów były.. Widać jestem mocno do tyłu:D
EDIT: A jedyny słuszny Windows to był 3.11, później jak wyszedł 95, to już się zaczęło wszystko sypać i tak się sypie do teraz - co system, to gorszy:P
Jakieś wieści z pola bitwy z Firefoxem?
Może jakiś inny program zakłóca pracę Firefoxa? Ja miałem podobny problem ze słownikiem angielskiego (YDP) - po chwili od uruchomienia słownika FF się wywalał.