PDA

Zobacz pełną wersję : Przygoda ze sklepem wysylkowym w Danii

Karbulot
21-04-2010, 10:21
W weekend zamowilem filtr UV do obiektywu firmy Marumi. Wczoraj przyszedl do mnie, ale... firmy Difox. Firma jakas taka nieznana, to bardziej siec sklepow. Co ciekawsze, na fakturze byl Marumi. Zadzwonilem z reklamacja, w telefonie facet zaczal mi wstawiac bajki, ze Difox jest lepsza firma od Marum, a w ogole to sie pomylilii. Rozesmialem sie i mu powiedzialem, ze jak juz sie chcieli pomylic, to mogli podeslac jakiegos Heliopana lub B+W a nie Difoxa.

Wtedy powiedzial, zebym odeslal filtr to mi wymienia na Marumi. Odparlem, zeby dal sobie spokoj i mi podeslal list przewozowy, bo ja za wysylke placic nie zamierzam. W koncu nie ja popelnilem blad. Wtedy odrzekl, ze juz wysyla filtr Marumi i do paczki wlozy odpowiedni filtr. Jak odbiore paczke, to mam wlozyc Difoxa, nakleic list i odeslac.

Dzisiaj przyszla paczka. A w niej filtr Marumi oraz niespodzianka. Breloczek-latareczka firmy Ansmann. Listu przewozowego nie bylo, za to na fakturze napisane, ze przepraszaja za pomylke. I dopisek, ze tu jest moj zamowiony Marumi, zas tego Difoxa moge sobie dodatkowo zatrzymac gratis.

I co Wy na to?

barto28
21-04-2010, 10:24
Fajnie ,zamawiales jeden a masz dwa :D

Kordian d70
21-04-2010, 10:35
no i to rozni nasz rynek od rynku zagranicznego.
w Polsce nie do pomyslenia, jeszcze by ci wmowili,
ze to Twoja wina, ze zle zamowiles ;-)

barto28
21-04-2010, 10:56
........ Polska :D

JURAS12
21-04-2010, 20:38
Szczęściarz.;) Dania to nie Polska.

ADAS
21-04-2010, 20:41
A tak z ciekawosci który lepszy??

Erie
21-04-2010, 20:54
no i to rozni nasz rynek od rynku zagranicznego.
w Polsce nie do pomyslenia, jeszcze by ci wmowili,
ze to Twoja wina, ze zle zamowiles ;-)

nie mów hop... w Polsce też są takie sklepy, akurat z własnego doświadczenia - zamawiałem pewną rzecz, pakujący ją się pomylił i spakował nie to co trzeba (w dodatku droższego niż zamawiałem), zadzwoniłem, że się pomylili, na co gość ze sklepu stwierdził, że przepraszają, że mam to coś zatrzymać, a oni wysyłają poprawny przedmiot - dwa dni później miałem oba przedmioty - poprawny zamówiony i drugi z którym mogłem zrobić co chciałem

wszystko zależy od podejścia i od ludzi, a nie od położenia geograficznego

bulinko
21-04-2010, 20:57
Daj namiary na sklep;)
Zamówie d300 a może dostane D3 :twisted:

Erie
21-04-2010, 22:24
Daj namiary na sklep;)
Zamówie d300 a może dostane D3 :twisted:

powiedzmy że to były troszkę tańsze rzeczy :D

EuroLiberty
24-04-2010, 11:44
wszystko zależy od podejścia i od ludzi, a nie od położenia geograficznego

Niestety, ale podejście ludzi zależy w znacznym stopniu od położenia geograficznego :-)