Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Landrynki z lutego......
Dwa "zimowe" kadry z IE.........wypad z Hoobiem.......
Sprzatam a szkoda wywalic.........oba z tego samego wypadu, jakie rozne;)
1.Hoobie prezentowal juz kadry z tego miejsca.......teraz moj:D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
2.Pokazywalem te plaze z tym wrakiem, wpadl mi w oko jeszcze taki kadr......pojechalem dosc agresywnie z obrobka;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
na obu fantastyczne niebo i kolory, jak dla mnie na jedynce jakos za ciemno po prawej poza tym horyzont jakis taki rozchwiany ;) jakby lecial, ale w ktora strone...?
za to zdjecie nr 2 jak dla mnie na 5! bardzo przestrzennie i delikatnie, poprostu zajefajnie :D
Bartekkw
22-04-2010, 09:45
Fajne foty - starannie i czysto. Kadry i obróbka w porządeczku
na obu fantastyczne niebo i kolory, jak dla mnie na jedynce jakos za ciemno po prawej poza tym horyzont jakis taki rozchwiany ;) jakby lecial, ale w ktora strone...?
za to zdjecie nr 2 jak dla mnie na 5! bardzo przestrzennie i delikatnie, poprostu zajefajnie :D
No wlasnie w ktora........dlugo meczylem ten horyzont......to jezioro ma ladnych kilka kilometrow dlugosci a patrzymy praktycznie z jednego konca w drugi........zdecydowalem ze boki moga leciec na swoje boki......PERSPEKTYWA;)
Proac150
22-04-2010, 10:05
Bardzo ładne landrynki, technicznie również bdb
zdecydowalem ze boki moga leciec na swoje boki......PERSPEKTYWA;)
... i bardzo dobrze ;)
Dwójeczka bardzo fajna. :)
krzysztofz24
22-04-2010, 11:04
Wybiore 1, ladna landryna i podoba mi sie ilosc detalu, ktory pokazales na tym foto( szczegolnie na podlodze- mam wrazenie ze na upartego mozna liczyc kamyczki pod woda).
2 nie jest zla, ale mam w pamieci twoje poprzednie, lepsze foty z tej miejscowki...wiec ja pomine;-)
jedynka jest piękna...ta czysta woda...świetne!
Bardzo ładny kadr na jedynce, kolory - szczerze mówiąc blue sky z nieskazitelnymi chmurami mi sie juz przeżarło, co nie znaczy, że to jest złe, jednak skupie sie tylko na kadrach - jedynka naprawde dobra.
1 fajna, ciekawe czy masz inne kadry z tym pomostem?.Pozdrawiam
kiedyś dawno dawno temu, jak jeszcze slajd nie był egzotycznym materiałem do utrwalania obrazów, to takie fotki z velvi wychodziły :). Mi się osobiście obie bardzo podobają, tylko zastanawia mnie jedno, czy niebo w takim kolorze to naturalny zastany obraz, czy korygowałeś obróbką ?? Bo szczerze mówiąc rzadko się spotyka takie obrazki z niebem bez domieszki cyjanu
kiedyś dawno dawno temu, jak jeszcze slajd nie był egzotycznym materiałem do utrwalania obrazów, to takie fotki z velvi wychodziły :). Mi się osobiście obie bardzo podobają, tylko zastanawia mnie jedno, czy niebo w takim kolorze to naturalny zastany obraz, czy korygowałeś obróbką ?? Bo szczerze mówiąc rzadko się spotyka takie obrazki z niebem bez domieszki cyjanu
Gdzie tam widzisz cyjan ?
locter...no właśnie NIE widzę, stąd pytanie
Tak wiec obrabiam zdjecia i nie jest to tajemnica.......kolor nieba taki jest bo taki chcialem uzyskac;)
Jednak znam kilka osob ktore twierdza (goscie z Polski, maniacy fotografii) ze niebo w Irlandii ma inny kolor;):D
oba mi sie podobaja , ladne kadry i dobry kolor
a na 2 wcale nie jest agresywna obróbka
a na 2 wcale nie jest agresywna obróbka
eeee wczoraj mi sie tak wydawalo.......dzis rano zobaczylem ze faktycznie jest delikatnie.....choc kontrast na piasek poszedl spory:D
...choc kontrast na piasek poszedl spory:D
i jaki za to jest ladny nie kontrast a piasek :smile:
Tak wiec obrabiam zdjecia i nie jest to tajemnica.......kolor nieba taki jest bo taki chcialem uzyskac;)
Jednak znam kilka osob ktore twierdza (goscie z Polski, maniacy fotografii) ze niebo w Irlandii ma inny kolor;):D
:) oki, moje pytanie podyktowane było jedynie ciekawością właśnie tego, czy takie niebo jest w Irlandii, bo pierwsze skojarzenie jakie miałem patrząc na kolor nieba to kraje basenu morza śródziemnego, tam dużo łatwiej upolować właśnie takie niebo niż np. w Polsce. Natomiast sam kolor bardzo mi się podoba zwłaszcza w zestawieniu z tym piaskiem, całość jest bardzo fajna kolorystycznie i szczerze mówiąc jest mi totalnie obojętne czy osiąga się to obróbką czy w jakikolwiek inny sposób, liczy się efekt :)
:) oki, moje pytanie podyktowane było jedynie ciekawością właśnie tego, czy takie niebo jest w Irlandii, bo pierwsze skojarzenie jakie miałem patrząc na kolor nieba to kraje basenu morza śródziemnego, tam dużo łatwiej upolować właśnie takie niebo niż np. w Polsce. Natomiast sam kolor bardzo mi się podoba zwłaszcza w zestawieniu z tym piaskiem, całość jest bardzo fajna kolorystycznie i szczerze mówiąc jest mi totalnie obojętne czy osiąga się to obróbką czy w jakikolwiek inny sposób, liczy się efekt :)
Ciesze sie ze tak do tego podchodzisz.......mysle ze cos z tym kolorem nieba tutaj jest.......moze bliskosc oceanu ma na to wplyw a na dwojce nawet sam ocean;)
Bardzo ładne landrynki, technicznie również bdb
podpisuję się w pełni :)
Pablo 77
22-04-2010, 21:23
Stawiam na 1:)