Zobacz pełną wersję : 2000mm f13,5
marciing
22-04-2010, 09:52
Jakby ktoś był zainteresowany to jest takie coś do kupienia tu (http://cgi.ebay.pl/SMC-Pentax-M-Reflex-13-5-2000mm-Pentax-Canon-Eos-Nikon_W0QQitemZ350343148026QQcmdZViewItemQQptZCame ra_Lenses?hash=item51921431fa)
Cena też skromna oczywiście :)
mój kaliber :mrgreen::mrgreen:
Karbulot
22-04-2010, 19:00
Ten obiektyw to chyba z jakiejs wojny przyjechal, taki poszarpany ;) .
Ciekawe jaki daje bokeh? ;)
Sputnik_Wwa
24-04-2010, 20:42
Ja ostrzysz na saturna to te z tyłu się muszą pięknie rozmywać :P
bladii77
26-04-2010, 06:53
Lepiej poszukajcie jakiś sampli, chętnie popatrzę...... Już kumplowi z systemu petaksa poleciłem ten obiektyw.... wstępnie się zapalił...
Ciekawe jaki daje bokeh? ;)To szkło lustrzane, więc kiepski, niestety.
Ciekawa konstrukcja z tymi filtrami szarymi.
Ciekawa konstrukcja z tymi filtrami szarymi.
Niezły patent rzeczywiście.
Jeżeli do podglądania sąsiadek to tylko w komplecie z D3s. Czasy wychodzą niestety mało interesujące i wysokie ISO konieczne. ;)
Ostrości praktycznie nie da się ustawić sensownie, ale przy takich odległościach i tak to ma małe znaczenie, bo posługujemy się skalą metrową po prostu chyba. A przy korpusach cyfrowych zawsze można to sobie sprawdzić robiąc zdjęcie i skorygować. Cena wcale nie taka straszna, a jasność szkła niezła! Porównałem sobie do innych szkiełek lustrzanych i jest to bardzo ładny wynik.
Ooo matko, to chyba do robienia zdjeć plamom na Słońcu :-P
Sputnik_Wwa
07-05-2010, 10:59
Tiaaa :P Z drugiego końca sali weselnej można policzyć włosy w nosie pana młodego ;P
Ooo matko, to chyba do robienia zdjeć plamom na Słońcu :-P
Tiaaa :P Z drugiego końca sali weselnej można policzyć włosy w nosie pana młodego ;P
hahaha ale mnie rozbawiliscie :D
szkielko fajne - ale cyba tylko dla astronomow
"zwykly" fotograf chyba tego nie uzywa
no właśnie też zastanawiam się nad praktycznym zastosowaniem szkła f/13,5, szczególnie, że było projektowane w czasach, gdy nie mieliśmy ISO 25600 :)
"Cytat:
Napisał Sputnik_Wwa Zobacz post
Tiaaa :P Z drugiego końca sali weselnej można policzyć włosy w nosie pana młodego ;P"
heh; to duża musiała by być ta sala weselna;)
Desperados
07-07-2010, 22:12
Moze i do podgladania sąsiadek :D tylko gdzie ta sąsiadka mieszak :D Na ksiezycu ?? :PP
staroszc
15-07-2010, 10:52
Ja ostrzysz na saturna to te z tyłu się muszą pięknie rozmywać :P
...sputnik, dzieki ...
normalnie siem popłakałem !